A nagy nyúl-név választó

2021-03-25

Húsvéti játékra invitáljuk a nyuszibarátokat, gondolva arra, hogy felelős ember úgysem vesz élő nyulat Húsvétra! De nevet azért adhat neki akkor is, ha nem holmi konyhasarkába erőszakolt házinyúl, hanem igazi vadállat, azaz üregi nyúl várja névadóit.

 

Állatkerti gyűjteményünkben csak Kázmér és Kende van nevesítve, mint örökbefogadható üregi nyúl. Rajtuk kívül is van viszont néhány tapsifülesünk – az üregi nyulak nemzetségéből – akik még névtelenek.

Látogatóink sokszor kérdezik, elnevezhetik-e örökbefogadandó állatukat. Erre a legtöbb esetben nincs lehetőség, hiszen sok fajnál bizonyos szabályok alapján megy az állatkerti névadás. Az Állatkert sokszor maga javasol néhány, a szabályoknak megfelelő nevet, amelyek közül szavazással választhatja ki a közönség a legkedvesebbet. Így lett Arun a neve a kiselefántnak, Hada a tapírborjúnak, vagy éppen Móric az orángután kölyöknek.

A csoportban élő állatoknál már nem ilyen szigorú a szabályozás, így nincs akadálya, hogy meghirdessük a „Nagy Nyúlnév választó” akciót üregi nyulainknál is. Három nyuszit nevezhetünk el közösen: várjuk a javaslatokat kommentben a Facebook oldalunkon március 25-28. között. A szavazás nagyon egyszerű: kérjük, lájkoljátok azt a névjavaslatot, amelyik a legjobban tetszik! A három legtöbb lájkot kapó névről nevezzük el a képen látható tapsifüleseket. Ami fontos még: kérjük, olyan neveket javasoljatok, amelyek egyaránt adhatók fiú és lány nyuszinak. (A képen látható nyuszikról ugyanis nem sikerült megbízhatóan kideríteni a nemüket.)

Reméljük, sikerül vasárnap estig a név választás, így Kázmér és Kende mellett jövő hétfőtől még három üregi nyúl kerülhet fel az örökbefogadható állatok listájára. Mert idén Húsvétkor is az a mottónk: Az állat nem játékszer, ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Inkább fogadj örökbe egyet az Állatkertből!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink