Archívum

Összesen: 432 db

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 22 »

2012-04-23

Imara lett a kiszsiráf neve!

Nevet kapott Állatkertünk legifjabb zsiráfja. Az április 3-án világra jött állatnak olyan nevet kerestek a gondozók, amely afrikai eredetű, az anyaállatéhoz hasonlóan I betűvel kezdődik, és alkalmas arra, hogy egy nőstény állat neve legyen.

Olvasom tovább...

 

2012-04-13

Jótékonysági est az Állatkerti tevékért

2012. április 21-én, este a Boscolo szállóban szervez jótékonysági estet a Mandal-Logistics Kft. Társadalmi felelősségvállalásának középpontjában az Állatkert támogatása áll.

Olvasom tovább...

 

2012-03-31

Felújítási munkák

Kedves Érdeklődők!

Alapítványunk irodája átépítés alatt van, hogy a jövőben méltó körülmények között találkozhassunk Önökkel.
A felújítási munlálatok alatt is intézhetik örökbefogadásaikat. Tudnivalók...

Olvasom tovább...

 

2012-03-18

Víz Világnap az Állatkertben

Március 24-én és 25-én ünnepeljük a Víz Világnapját, régi partnerünkkel a Fővárosi Vízművekkel közösen. A 14 éven aluli gyerekek díjmentesen, kisérőik pedig 15% kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet a "vizes" hétvégén.

Olvasom tovább...

 

2012-03-18

Indul a szezon az Állatkertben

Jubileumi emlékév, Varázshegy, soha nem látott állatkülönlegességek, kisállatok és programok sokasága – ezekkel várjuk látogatóinkat 2012-ben. Az idei évvel kapcsolatos tervekről kedden délben tartottunk szezonnyitó sajtótájékoztatót.

Olvasom tovább...

 

2012-03-10

Séta a kulisszák mögött!

Biztos tűnődött már azon, hogy az állatkert zárása után milyen jó lenne maradni még egy kicsit és kifürkészni, vajon mit csinálnak éjszaka az állatok. Most végre itt a rendkívüli alkalom: jöjjön el zárás után, fedezze fel az Állatkert különleges esti hangulatát!

Olvasom tovább...

 

2012-03-10

Seraf lett a kiszsiráf neve

Rengeteg nevet javasoltak, és a kiválasztott öt névre csaknem ezren szavaztak az Állatkert barátai, hogy a február 19-én született kiszsiráf megfelelő nevet kaphasson. A legtöbb szavazatot a Seraf név kapta.

Olvasom tovább...

 

2012-02-26

Nevet keresünk a kiszsiráfnak

A vasárnap született kiszsiráfnak közönségünkkel, az Állatkert barátaival közösen szeretnénk nevet adni. Egyelőre névjavaslatokat várunk az Állatkert Facebook-oldalán, a legjobb nevekre pedig majd szavazni is lehet. Főként olyan neveket várunk, amelyek „S” vagy „Sz” betűvel kezdődnek, és kapcsolódnak Afrikához, a zsiráfok őshazájához.

Olvasom tovább...

 

2012-02-26

Zsiráfcsontokat találtak az Állatkert egyik sétaútja alatt

Nem mindennapi leletre bukkantak csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kertészeti munkák miatt ásott árkok egyikében ugyanis hatalmas csontokra akadtak. A maradványok kétséget kizáróan egy zsiráftól származnak, és csaknem hetven éve lehettek betemetve az egyik sétány alatt.

Olvasom tovább...

 

2012-02-20

Zsiráfborjú született az Állatkertben!

Ötről hatra nőtt a Fővárosi Állat- és Növénykert zsiráfcsapatának egyedszáma: vasárnap reggelre ugyanis egy életerős zsiráfborjú látott napvilágot. A kicsiről azt már tudni lehet, hogy hím, és hogy 170 cm magas. Nevet még nem kapott, az Állatkert ehhez várhatóan a közönség segítségét fogja kérni.

Olvasom tovább...

 

2012-02-12

Basil lett Zugló oroszlánja!

Az oroszlán Zugló címerállata. Így igazán nem meglepő, hogy dr. Papcsák Ferenc polgármester is éppen Basilt, oroszlánfalka vezérét fogadta örökbe. A ritka alfajba tartozó nagymacska így igazi „zuglói oroszlán” lett.

Olvasom tovább...

 

2012-01-29

Vad Magyarország DVD újra kapható!

Török Zoltán filmje ismét kapható az Állatkerti Ajándékboltban. Évek, vagy talán évtizedek óta nem készült Magyarországról olyan átfogó ismeretterjesztő film, mint amilyen a mozikban is nagy sikerrel vetített Vad Magyarország – A vizek birodalma. Az 52 perces mozi egy rétisas-család szemén keresztül mutatja be a film nézőinek, hogy milyen a vad Magyarország.

Olvasom tovább...

 

2012-01-15

Adolf, az idei év első újszülöttje!

Nem kellett sokat várni a 2012-es esztendő első állatkerti újszülöttjére. Az apróság ugyanis január 9-én látott napvilágot. Egészen pontosan a jávai languroknál volt szaporulat: ez egy Délkelet-Ázsiában honos majomfaj, amely Állatkerünk Xántus Jánosról elnevezett állatházában látható.

Olvasom tovább...

 

2012-01-01

Ez volt 2011

Földimalacok: száz év után először. Vombatok: négy évtized után először. Tigriskölykök: tizenkilenc év után először. Egymillió feletti látogatószám, rengeteg állatkölyök, jelentős fejlesztések, eredményes természetvédelmi munka és egy sikeresen megünnepelt 145. születésnap. Állatkertünkben röviden ez a mérlege a 2011-es esztendőnek.

Olvasom tovább...

 

2011-11-28

Kik azok az úgynevezett „árva” állatok?

Telefonok és emailek sokasága érdeklődik arról, hogy melyek azok az állatok, akiknek még nincsenek nevelőszülői. Általában örökbefogadókra azon állataink várnak, akik csoportban élnek, és nehéz őket megkülönböztetni egymástól. Bízunk benne, hogy ezek a néha különc, nem annyira ismert vagy csúnyácskának mondott állataink is gazdára lelnek a Karácsony közeledtével.

Olvasom tovább...

 

2011-11-22

Négy évtized után először látható vombat az Állatkertben!

Ma mutatkozott be a nyilvánosságnak a Fővárosi Állat- és Növénykert két legújabb lakója, Molly és Wally a két csupaszorrú vombat. Az Ausztráliából, egészen pontosan Tasmániából érkezett állatok bemutatása igazi kuriózum, hiszen egész Európában csupán három olyan állatkert van a budapestin kívül, ahol ilyen állatokat is láthat a közönség. Magyarországon utoljára csaknem negyven éve, 1973-ban mutattak be vombatokat.

Olvasom tovább...

 

2011-11-08

Karácsonyi örökbefogadás

Különleges karácsonyi ajándékötletre vágyik?
Valami olyat szeretne adni, ami valóban személyre szabott?
Meglepetésnek az Állatkerti örökbefogadást ajánljuk - ezzel biztosan örömet szerez majd a megajándékozottnak!
Idén az ÁRKÁD Bevásárlóközpontban is várjuk Adományozóinkat!

Olvasom tovább...

 

2011-10-30

Császárbajszú tamarinok a Pálmaházban

A császárbajszú tamarin egy kis termetű, Dél-Amerikában őshonos karmosmajom, amely nevét arról kapta, hogy látványos bajsza a fajt felfedező természettudóst az akkori német császár bajszára emlékeztette. Az állatok még a tavasszal érkeztek Olaszországból, de végleges bemutatóhelyük csak nemrégiben készült el. A császárbajszú tamarinokat a Pálmaház egyik oldalszárnyában láthatja a nagyközönség.

Olvasom tovább...

 

2011-10-19

Jegesmedvelány érkezett!

Tania,a rotterdami születésű, de Bécsből érkezett állat az európai jegesmedve szaporító tenyészprogram keretében került hozzánk. Tegnap már a közönség is láthatta, de jövendőbelijével, a Vitus nevű hímmel csak az elkövetkező hetekben szoktatjuk össze lépésről lépésre.

Olvasom tovább...

 

2011-09-30

Vörös vadbivaly született!

Már a nagyközönség is láthatja az Állatkert bivalyházának legifjabb lakóját, a most tíznapos vörös vadbivaly borjút. A kafferbivallyal igen közeli rokonságban álló, ám annál állatkertekben ritkábban látható afrikai patások 2008 óta élnek Budapesten. A Calypso nevű anyaállat borja egyelőre még nem kapott nevet.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 22 »