Archívum

Összesen: 808 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 41 »

2020-04-14

Nagy lábon élnek

Még a tudományos nevük (Gulo gulo) is a falánkságot idézi. A torkosborzok – azaz a rozsomákok – igencsak érdekes állatok.

Olvasom tovább...

 

2020-04-10

Ne vásárolj élő nyulat!

Kedves Húsvétra készülők! Ugye eszetekbe sem jut kimenni otthonról és főleg az nem, hogy élő nyuszit/kiskacsát, naposcsibét vegyetek játékszerként?

Olvasom tovább...

 

2020-04-09

Rocio akár hal is lehetne

A böjti ételek sorában nálunk a hal vezet. Más országokban viszont más, mégpedig emlősállatok is felkerültek a listára.


Olvasom tovább...

 

2020-04-07

Adománygyűjtés Etikus Adománygyűjtő Szervezetek javára

Büszkék vagyunk arra, hogy az Állatkerti Alapítvány is az Etikus Adománygyűjtő Szervezetek közé tartozik. Közösségünk sajtóközleményben számolt be a tagszervezetek munkájáról a koronavírus járvány idején.

Olvasom tovább...

 

2020-04-07

A tigrisek is jól vannak

Az Állatkert tigrisei és oroszlánjai is jól vannak – nyilatkozta Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője, akit a New-Yorki Állatkertben koronavírusos nagymacskák hírének kapcsán kérdezett az egyik újság.

Olvasom tovább...

 

2020-04-02

Vigyázunk Goloékra (is)

A koronavírus azok közé a vírusok közé tartozik, amik állatról terjedtek át emberre. Napjaink egyik nagy természetvédelmi, fajmegőrzési kérdése, hogy az emberek között tomboló járvány visszajuthat-e az állatokra, és ezen belül pedig mekkora a veszélyeztetettsége a főemlősöknek.

Olvasom tovább...

 

2020-03-30

Névnapi köszöntés az Állatkertből

Végiggondotuk az állatokkal, hogyan szerezhetnének örömet tiszteletbeli nevelőszüleiknek így, a távolból. Az eredmény: ezentúl minden örökbefogadónkat felköszönt választott állata a neve napján!

Olvasom tovább...

 

2020-03-28

A Föld órája

Ensena, Evita és Mila – köszönik szépen – jól vannak, azokhoz a fajtársaikhoz hasonlóan, akik a világ valamelyik vadasparkjában vagy állatkertjében élnek. Mondhatnánk azt is, hogy a földkerekség valamennyi Mhorr gazellája jól van, azaz mind a kb 120 példány, - az eredeti élőhelyükön ugyanis már kipusztultak.Olvasom tovább...

 

2020-03-28

Pulcsi példája

Szívmelengető levelet kaptunk egy tanárnőtől, amiben leírja: élményórákat szeretne tartani kis tanítványainak és ehhez az Állatkertből meríti a példákat, persze digitálisan. Így jött az ötlet: örökbe fogadnak egy állatot!

 

Olvasom tovább...

 

2020-03-22

Víz, víz, víz!

Jusztinának és Tücsöknek, a vízilovaknak termál-, Ödimatinak, a barnasávos bambuszcápának sós-, Biankának, a rózsás pelikánnak édesvíz kell, de persze, nem csak a kimondottan víziállatoknak van szükségük az éltető folyadékra.

Olvasom tovább...

 

2020-03-14

Vasárnaptól zárva tart az Állatkert!

Március 15-től további intézkedésig zárva tart a Budapesti Állatkert a nagyközönség előtt. Az erről szóló döntést Budapest Főváros főpolgármestere szombat délutáni jelentette be. Bár a kert vasárnaptól nem fogad látogatókat, az intézmény továbbra is működik: a szakemberek gondoskodnak az állatok és növények ellátásáról.

 

 

Olvasom tovább...

 

2020-03-11

Kedves állat- és emberbarátok!

Az új koronavírus (SARS-CoV-2) megjelenése miatt a hatóságok által is javasolt és a megelőzést szolgáló óvintézkedések könnyebb betartása érdekében Alapítványunk is igazodik a Fővárosi Állat- és Növénykert intézkedéseihez.

Olvasom tovább...

 

2020-03-04

Egy rózsaszál szebben beszél...

Egy rózsaszál szebben beszél, mint a legszerelmesebb levél… Egy rózsás flamingó még szebben!

Olvasom tovább...

 

2020-02-14

1%-nyi esély

Mennyi lehet a valószínűsége, hogy éppen az oldalunkat böngészed az adóbevallás előtti napokban? Talán, ha egy százaléknyi. Használjuk ki együtt ezt az egy százalékot a civil szervezetek javára, - persze legjobban azt szeretnénk, ha az állatkerti állatokat támogatnád vele. Mert ők biztosan megérdemlik…

Olvasom tovább...

 

2020-02-13

Folytatjuk, ha ti is visszapasszojátok!

Az idei tanév végéig folytatódik az iskolai osztályok számára hirdetett mobiltelefon visszagyűjtési akciónk, amelynek nyerteseit egy állatkerti sétán látjuk vendégül. Legutoljára ebben az élményben az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 3.c. osztályos tanulói részesülhettek.

Olvasom tovább...

 

2020-02-12

Kismajmot, legálisan

Azt a… Erre tényleg nincsenek szavak... Valóban lenne kereslet neten rendelt kismajmokra? Igaz, ami igaz, nálunk is lehet ilyet csinálni, csak nem éppen úgy, ahogyan az idézett cikk írja. (A lelkiismeretes felderítést köszönjük a portál újságírójának.)

Olvasom tovább...

 

2020-02-09

Bálint nap: amikor a verebek párt választanak

Kit szeretnél párodnak? Aki a verébre hasonlít, vagy a pávára? Fontold meg: nem csak a külcsín, a belbecs is számít! Érdemes végiggondolni február 14-e, Valentin nap előtt, amit nevezzünk bátran Bálint-napnak és amire különleges ajándékot kínálunk.

Olvasom tovább...

 

2020-02-02

Állatkerti Kultúrkvíz

Szereted az állatokat? És az irodalmat, filmeket, zenéket? Ha igen, akkor ezt a játékot neked találtuk ki! Tíz héten keresztül vasárnaponként felteszünk egy kérdést a facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/allatkertialapitvany/), amire kommentben lehet válaszolni a következő péntek éjfélig. Szombaton már sorsoljuk is a nyertest, aki egy általa kiválasztott állat tiszteletbeli nevelőszülője lehet. (A nyereményjáték szabályait cikkünk alján közöljük.)

Olvasom tovább...

 

2020-01-31

Példakép az Alapítványnak: Gerald Durrel

Bárcsak századannyit tehetnénk mi is az élővilágért, mint ő, a Durrell Vadvédelmi Alapítvány életre hívója.

Olvasom tovább...

 

2020-01-29

A hatodik nyertes osztály

Novemberi cikkünkben még csak kérdésként tettük fel, most már válaszolni is tudunk melyik "gorillás osztály" lesz a következő nyertese mobiltelefon visszagyűjtési akciónknak.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 41 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink