Archívum

Összesen: 588 db

További oldalak: « 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 »

2013-09-28

Nevelőszülők Találkozója október 6-án!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2013. október 6-án, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2013-09-27

Fiatal vállalkozók, esti sétán

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) esti sétára hívta tagjait az Állatkertbe. A fiatal vállalkozók nem csak az zárás utáni kulisszatitkokkal ismerkedhettek meg, hanem tájékozódhattak Alapítványunk tevékenységéről is.

Olvasom tovább...

 

2013-09-17

Védjük a sarkvidéket, Tania a jelkép

Tania, a jegesmedve jelképezte az Állatkertben a sarkvidék megmentendő élővilágát, amiért kampányolnak a Greenpeace aktivistái. Az északi-sarkköri jégminimum napján tartott akciónapon a Greenpeace sarkvidéki kampányfelelőse, Mező János Dávid örökbe fogadta Taniát.

Olvasom tovább...

 

2013-09-04

Esti séta-idén már csak három alkalommal!

Az állatkertben a zárás után sem áll meg az élet, de vajon mit csinálnak éjszaka az állatok? Ha kíváncsi vagy rá, akkor itt a remek alkalom, hiszen most nemcsak az esti hangulatba kóstolhatsz bele, de a kulisszák mögé is bekukucskálhatsz.

Olvasom tovább...

 

2013-08-30

Legyenek sztárok a hazai állatok!

Most jelent meg a SPAR negyedik matricás albuma, amely a hazai növény-és állatvilágot mutatja be. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a SPAR minden értékesített kék matricáscsomag árából 1 forintot ajánl fel Alapítványunknak.

Olvasom tovább...

 

2013-08-14

Esti séta augusztus 15. - VÁLTOZÁS!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az augusztus 15-én, 19:00-ra meghirdetett esti séta kivételesen nem az Állatkert Főkapujától, hanem az Elefántos kaputól indul. Szíves megértésüket köszönjük!

Olvasom tovább...

 

2013-08-13

Hogyan kell aligátort költöztetni?

Férőhelyük átépítése miatt ideiglenes kifutóba költöztették a Fővárosi Állat- és Növénykert két aligátorát. A termetes és igen koros hüllőket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak segítségével telepítették át az átmeneti férőhelyre. A nagyobbik, Ali nevű állat megmozdításához tíz emberre és egy speciális hordágyra volt szükség.

Olvasom tovább...

 

2013-08-13

Bemutatkozott a leopárdkölyök

Ismét szaporodtak Állatkertünkben a ritka perzsa leopárdok. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből korábban már hat kölyök született, ám az elmúlt években nem volt náluk sikeres szaporulat. Mostanáig! Dante, a legifjabb jövevény a napokban lesz két hónapos. A sajtónak szerdán délelőtt mutatkozott be, csütörtöktől pedig már a nagyközönség is láthatja.

Olvasom tovább...

 

2013-08-13

Borisz, a manul

Újabb különlegességgel gazdagodott a Budapesti Állatkert! Ez a jövevény nem gyakori lakója az állatkerteknek: a manul egy Ázsia belsejében őshonos macskaféle, amelyet szoktak pusztai macskának, vagy Pallas-macskának is nevezni.

Olvasom tovább...

 

2013-06-24

Ormányosmedve kölykök születtek

Két ormányosmedve kölyök született Állatkertünkben. Az apróságok most kéthetesek, egyiküket az anyaállat, a másikat pedig a gondozók nevelik. Míg az anya meglehetősen idősnek számít, a kölykök apja olyan fiatal, hogy csak az elmúlt hónapokban érte el az ivarérettséget.

Olvasom tovább...

 

2013-06-18

Zenés állatkerti esték 2013

Idén nyáron már 12 koncerttel várjuk zeneszerető látogatóinkat az állatkertbe, a Zenés Állatkerti Esték eseménysorozat keretében. A koncerteket minden szerdán este 20:30-kor kezdődnek, ám a nagyközönség már 19 órától tehet egy könnyed sétát a koncert előtt.

Olvasom tovább...

 

2013-06-14

Esti séta, egy kis meglepetéssel

Visszatér-e valaha az a látogató a tegnapi Esti séta után, akit – valljuk be, ahogyan történt – lepisilt a tapír? Megkérdeztük tőle, és a válasza – tán nem is olyan meglepő – igen.

Olvasom tovább...

 

2013-06-14

VakációZOO! Kicsiknek és nagyiknak!

Kedvezményes „nagyszülő + unoka" páros jegyet kínálunk a nyári szünet idejére! Gyere el a nagymamáddal vagy a nagypapáddal, nézzétek meg a sok-sok aranyos állatgyereket a Budapesti Állatkertben!

Olvasom tovább...

 

2013-06-13

Kiran, Kamal, Szimba: nevet kaptak legifjabb oroszlánjaink

Végre kiderült az áprilisban született oroszlánok neme: két hím és egy nőstény jött a világra Kankai és Basil frigyéből. Eddig még gondozói sem vizsgálhatták meg közelebbről a kölyköket. A kisoroszlánok az indiai alfajhoz tartoznak, amelyből egyetlen populáció él vadon, alig néhány száz példánnyal. Az indiai oroszláncsaládot a Generali Biztosító fogadta örökbe.

Olvasom tovább...

 

2013-06-03

Esti séta - itt vannak a visszhangok

Életre szóló élmény! – Így jellemezte egyik levélírónk azt, amit a múlt heti esti sétától kapott. Kéthetente, csütörtök esténként ugyanis zárás után is meg lehet látogatni az Állatkertet, - persze csakis szakvezetéssel, előre bejelentett csoportokban.

Olvasom tovább...

 

2013-05-20

Asha és rokonai-megjelent az Állatkerti Kötetek a Természetért legújabb kiadványa

Az Állatkerti Kötetek a Természetért legújabb részében bemutatjuk a vadon élő, ma már veszélyeztetett indiai elefántok mindennapjait is, és azt a küzdelmet, amely megmentésük érdekében folyik.
A kiadvány megvásárolható az Állatkerti Ajándékboltban és webshopban is.

Olvasom tovább...

 

2013-05-20

Zsiráfborjú született!

Sandrának, Állatkertünk hatéves zsiráfhölgyének először született utódja, az intézmény történetében azonban ez a huszonnyolcadik zsiráfellés. A kicsi május 18-án, tehát épp az anyaállat névnapján született. A 170 cm magas jövevényt a közönség néhány napon belül láthatja.

Olvasom tovább...

 

2013-05-04

Nevelőszülők Találkozója május 12-én!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2013. május 12-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2013-05-04

Vombat bébi az új sztár

Molly és Wally megörvendeztettek minket egy igazi csodával, egy kisvombattal. Ha valaki igazán türelmes, akkor már megpillanthat egy-egy kilógó orrot, vagy lábat. Vombat még sosem született Magyarországon, és a történelem során ő a tizenegyedik Európában született egyed.

Olvasom tovább...

 

2013-04-18

Nevet kaptak az oroszlánbébik

Két lány és két fiú. Ez az eredménye az Állatkert kéthónapos oroszlánkölykeinél tegnap elvégzett ivarmeghatározásnak. S ha már a nemük kiderült, mindjárt nevet is kaptak a „Macskák” sztárjainak segítségével.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 »

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

Bronz fokozatú támogatóink