Archívum

Összesen: 607 db

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 31 »

2016-05-28

Gyereknapi játékok

Játékokat vettünk gyermeknapra az állatoknak, hadd örüljenek ők is és látogatóink is, hogy tevékeny, mozgékony, érdeklődő lakókat leshetnek meg a kifutókban. 

Olvasom tovább...

 

2016-05-24

Októberben újrázunk a nevelőszülőkkel!

Még frissek az emlékek: a sok-sok mosolygó arc, a töméntelen izgalmas kérdés, a tombola-nyertesek öröme, hiszen alig két napja, hogy megtartottuk tavaszi nevelőszülői értekezletünket. Jó mulatság, férfimunka volt, - mondhatnánk, de ez így nem igaz. A rendezvény sikeréhez az örökbefogadott állatok és a nevelőszülőként megjelent gyerekek, anyukák (és persze az apukák) is hozzájárultak.

 

 

Olvasom tovább...

 

2016-05-17

Játékokat KAP-hatunk, ha ti is akarjátok!

Játszani is engedd! - József Attila örökérvényű verssorai az állatkerti állatokra is igazak: Akkor lehetnek egészségesek, ha tevékenyen, izgalmas környezetben tölthetik mindennapjaikat. A MagNet Magyar Közösségi Bank Közösségi Adományozási Programja (KAP) ebben segít, ha Alapítványunkat választják!

Olvasom tovább...

 

2016-05-13

Május 22-én várjuk az állatkerti nevelőszülőket!

Tavaly így nézett ki az állatkerti főtér a nevelőszülői találkozó megnyitóján. Reméljük, idén is így lesz. Aztán szépen eloszlik a tömeg: elindulnak a szakvezetéses séták, az állatgondozók megtartják a hivatalos szülői értekezletet, a tombola nyereménytárgyai gazdára találnak, az állomásjáték sikeresen véget ér, és estére sok-sok élménnyel gazdagodva mondhatjuk: októberben ismét találkozunk!

Olvasom tovább...

 

2016-05-12

KRESZ-Szafari az állatkertben

A zebra volt a sztár, de segítettek az oroszlánok, teknősök, kenguruk, sőt a skarlát íbisz és Kartács, az Arizona papagáj is a gyerekeknek a közlekedési kultúra napján rendezett Kresz-Szafarin.

Olvasom tovább...

 

2016-05-03

Banya csak egy van

Banya, Állatkertünk legidősebb lajhára 23 éves. Életkora miatt a lajhárok között csaknem matrónának számít, de tisztes kora ellenére testben és lélekben fiatal: legújabb kölyke alig két hónapos.

Olvasom tovább...

 

2016-04-27

Evita, az értékes

Mitől értékes egy állat a látogatók számára? Mert cuki, vagy éppen fenséges, mert aranyosan ugrabugrál, mulatságos hangokat hallat, hasonlít az arckfejezése egy barátéra…ezernyi okot sorolnak fel az örökbefogadók választásuk indoklásául. Ritkábban gondolnak arra, hogy egy-egy különleges, ritka állat tartása az állatkertben mekkora kincs a faj megőrzése érdekében. Evita, a Mhorr-gazella 15. születésnapja jó alkalmat kínál arra, hogy erről is szót ejtsünk.

Olvasom tovább...

 

2016-04-22

Föld Napja 2016

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? A Föld napja mozgalom talán leghatásosabb jelmondata cselekvésre ösztönöz: valamennyiünkön múlik, hogy legalább saját környezetünkben tegyünk lépéseket az élővilág megőrzéséért. Az állatok nem tudnak beszélni, de a - kis túlzással könyörgőnek is nevezhető kép - helyettük szól.

Olvasom tovább...

 

2016-04-16

Versenyfutás az 1%-ért

A törött lábú cinegék, áramütötte vércsék, elgázolt sünik nem tudnak versenyt futni, mégis nyertek a tavaly: összegyűlt a mobil röntgengép ára a 2015-ös személyi jövedelemadók 1%-ból, amit Alapítványunknak, illetve az Állatkertnek ajánlottak fel támogatóink. Idén a "cukiknak" gyűjtünk.

Olvasom tovább...

 

2016-03-31

Sárkányfények az Állatkertben

Ki lesz a kedvenc? A perzsa párduc? Az orángután vagy a komodói varánusz? Ha igazi sárkányt nem is, de igazi ázsiai állatokat örökbe fogadhatnak április 8. és május 22. közötti estéken az Állatkertbe látogatók, a kiállítás teljes nyitvatartási ideje alatt! Az egyedülálló kínai lampionfesztivál alkalmából hirdetett örökbefogadási akciónkon különös kedvezményt kínálunk: plusz egy-egy belépőjegyet adunk a május és októberi nevelőszülői értekezletekre!

 

Olvasom tovább...

 

2016-03-24

Nyuszi-simogatás, - itt a helye az Állatkertben!

Bármilyen aranyos, bármennyire megszokott a húsvéti jelkép-körben a nyuszi, élő nyulat ne vegyél ajándékba! Simogasd az Állatkertben! Vagy fogadd örökbe Kázmért és Kendét, Állatkertünk üregi nyulait!

 

Olvasom tovább...

 

2016-03-14

Nézz meg egy görényt a kezeddel!

Ezzel a címmel számolt be az Origo Alapítványunk élményterápiás programjáról.


Olvasom tovább...

 

2016-03-05

Állatkert a poggyászomban...

… vagy poggyász az állatkertben? –Gerald Durrell könyve után szabadon, az Utazás kiállítás standjai között bóklászva morfondírozhat ezen a kérdésen a látogató. Az Állatkert ugyanis különleges bemutatóval invitálja Budapest egyik legizgalmasabb helyszínére az érdeklődőket.

Olvasom tovább...

 

2016-03-02

Félúton az élményterápiás program

Kartács, a papagáj, Pipike, a selyemtyúk, Bendegúz, a görény, és Süni  remekül szerepelnek a Zoolimpián. No, nem mint versenyzők, hanem mint az élményterápiás programban részt vevő fogyatékos gyermekek segítői.

Olvasom tovább...

 

2016-02-21

Zoolimpia 2016

Biztosak vagyunk benne: mindenki nyerni fog, hiszen nem is igazi versenyre készülünk. A Zoolimpia „csak” a témakört jeleníti meg: mindenki – állat, ember egyaránt – nyertes lehet, ha adott képességeit jól hasznosítja. Azok a gyerekek is, akiknek élményterápiát szervezünk az állatkertben.

Olvasom tovább...

 

2016-02-10

Egy perc, egy százalék

Önnek egyetlen perc, Alapítványunknak óriási segítség – Lone-val, az orangutánkölyökkel együtt bíztatunk minden jó szándékú embert, hogy ne hagyja veszni személyi jövedelemadója egy százalékát, hanem fordítsa jótékony célra! A tavalyi évben éppen az 1%-os forrásból sikerült összegyűjteni az új digitális mobil röntgengépre valót, az állatkerti állatok egészségének szolgálatára.

 

Olvasom tovább...

 

2016-02-05

Bálint napi ajándék, az Állatkertből

A néphagyomány szerint Bálint napján, február 14-én választanak párt maguknak a verebek és térnek vissza vándorló vadgalambok. De manapság inkább Szent Bálint – a szerelmesek és a jegyespárok védőszentje – okán szokták emlegetni a nevezetes napot. Alapítványunk is támogatja a szerelmesek ünnepét: a jövő héten dupla belépőjegyet adunk a szülői értekezletre minden örökbefogadáshoz!

 

Olvasom tovább...

 

2016-02-04

Rozsomák a kifutóban!

A rozsomák nem többes szám. Ez a furcsa név egyetlen állatot takar, ő tehát a rozsomák, egymaga. A szárazföldi menyétfélék legtestesebb képviselője: akár 30 kilogrammosra is megnőhet.

 

 

A rozsomák a menyétféle ragadozók legnagyobb testű faja. Népies nevén torkosborz. Tuija és Igor összeszoktatás befejeződött, így mindkét állatot egyszerre láthatjuk a kifutóban. Bár sokáig Tuija tűnt a félénkebbnek, épp ő az, aki a kifutóban a közönséghez közelebb eső ponton választott magának kedvenc pihenőhelyet.

Olvasom tovább...

 

2016-01-25

Mackófesztivál, - mi is készülünk

„Jön a tavasz, megy a tél” – még ha egyelőre inkább a fordítottját érezzük is. A Mackófesztivál ideje azért mindenképpen közeleg.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 31 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink