Örökbefogadás menete

 

Tudnivalók az örökbefogadásról

Az örökbefogadás általános feltételei:

- Az örökbefogadás jelképes! Az örökbefogadott állat az állatkertben marad, és tulajdonjoga is a Fővárosi Állat-és Növénykerté.

- Az örökbefogadás minimális összege 15.000 forint adomány (2024. július 1-től), az összeg befizetése 1 éves nevelőszülői tagságra jogosít. A támogatás befizetését követően a nevelőszülő egy névre szóló oklevelet kap - amely tanúsítja az örökbefogadás tényét -, egy életrajzot az örökbefogadott állat adataival, egy fotót az örökbefogadott állatról, egy kitűzőt és egy kártyát, amely ingyenes belépést biztosít a tavaszi és őszi Nevelőszülők Találkozójára.

- Egy állatnak több nevelőszülője is lehet.

- Az örökbefogadást leggyorsabban személyesen intézheti el. Az év minden napján nyitva vagyunk, az Állatkert nyitva tartásával megegyezően. Az örökbefogadási oklevelet azonnal elkészítjük, az ügyintézés max. 10 percet vesz igénybe. Irodánkat az Állatkert Főbejáratától jobbra, az Állatkerti Ajándékboltnál találja.

- A nevelőszülőnek semmilyen kötelezettsége nincs az örökbefogadott állattal szemben, jogai pedig megegyeznek a többi hétköznapi állatkert látogatóéval; tehát pl. nem mehet be az örökbefogadott tigrishez, kenguruhoz vagy elefánthoz, csak azokhoz az állatokhoz amelyekhez a többi látogató is bemehet (pl. állat simogató).

Évente kétszer megrendezzük az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóját. Erre a rendezvényre minden örökbefogadó egy nevelőszülő kártyát kap, amellyel díjmentesen léphet be az Állatkertbe a tavaszi és az őszi Nevelőszülők Találkozóján és tájékozódhat arról, mire fordítja adományát az Állatkerti Alapítvány.  Az eseményen, a "szülői értekezleten" találkozhat kedvence gondozójával, aki beszámol az örökbefogadott állat hogylétéről, szokásairól. A Nevelőszülők Találkozója rendezvény pontos dátumai az örökbefogadáskor kapott kártya hátulján olvashatóak.

- A befizetett támogatást a Budapesti Állatkert nem kizárólag az örökbefogadott állatra fordítja, hanem egy közös "kalapba" helyezi és az alapítvány célkitűzéseivel megegyező költségek fedezésére használja fel (elsősorban az állatok életkörülményeinek javítása, gyógyszerek beszerzése, egészségmegőrzés)

On-line örökbefogadás - éjjel-nappal

Sokak kérésére már Interneten is örökbe fogadhatja állatkerti kedvencét, ezzel is támogatva az ott élő állatok életkörülményeit, és egészségük megőrzését!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink