A kenguruzás világnapja

2021-05-15

Nem véletlenül fogadott örökbe egy kengurut a Melletted a Helyem Egyesület. A kenguruk példáját követve ugyanis jobb életesélyük lehet a koraszülött babáknak még az intenzív osztályokon is.

 

Az Egyesület ebben az évben is, immáron hatodik alkalommal hirdet versenyt az ország valamennyi koraszülött intenzív osztálya (PIC) között, a Kenguruzás Világnapja alkalmából. Az állatvilágból ellesett kengurumódszerrel lényege az "élő inkubátor"-ként is felfogható anya/apa és a baba szoros kapcsolata, hiszen a bőr-bőr kontaktus révén jobb élettani hatások érik a koraszülött babákat, mint a profi inkubátorokban.

A koraszülött osztályokon zajló kenguru verseny egy hónapig tart: a versenyben az 1500 gramm alatti súllyal született pici babák és szüleik nevezhetnek be, bemutatva, hogyan valósul meg az adott PIC osztályon a kenguruzás. Egy öt tagú, szülőkből és szakemberekből álló zsűri dönti el majd, hogy kik valósították meg legügyesebben és legszakszerűbben a kengurugondozást.

Eredményhirdetés apák napján!  A legjobbaknak az Állatkerti Alapítvány kenguru örökbe fogadást ajánl fel, bár ez a díj nyilván eltörpül amellett az óriási siker mellett, amelyet a kisbabák fejlődése jelent.

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink