Babamérlegre gyűjtünk!

2021-04-01

Tudjátok, hány kilós egy „mindenórás” vemhes elefánt? Mi már tudjuk: Angel testtömege a várható ellés előtt egy-két héttel: 3052 kg (ő egyébként egy kis termetű elefánt). Hamarosan az elefántbébi testtömegét is megmérhetik:  Alapítványunk segítségével elefántmérleg került a kifutóba.

 

A külső elefántkifutóba beszerelt mérleg óriási segítség lesz az állatorvosoknak és elefántgondozóknak az eletántbébi gyarapodásának nyomon követésében. De jó azt is tudni, hogy miként változik majd a mama, Angel súlya az ellés után, hogyan növekszik a jelenleg 1450 kilós nagytesó, Arun, valamint az apuka, az öt tonnánál is nehezebb Assam testtömege. Az állatoknál ugyanis a testsúly, pontosabban annak változása gyakran árulkodik az egészségi állapotról. Ezért is vállalkozott Alapítványunk arra, hogy az elefántoknál használható mérleget építtet be a kifutóba.

Alapítványunk csak úgy tudja segíteni az Állatkertet, ha támogatóink is segítenek. Megvásároltuk, beszereltettük az elefántmérleget, az összköltség közel kétmillió forintra rúg. Drága dolog ugyanis olyan mérleget találni, amely 6 tonnáig öt kiló pontossággal mér, de akkor sem omlik össze, ha esetleg több elefánt is ráballag. Mindezt kültéren, az időjárási viszonyokkal, az esetleg rákerülő állati ürülékkel dacolva, olyan kijelző szerkezettel kiegészítve, amelyen majd a nagyközönség is jól látja: mennyit mutat a mérleg. Sőt, a beszerelés munkálatai sem zavarják meg az állatok napi rutinját, nem jelentenek túl nagy zaj- és környezeti terhelést az igen érzékeny elefántcsalád számára.

Alapítványunk nagyon számít arra, hogy támogatói, az Állatkert barátai – s különösen azok, akiknek az elefántok a kedvencei – segítenek az elefántmérleg költségeinek visszapótlásában. Éppen ezért gyűjtést indítunk: első lépcsőben a Támogatás aloldalunkon immár nem egy bála szénára valót kérünk, hanem az elefántmérleg árához való hozzájárulást. Hamarosan pedig újabb jótékonysági akciókat is hirdetünk, hiszen nagyon fontos, hogy Alapítványunk más területeken is tudja támogatni az Állatkertet ezekben az ínséges időkben.

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink