Archívum

Összesen: 680 db

További oldalak: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 34 »

2018-09-20

Zoolimia 2018

Az első érmek már gazdára is leltek: mindenki nyert, aki a legjobb képességei szerint részt vett az állatkerti élményterápiás program első napján. Alapítványunk ma mozgássérült gyerekeket látott vendégül.

Olvasom tovább...

 

2018-09-18

Asha támogatói

Ismét meglátogatták védenceiket, - ami önmagában nem nagy hír, hiszen sok örökbe fogadó tesz így. A HERBioticum viszont egész „bulit” szervezett, hogy másoknak is bemutathassa az elefánt-tesókat.

Olvasom tovább...

 

2018-09-13

A teknősbéka kihívástól a majompogácsa kóstolásig

Régi kedves partnerünk, az Infinety Group idén ismét minket kért fel családi napjának megrendezésére. A múlt szombati program remekül sikerült, az állomásjátékok nagy sikert arattak a cég munkatársainak, és természetesen gyermekeik körében.

Olvasom tovább...

 

2018-09-10

Ezredszer az Állatkertben

Egyedülálló teljesítmény! Talán nincs még egy ember (az itt dolgozókon kívül), aki annyiszor belépett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, mint Dénes Gábor. Ezredik látogatása alkalmából itt köszöntötte fel a családja is és az ünneplésből Alapítványunk is kivette a részét.

 

Olvasom tovább...

 

2018-09-07

Basil, a király

Helycsere volt a leggyakrabban örökbefogadott állatok augusztusi sorrendjében: Basil, a fenséges hímoroszlán az előző hónap második helyezése után a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára lépett, míg Arun, a bájos elefántkölyök – aki szinte megszületése óta vezette a listát -  leszorult a második helyre! A TOP 10 további helyezettjei is eléggé eltérnek az általános trendtől.

Olvasom tovább...

 

2018-09-05

Miki a nyerő a DPD-nél

Miki, a flamingó volt a legsikeresebb totemállat, az ő csapata nyerte a DPD Hungária Kft csapatépítő tréningjét. A cég éppen ezért őt fogadta örökbe, arany fokozatú támogatóként.

Olvasom tovább...

 

2018-09-03

Nebulók az állatkertben

Csillogó szemmel, érdeklődéssel telve nézik a világot: minden napra jut valami izgalmas tanulnivaló, megtapasztalni való érdekesség. Persze, nem csak az állatkölykök esetében van így, az embergyerekek zöme is így kezdi az iskolát.

Olvasom tovább...

 

2018-08-28

Állatkeretek éjszakája, örökbefogadási akcióval!

Mit szeretnél? Egy konvencionális baglyot -  legyen az uhu vagy hóbagoly akár - esetleg kuszkuszt, földimalacot vagy cukormókust? Közeleg az Állatkertek Éjszakája, örökbefogadási akciónkkal.

Olvasom tovább...

 

2018-08-06

TOP 10 július: holtversenyek hava

Arun mellé Haiku, a kispanda fiú is élre tört a legnépszerűbb állatok júliusi listáján. A leggyakrabban örökbe fogadott állatok „csapatversenyét” most is az elefántok nyerték, de a kispandák – bár csak ketten vannak – így is ezüstérmesek lettek a csapatversenyben.

Olvasom tovább...

 

2018-08-03

Állati jó … igaziból és virtuálisan

Összeérhet az igazi és a virtuális világ: az Állatkertben valódi állatokban gyönyörködhetsz, míg a Future Park meseállat-világában a legizgalmasabb technika segíti a szórakozást.

Olvasom tovább...

 

2018-07-09

TOP 10, június

Arun verhetetlen, - legalább is egyelőre. De eltelik néhány év és bizony megkophat a népszerűség. Asha például – a korábbi kedvenc kis elefánt - öt éves korára már be sem fér az első tízbe a legnépszerűbb állatok között. De nem ez az egyetlen meglepetés a leggyakrabban örökbe fogadott állatok június listáján.

Olvasom tovább...

 

2018-07-04

TalálkoZoo a Holnemvolt Várban

Minden évben egy esti összejövetelen köszönjük meg kiemelt támogatóinknak - a bronz, ezüst, arany és platina fokozatú örökbe fogadóknak, hogy támogatják az állatkerti állatok tartási körülményeinek javítását. Idén az új állatkerti játszóparkban, a Holnemvolt Várban és a Hetedhét Palotában láttuk őket vendégül.

Olvasom tovább...

 

2018-06-25

Platinás jegesmedvék!

Belij és Szerij igazán megérdemlik, - hiszen nagy közönségkedvencek! Immár platina fokozatú támogatójuk van. Az örökbe fogadónak járó díszes oklevelet az adományozó Teletál Ételfutár Kft képviseletében Benke Laci bácsi vette át Montksó Évától, az Állatkerti Alapítvány elnökétől.

Olvasom tovább...

 

2018-06-07

Májusi TOP 10

Nincsenek csodák: Arun, a tündéri kis elefánt magasan nyerte a májusi népszerűségi versenyt, s a dobogó második fokán változatlanul Indigo, a gorillababa áll/ül/fekszik. Az okoz némi meglepetést, hogy Sheshe, a majd másfél éves zsiráfborjú beelőzte a korábbi évek nagy kedvencét, Aurórát, aki májusban „csak” ötödik lett a leggyakrabban örökbe fogadott állatok között.

Olvasom tovább...

 

2018-06-05

Újra itthon!

Itthon, azaz újra az Állatkertben, azon belül is a Holnemvolt Várban! Visszatértek az építkezés ideje alatt nem látható állatok, a tevék, alpakák, lovak.

Olvasom tovább...

 

2018-06-04

Az elefántkifutótól kezdve születésnapi koncertig...

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért 2017-ben is az alapító okiratában megfogalmazottak szerint minden lehető eszközzel segítette alapítója, a Fővárosi Állat és Növénykert működését.

Olvasom tovább...

 

2018-06-01

Árun nevelőszülei

Igazán gondos nevelőszülei vannak Arunnak, az alig fél éves kis elefántnak! (Nem mintha édesanyja, Angel nem gondoskodna róla példamutatóan.) Tiszteletbeli „gyámjai” azonban arra is figyelnek, hogy mind többen hírét vehessék a tündéri elefántbébinek.

Olvasom tovább...

 

2018-05-25

Egy kis időutazás, Balu kapcsán

Újabb szereplő A dzsungel könyvéből: Maugli bölcs öreg tanítómestere, Balu oda költözött a dekkáni dólok, azaz a vadkutyák mellé az Állatkertben.

Olvasom tovább...

 

2018-05-14

Köszönjük a nevelőszülőknek!

Az állatok nem tudják elmondani, így mondjuk helyettük: köszönjük, hogy ilyen sokan vagytok! Mármint ti, állatkerti nevelőszülők! Köztük olimpiai bajnokok is, mint Liu Shaoang Ádó, rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai bajnok, aki szintén olimpiai bajnok testvérével, Sándorral közösen éppen ez alkalomból örökbe fogadta a jegesmedve tesókat.

Olvasom tovább...

 

2018-05-06

Áprilisi TOP10: Cukik az élen

Arun, az öt hónapos kis elefánt még az élen, de Iringó, a pöttöm gorilla baba már ezüst érmes a legnépszerűbb állatok áprilisi TOP listáján. Auróra harmadik helye sem meglepetés, hiszen  a bájos arcú kispanda rendre ott van a leggyakrabban örökbe fogadott állatok élbolyában.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 34 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink