Archívum

Összesen: 446 db

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 23 »

2012-08-20

Fiókák a koronás darvaknál

Mami és Papi, a két koronásdaru képtelen abbahagyni a szaporodást. Ez persze igen nagy öröm és szerencse, hiszen így a nagyközönség rendszeresen láthat fiókákat ezeknél a látványos afrikai madaraknál. Idén két trónörökös kelt ki a tojásból.

Olvasom tovább...

 

2012-08-12

Ráják születtek a Varázshegyben!

Egy hete jöttek a világra azok a kisráják, amelyeket az Állatkert tavasszal megnyílt új létesítményében, a Varázshegyben tekinthetnek meg a látogatók. Ez a faj most először szaporodik Magyarországon, de a tengeri ráják szaporodására általában is ritkaságnak számít a haza állatkertekben.

Olvasom tovább...

 

2012-07-13

Margaréta kérdőív

Kedves Nevelőszülőink!
Kérjük segítsenek egyik fő támogatónknak, a Mona Hungary Kft-nek on-line kérdőívük kitöltésében. Természetesen a felmérés anonim, a személyre vonatkozó általános információk csupán a válaszok kiértékelhetőségét segítik.

Olvasom tovább...

 

2012-07-07

Lepkekert

Ismét nyitva áll a Lepkekert. A Pálmaház mögött található létesítményben több száz színpompás trópusi lepkével ismerkedhetnek meg a látogatók.

Olvasom tovább...

 

2012-07-07

Zebuborjú született!

Újabb aranyos kisállattal gyarapodott az állatkerti ifjúság. A napokban ugyanis egy zebuborjú látott napvilágot a városligeti intézményben. Az apróság a szarvasmarhafélék átlagához képest egészen kicsike, hiszen a szülei is a zebu egy törpe növésű változatát képviselik.

Olvasom tovább...

 

2012-06-13

Holdfényes állatkerti kalandozás

A napfényes Budapesti Állatkertet évente több mint egy millióan csodálják meg. Az éjszakai állatkert különleges, semmi máshoz nem hasonlítható hangulatát csak jóval kevesebben ismerhetik meg. Sejtelmes árnyak és hangok, nappal kevésbé aktív éjszakai állatok mocorgása közepette sötétben világító szempárok követik az éjszakai látogató óvatos lépteit…

Olvasom tovább...

 

2012-06-02

Szponzor-party 2011

Minden évben megrendezzük kiemelt támogatóinknak a szponzor-partyt. Az idei minden eddiginél különlegesebb volt, melynek apropóját az Arany-Oroszlán díj adta.

Olvasom tovább...

 

2012-06-02

Kiscsikó született a Parasztudvarban

Vidám ugrándozás fogadja a látogatókat a Parasztudvarban. Május 29-én ugyanis egy virgonc kiscsikó látott napvilágot. Az apróság most még anyja, Lankás mögé bújva ismerkedik a látogatókkal. A Parasztudvarban látható lovak egyébként a különleges hucul lófajta képviselői.

Olvasom tovább...

 

2012-06-02

Bachot és Vivaldit hallgatnak a csupasz turkálók

Az emberen kívül az egyetlen államalkotó emlős, kevés oxigénnel is beéri, szinte egyáltalán nem érez fájdalmat, soha nem lesz rákos, és a legtovább él a rágcsálók között. Ezek jellemzik a vakondpatkányoknak is nevezett csupasz turkálókat, amelyeket a nemrég megnyílt Varázshegyben láthatnak a látogatók.

Olvasom tovább...

 

2012-05-28

Megnyitott a Varázshegy!

A Varázshegy egy évszázados álom megvalósulása: végre megtörténhetett a Szikla belső terének építészeti kialakítása és berendezése. A 3200 nm-re tervezett egyedi kiállítás a földi élet színpadán valaha feltünt, különleges létformáknak, az élet fejlődésének, lenyűgöző gazdagságának egyedi és látványos bemutatását tűzte ki célul, ahol az építéskor ide képzelt " csudálatos ritkaságokkal" találkozhat a nagyközönség.

Olvasom tovább...

 

2012-05-25

Kikeltek az idei első flamingófiókák

Az első fióka május elsején bújt ki a tojásból, majd az elkövetkező napokban szinte nap mint nap újabb apróságokkal gyarapodott a kolónia. Jelenleg összesen tizenhárom fióka látható a flamingóknál.

Olvasom tovább...

 

2012-05-07

Nevelőszülők Találkozója május 13-án!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2012. május 13-án, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2012-04-25

Isten veled Vitus!

Sajnálattal közöljük, hogy Állatkertünk egyik kedvence, a Vitus nevű jegesmedvénk április 22-én elpusztult. Örökbefogadóit levélben tájékoztatjuk.

Olvasom tovább...

 

2012-04-23

Kikeltek a Lord Howe-szigeti botsáskák

A világ legritkább, kritikusan veszélyeztetett, sőt, sokáig kihaltnak hitt rovarfaja Ausztrálián kívül csak a mi Állatkertünkben található meg. A március 19-én, Melbourne állatkertjéből érkezett petékből az első növendékek ezen a héten keltek ki.

Olvasom tovább...

 

2012-04-23

Imara lett a kiszsiráf neve!

Nevet kapott Állatkertünk legifjabb zsiráfja. Az április 3-án világra jött állatnak olyan nevet kerestek a gondozók, amely afrikai eredetű, az anyaállatéhoz hasonlóan I betűvel kezdődik, és alkalmas arra, hogy egy nőstény állat neve legyen.

Olvasom tovább...

 

2012-04-13

Jótékonysági est az Állatkerti tevékért

2012. április 21-én, este a Boscolo szállóban szervez jótékonysági estet a Mandal-Logistics Kft. Társadalmi felelősségvállalásának középpontjában az Állatkert támogatása áll.

Olvasom tovább...

 

2012-03-31

Felújítási munkák

Kedves Érdeklődők!

Alapítványunk irodája átépítés alatt van, hogy a jövőben méltó körülmények között találkozhassunk Önökkel.
A felújítási munlálatok alatt is intézhetik örökbefogadásaikat. Tudnivalók...

Olvasom tovább...

 

2012-03-18

Víz Világnap az Állatkertben

Március 24-én és 25-én ünnepeljük a Víz Világnapját, régi partnerünkkel a Fővárosi Vízművekkel közösen. A 14 éven aluli gyerekek díjmentesen, kisérőik pedig 15% kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet a "vizes" hétvégén.

Olvasom tovább...

 

2012-03-18

Indul a szezon az Állatkertben

Jubileumi emlékév, Varázshegy, soha nem látott állatkülönlegességek, kisállatok és programok sokasága – ezekkel várjuk látogatóinkat 2012-ben. Az idei évvel kapcsolatos tervekről kedden délben tartottunk szezonnyitó sajtótájékoztatót.

Olvasom tovább...

 

2012-03-10

Séta a kulisszák mögött!

Biztos tűnődött már azon, hogy az állatkert zárása után milyen jó lenne maradni még egy kicsit és kifürkészni, vajon mit csinálnak éjszaka az állatok. Most végre itt a rendkívüli alkalom: jöjjön el zárás után, fedezze fel az Állatkert különleges esti hangulatát!

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 23 »