Archívum

Összesen: 598 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 30 »

2016-08-10

Alapítónk 150. születésnapjára

Sárga virágkoszorútól övezett 60 424 kinyomtatott név, - ez a díszes tábla Alapítványunk ajándéka a 150. születésnapját ünneplő Állatkertnek. Az örökbefogadók névsorából készült az ajándék, hiszen Alapítványunkon keresztül ők a legfőbb támogatói az Állatkertnek.

Olvasom tovább...

 

2016-08-08

Pandala az Állatkertben

Milyen állat a pandala? Hát türkizkék, a koalák és pandák távoli rokona, a Pandala-szigetcsoport névadója, amely az emberek számára láthatatlan. Pontosabban, a gyermekek beleshetnek ebbe a csodavilágba, Parádi Orsolya mesés állatkerti kalauza segítségével.

Olvasom tovább...

 

2016-08-03

TOP 10 július: változások a kedvencek között

Asha a biztos pont: ő a júliusi örökbefogadási lista élén végzett ugyanúgy, mint az első féléves összesítésben. A további helyezések terén viszont alaposan borult a sorrend. Viola, a kisvombat állhat a képzeletbeli dobogó második fokára.

Olvasom tovább...

 

2016-07-28

Elmarad az esti séta

A szeles-esős idő nyert ma este: el kell halasztanunk a mai napra meghirdetett zárás utáni programot, az Esti sétát.

Azoknak a kedves látogatóknak, akiknek érvényes jegyük volt mára, jövő csütörtökön, azaz agusztus 4-én rendezzük meg az esti sétát.

Olvasom tovább...

 

2016-07-27

Rája örökbefogadás

Vízlágyító berendezést adományozott  a  Varázshegy akváriumában élő halak számára a BWT Hungária Kft, hogy örökbefogadott rájájuk még jobb körülmények között élhessen. A leopárdfoltos ostorfarkú rája (Marsupilami, akit csak Pötyinek becéznek új nevelőszülei),   szívesen vett részt az adományozási-örökbefogadási ceremónián.

Olvasom tovább...

 

2016-07-20

Véget ért a Zoo-olimpia

„Csak pontosan, csak szépen, ahogy a csiga megy a réten” – a kiforgatott József Attila sorokat gyakran viccből idézik.  Pedig mást is jelenthet: például az az elszánt igyekezetet, ahogyan az élményterápiás foglalkozásokon részt vevő mozgássérült – és más fogyatékkal élő -  gyerekek meghódították az Állatkertet.

Olvasom tovább...

 

2016-07-15

Esti séta, oroszlánok között

Persze, túlozunk egy kicsit: Oroszlán Szonjával sétáltunk az állatkertben. Basil és Kankai, a két ázsiai oroszlán a kifutójuk másik oldalán, az üvegfal mögül figyelte az eseményeket, például azt, amikor Szonja átvette a fenséges hímoroszlán örökbefogadását tanúsító oklevelet. 

Olvasom tovább...

 

2016-07-11

Cebui malackák

Malaca van – azaz szerencséje – Állatkertünknek, hiszen már egész kis kondányi cebui disznó turkál a Mérgesház melletti kifutóban. A kritikusan veszélyeztetett, ritka trópusi sertésféle tenyészpárja, Buana és Bulan tavaly került Budapestre és már a második almot nevelik a gondos szülők.

Olvasom tovább...

 

2016-07-05

Kegyvesztett koalák?

Meglepetéssel zárult az első féléves örökbefogadási adatok összesítése: a koalák elvesztették vezető helyüket a legnépszerűbb állatok listáján. Jelenleg  Asha vezeti a sort Sisi előtt, NurNuru-Bin csak a képzeletbeli dobogó harmadik helyére fért fel, és Vobara is jelentősen lecsúszott a listán.

Olvasom tovább...

 

2016-06-13

Köszönjük, meg-KAP-tuk

Elértük a lehetséges összeghatárt! Egymillió forinttal gazdagabbak leszünk, köszönhetően a MagNet Nagyar Közösségi Bank KAP programjának, illetve azoknak a MagNet Bankos ügyfeleknek, akik a rájuk eső nyereségrész 10%-ának felajánlásával Alapítványunk „Ajándék az állatoknak” programját támogatták.

Olvasom tovább...

 

2016-06-04

Áloméj az Állatkertben

Idén a Mozgásjavító Gyermekközpont 50 diákját látta vendégül a világ állatkertjeinek nagyszerű kezdeményezéséhez, a Dreamnight programsorozatához csatlakozva az Állatkert.

 

Olvasom tovább...

 

2016-05-28

Gyereknapi játékok

Játékokat vettünk gyermeknapra az állatoknak, hadd örüljenek ők is és látogatóink is, hogy tevékeny, mozgékony, érdeklődő lakókat leshetnek meg a kifutókban. 

Olvasom tovább...

 

2016-05-24

Októberben újrázunk a nevelőszülőkkel!

Még frissek az emlékek: a sok-sok mosolygó arc, a töméntelen izgalmas kérdés, a tombola-nyertesek öröme, hiszen alig két napja, hogy megtartottuk tavaszi nevelőszülői értekezletünket. Jó mulatság, férfimunka volt, - mondhatnánk, de ez így nem igaz. A rendezvény sikeréhez az örökbefogadott állatok és a nevelőszülőként megjelent gyerekek, anyukák (és persze az apukák) is hozzájárultak.

 

 

Olvasom tovább...

 

2016-05-17

Játékokat KAP-hatunk, ha ti is akarjátok!

Játszani is engedd! - József Attila örökérvényű verssorai az állatkerti állatokra is igazak: Akkor lehetnek egészségesek, ha tevékenyen, izgalmas környezetben tölthetik mindennapjaikat. A MagNet Magyar Közösségi Bank Közösségi Adományozási Programja (KAP) ebben segít, ha Alapítványunkat választják!

Olvasom tovább...

 

2016-05-13

Május 22-én várjuk az állatkerti nevelőszülőket!

Tavaly így nézett ki az állatkerti főtér a nevelőszülői találkozó megnyitóján. Reméljük, idén is így lesz. Aztán szépen eloszlik a tömeg: elindulnak a szakvezetéses séták, az állatgondozók megtartják a hivatalos szülői értekezletet, a tombola nyereménytárgyai gazdára találnak, az állomásjáték sikeresen véget ér, és estére sok-sok élménnyel gazdagodva mondhatjuk: októberben ismét találkozunk!

Olvasom tovább...

 

2016-05-12

KRESZ-Szafari az állatkertben

A zebra volt a sztár, de segítettek az oroszlánok, teknősök, kenguruk, sőt a skarlát íbisz és Kartács, az Arizona papagáj is a gyerekeknek a közlekedési kultúra napján rendezett Kresz-Szafarin.

Olvasom tovább...

 

2016-05-03

Banya csak egy van

Banya, Állatkertünk legidősebb lajhára 23 éves. Életkora miatt a lajhárok között csaknem matrónának számít, de tisztes kora ellenére testben és lélekben fiatal: legújabb kölyke alig két hónapos.

Olvasom tovább...

 

2016-04-27

Evita, az értékes

Mitől értékes egy állat a látogatók számára? Mert cuki, vagy éppen fenséges, mert aranyosan ugrabugrál, mulatságos hangokat hallat, hasonlít az arckfejezése egy barátéra…ezernyi okot sorolnak fel az örökbefogadók választásuk indoklásául. Ritkábban gondolnak arra, hogy egy-egy különleges, ritka állat tartása az állatkertben mekkora kincs a faj megőrzése érdekében. Evita, a Mhorr-gazella 15. születésnapja jó alkalmat kínál arra, hogy erről is szót ejtsünk.

Olvasom tovább...

 

2016-04-22

Föld Napja 2016

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? A Föld napja mozgalom talán leghatásosabb jelmondata cselekvésre ösztönöz: valamennyiünkön múlik, hogy legalább saját környezetünkben tegyünk lépéseket az élővilág megőrzéséért. Az állatok nem tudnak beszélni, de a - kis túlzással könyörgőnek is nevezhető kép - helyettük szól.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 30 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink