Archívum

Összesen: 480 db

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 24 »

2013-08-13

Borisz, a manul

Újabb különlegességgel gazdagodott a Budapesti Állatkert! Ez a jövevény nem gyakori lakója az állatkerteknek: a manul egy Ázsia belsejében őshonos macskaféle, amelyet szoktak pusztai macskának, vagy Pallas-macskának is nevezni.

Olvasom tovább...

 

2013-06-24

Ormányosmedve kölykök születtek

Két ormányosmedve kölyök született Állatkertünkben. Az apróságok most kéthetesek, egyiküket az anyaállat, a másikat pedig a gondozók nevelik. Míg az anya meglehetősen idősnek számít, a kölykök apja olyan fiatal, hogy csak az elmúlt hónapokban érte el az ivarérettséget.

Olvasom tovább...

 

2013-06-18

Zenés állatkerti esték 2013

Idén nyáron már 12 koncerttel várjuk zeneszerető látogatóinkat az állatkertbe, a Zenés Állatkerti Esték eseménysorozat keretében. A koncerteket minden szerdán este 20:30-kor kezdődnek, ám a nagyközönség már 19 órától tehet egy könnyed sétát a koncert előtt.

Olvasom tovább...

 

2013-06-14

Esti séta, egy kis meglepetéssel

Visszatér-e valaha az a látogató a tegnapi Esti séta után, akit – valljuk be, ahogyan történt – lepisilt a tapír? Megkérdeztük tőle, és a válasza – tán nem is olyan meglepő – igen.

Olvasom tovább...

 

2013-06-14

VakációZOO! Kicsiknek és nagyiknak!

Kedvezményes „nagyszülő + unoka" páros jegyet kínálunk a nyári szünet idejére! Gyere el a nagymamáddal vagy a nagypapáddal, nézzétek meg a sok-sok aranyos állatgyereket a Budapesti Állatkertben!

Olvasom tovább...

 

2013-06-13

Kiran, Kamal, Szimba: nevet kaptak legifjabb oroszlánjaink

Végre kiderült az áprilisban született oroszlánok neme: két hím és egy nőstény jött a világra Kankai és Basil frigyéből. Eddig még gondozói sem vizsgálhatták meg közelebbről a kölyköket. A kisoroszlánok az indiai alfajhoz tartoznak, amelyből egyetlen populáció él vadon, alig néhány száz példánnyal. Az indiai oroszláncsaládot a Generali Biztosító fogadta örökbe.

Olvasom tovább...

 

2013-06-03

Esti séta - itt vannak a visszhangok

Életre szóló élmény! – Így jellemezte egyik levélírónk azt, amit a múlt heti esti sétától kapott. Kéthetente, csütörtök esténként ugyanis zárás után is meg lehet látogatni az Állatkertet, - persze csakis szakvezetéssel, előre bejelentett csoportokban.

Olvasom tovább...

 

2013-05-20

Asha és rokonai-megjelent az Állatkerti Kötetek a Természetért legújabb kiadványa

Az Állatkerti Kötetek a Természetért legújabb részében bemutatjuk a vadon élő, ma már veszélyeztetett indiai elefántok mindennapjait is, és azt a küzdelmet, amely megmentésük érdekében folyik.
A kiadvány megvásárolható az Állatkerti Ajándékboltban és webshopban is.

Olvasom tovább...

 

2013-05-20

Zsiráfborjú született!

Sandrának, Állatkertünk hatéves zsiráfhölgyének először született utódja, az intézmény történetében azonban ez a huszonnyolcadik zsiráfellés. A kicsi május 18-án, tehát épp az anyaállat névnapján született. A 170 cm magas jövevényt a közönség néhány napon belül láthatja.

Olvasom tovább...

 

2013-05-04

Nevelőszülők Találkozója május 12-én!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2013. május 12-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2013-05-04

Vombat bébi az új sztár

Molly és Wally megörvendeztettek minket egy igazi csodával, egy kisvombattal. Ha valaki igazán türelmes, akkor már megpillanthat egy-egy kilógó orrot, vagy lábat. Vombat még sosem született Magyarországon, és a történelem során ő a tizenegyedik Európában született egyed.

Olvasom tovább...

 

2013-04-18

Nevet kaptak az oroszlánbébik

Két lány és két fiú. Ez az eredménye az Állatkert kéthónapos oroszlánkölykeinél tegnap elvégzett ivarmeghatározásnak. S ha már a nemük kiderült, mindjárt nevet is kaptak a „Macskák” sztárjainak segítségével.

Olvasom tovább...

 

2013-04-07

Esti séta az Állatkertben 2013 - új időpontokkal!

Az állatkertben a zárás után sem áll meg az élet, de vajon mit csinálnak éjszaka az állatok? Ha kíváncsi vagy rá, akkor itt a remek alkalom, hiszen most nemcsak az esti hangulatba kóstolhatsz bele, de a kulisszák mögé is bekukucskálhatsz.

Olvasom tovább...

 

2013-04-02

Fogadj örökbe program a Microsoft-tól!

A Microsoft Magyarország támogatásának köszönhetően tavaly év végén elkészült az új örökbefogadást bonyolító programunk.

Olvasom tovább...

 

2013-03-28

Először születettek hazánkban indiai oroszlánok!

Február 15-én szenzációs négyes ikrek születtek a Budapesti Állatkertben! A négy indiai oroszlánkölyök nagyon aranyos és előreláthatólag a látogatók kedvencei lesznek.

Olvasom tovább...

 

2013-03-12

Megjelent az Állatkerti Műemlékek című könyv

Az állatkertbarátok és az igényes építészeti könyvek iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk legújabb különleges kiadványunkat. Az Állatkerti műemlékek című könyv már kapható az állatkerti ajándékboltban, illetve a webshopban is.
Íme, kedvcsináló gyanánt egy rövid részlet a könyv előszavából.

Olvasom tovább...

 

2013-03-01

Hakuna Matata, az új gorilla

Új nősténnyel egészül ki a budapesti gorillacsapat. A Hakuna Matata nevű nőstény múlt csütörtökön érkezett meg, és ma találkozott először a már régebben itt élő gorillákkal. Az ismerkedés azonban most még egy elválasztó rácson keresztül történik.

Olvasom tovább...

 

2013-02-26

Már örökbe fogadható Asha, a kiselefánt!

A rajongók már Asha születése óta ostromolták telefonvonalainkat a kérdéssel: mikor lehet örökbefogadni az elefántbébit? Örömmel tudatjuk a jó hírt: most, hogy „már van neve a gyereknek”, természetesen ennek már nincs akadálya.

Olvasom tovább...

 

2013-02-21

Mikortól látogatható az elefántbébi?

Az első napokban a kiselefántnak és az anyaállatnak a legteljesebb nyugalomra volt szüksége. Mostanra lehetővé vált, hogy bizonyos feltételek mellett már a közönség is láthassa őket.

Olvasom tovább...

 

2013-02-14

Elefántbébi született!

Igazi szenzáció, több mint 50 év után újra elefántbébi született a Budapesti Állatkertben!. Az esemény gond nélkül zajlott, az elefántborjú eleven és virgonc, de amíg el nem kezd szopni, némi aggodalom is vegyül a hatalmas örömbe.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 24 »