Archívum

Összesen: 538 db

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 27 »

2014-12-05

Megnyugodhat: Karácsonyig még odaér…

…mármint az online felületen megrendelt örökbefogadás. Sokan érdeklődtek a napokban telefonon Alapítványunknál a Karácsonyra, meglepetésnek szánt örökbefogadás részleteiről. Összefoglaljuk az legfontosabbakat.

Olvasom tovább...

 

2014-12-03

Karácsonyi menetrend

Az alábbi fontos információkat még az idei naptárba kell felírni, bár már elkészültek  a jövő évi naptárak is. Íme, egy kis ízelítő…

Olvasom tovább...

 

2014-11-26

Állati jó lehetőség az állatkerti webshop!

Különösen ilyenkor, Karácsony előtt (persze máskor is) segíthet, ha eredeti ötletet, gyors megoldást találunk szeretteink megajándékozására. Ezt a célt (is) szolgálja a napokban elindult állatkerti webshop (http://allatkert.shopline.hu).

Olvasom tovább...

 

2014-11-24

Szavazzon az Állatkertre!

Barátaink biztosan tudják: idén a magyar oktatás és köznevelés kategóriában a Budapesti Állat- és Növénykertet is jelölték Príma Primissima díjra.

Olvasom tovább...

 

2014-11-15

Karácsonyi örökbefogadás

Különleges karácsonyi ajándékötletre vágyik? Valami olyat szeretne adni, ami valóban személyre szabott?
Meglepetésnek az Állatkerti örökbefogadást ajánljuk - ezzel biztosan örömet szerez majd a megajándékozottnak!

 

Olvasom tovább...

 

2014-11-09

Új röntgengépre gyűjtünk

Kevesebb, mint egy kávé ára a presszóban, egy pohár sör a büfében, - annak, aki adja. Aki kapja, óriási segítség lehet, hiszen sok kicsi sokra megy! Ezentúl adományvonalról indított telefonhívással is segítheti az Állatkertet! A hívásonként 250 forintot érő adománygyűjtés célja egy többmillió forintos digitális röntgenberendezés beszerzése az Állatkert számára. 

Olvasom tovább...

 

2014-11-09

Chip-leolvasókat vettünk

A dámvadak azonosításával avatták fel azokat az új chip-leolvasókat, amelyeket Alapítványunk adott át tárgyi támogatásként az Állatkertnek. 

Olvasom tovább...

 

2014-10-28

Hella, a nagy utazó

Állatkertünk  legidősebb elefántja, Hella ismét utazik. Több mint húsz évet töltött nálunk  a hollandiai Emmenből  érkezett elefánttehén,  de miután barátnője, Zitta – akivel együtt jöttek – már három éve elpusztult, igencsak magányosnak érezhette magát. Sem a kölykes Angel, sem a fiatal bika (Assam) nem jelenthetett  igazán jó  társaságot Hellának, a meddő öreg hölgynek, aki valamikor a múlt század hatvanas éveiben (a becslések szerint 1967-ben) még a vadonban látta meg a napvilágot.

 

Olvasom tovább...

 

2014-10-23

Matyi lett az egymilliomodik

Egy három éves kisfiú, a Keszthelyen lakó Szebényi Mátyás volt az egymilliomodik látogatója az Állatkertnek idén. Alapítványunk ajándék-csomaggal köszöntötte a szerencsés kisfiút.

Olvasom tovább...

 

2014-10-21

Köszönjük az 1 százalékokat!

Emlékeznek ezekre  a fotókra? Ilyenekkel buzdítottuk támogatóinkat, hogy személyi jövedelemadójuk egy százalékáról az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezet javára rendelkezzenek.

Olvasom tovább...

 

2014-10-13

Nyerjen az Állatkert!

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Prima Primissima díjra jelöltek egyike, Magyar oktatás és köznevelés kategóriában. Kérjük, szavazzanak ránk, hogy együtt örülhessünk a megtisztelő díjnak

Olvasom tovább...

 

2014-10-06

Ezren jöttek el

Ezernyi nevelőszülő látogatott el tegnap az Állatkertbe, hogy részt vegyen a szülői értekezleten. Csatlakozott hozzájuk a kétszeres világ- és európa bajnok női vízilabda válogatott néhány képviselője is: ők ugyanis a tiszteletbeli nevelőszülői a három óriásvidrának.

Olvasom tovább...

 

2014-10-02

Vasárnap várjuk a nevelőszülőket!

Hagyományosan október első vasárnapján tartjuk a tiszteletbeli  nevelőszülők találkozóját az állatkertben. Erre a nemes címre mindenki szert tehet, aki örökbe fogad egy állatkerti állatot.

Olvasom tovább...

 

2014-08-19

Pót-szülőit tartunk!

A májusi nevelőszülői értekezleten Kainda és Bandita – a szurikáta és a mosdómedve – sajnos  nem találkozhatott nevelőszüleivel, de most szombaton pótoljuk a lehetőséget. 

Olvasom tovább...

 

2014-08-13

KorZoo-zunk a Holnemvolt Parkban

Alapítványunk is részt vesz vasárnaponként a Kor-Zoon, például arc-festést kapott ajándékba, aki Holnemvolt parki állatot fogadott örökbe.  

Olvasom tovább...

 

2014-07-22

Újfajta Esti séták

A  „hagyományosnak mondható” esti séták mellett – amikor is állatkerti állataink kulisszatitkaiba avatjuk  be az érdeklődőket – a Holnemvolt Parkba is szervezünk  különleges túrát, mégpedig kalandtúrát, a  nyitvatartási időn túl. 

Olvasom tovább...

 

2014-07-17

Fegya megkapta Sempalát

A fergeteges tegnap esti Budapest Klezmer Band koncert előtt köszöntöttük Fegyát, az együttes vezetőjét, mégpedig egy zsiráffal. Sempala, a zsiráflányka immár újabb nevelőszülővel gazdagodott, Fegya pedig egy szépséges plüss-utánzattal, valamint egy igazi állatkerti gondozói inggel.

 

Olvasom tovább...

 

2014-06-22

Sörényes hangyászok a Pampakifutóban

A pénteken átadott új Pampakifutó a sörényes hangyászok otthona. A különleges és látványos állatokkal utoljára a XIX. században találkozhattak az Állatkert látogatói, így meglehetősen hosszú szünet után vágtunk bele ismét ennek az érdekes állatfajnak a tartásába.

Olvasom tovább...

 

2014-06-03

Dexter, az új mangábe vezérhím

Nemrégiben érkezett a texas-i San Antonio állatkertjéből

Dexter,a  16 éves aranyhasú mangábe hím, akit munka-

társaink az elkövetkező hetekben szoktatják össze a már

régebb óta Budapesten élő nyolc nőstény állattal.

Olvasom tovább...

 

2014-05-26

Kalandok Tökváros felé

Élőzenés mesejátékot ad elő két előadásban a Gardrób művészeti csoport a Holnemvolt Parkban csütörtökön (május 29-én). Az előadásokért nem kell fizetniük a látogatóknak, mert a Budapest Bank Budapestért Alapítvány pályázatán támogatást nyertünk az új rendezvény helyszín bevezetésére. 

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 27 »