Archívum

Összesen: 680 db

További oldalak: « 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 34 »

2018-12-11

Minden hónapra egy mosoly

Tucatnyit válogattunk össze az Állatkertben élő, szépen cseperedő kölykök és fiókák közül, hogy az év minden hónapjára jusson: mosolyukkal gyönyörködtessenek, felvidíthassanak, megvigasztaljanak, - kinek mikor, mire van szüksége.

Olvasom tovább...

 

2018-12-11

Nevet kapott a tündéri majomcsemete

Alig egy hónapos korában nevet kapott a legkisebb éjjeli majom csemete: Durukuli remekül van és egyre gyakrabban látható, amint anyukájára kapaszkodva korzózik a Pálmaházban.

Olvasom tovább...

 

2018-12-09

Állati jó ajándékok a karácsonyfa alatt

Szeretnél egy kiscicát? Válassz inkább egy nagyobbat! Meglepő és különleges ajándékot adnál Karácsonyra? Mit szólsz egy igazi zsiráfhoz, vagy egy elefánthoz? Adj állatkerti élményt és ajándékod sokszoros örömöt okoz!

Olvasom tovább...

 

2018-12-08

Állatbarátok, akik értik a harangszót…

„Találtunk két gólyát. Nagyon fáznak. Nem vinnék ki Afrikába?” – Ezen a héten ez volt az egyik nyerő kérdés, amelyre az állatkerti információs szolgálat munkatársának válaszolnia kellett.

Olvasom tovább...

 

2018-12-07

Titokzatos ajándék: Arun, a kiselefánt nevelőszülője lett Tina Turner!

A Budapesti Állatkert egyéves kiselefántja világhírű nevelőszülőt kapott! Egy titokzatos, a neve elhallgatását kérő rajongó örökbefogadta a RockNagyi születésnapjára Arunt.

Olvasom tovább...

 

2018-11-30

Állatkert a karácsonyfa alatt

Valami különlegest adnál? Utálod az elcsépelt dolgokat? Legyen egyedi, legyen ötletes, legyen megfizethető! Ajándékozz Karácsonyra zsiráfot! Vagy tigrist! Esetleg egy gorillakölyköt!

Olvasom tovább...

 

2018-11-28

Újabb adományozási lehetőség – Együtt a Díjnettel!

Nálunk minden forint jó helyre kerül: az adományokból támogatjuk az Állatkert ismeretterjesztő programjait, vesszük a foglalkoztató játékokat az állatoknak, a korszerűbb állatorvosi műszereket. Köszönjük, ha a Díjnet oldalán is támogatod Alapítványunkat!

Olvasom tovább...

 

2018-11-27

A kulisszák mögött dolgoznak...

A sisakos kaméleontól a madárfiókáig, a törpeegértől a zsiráfig, oroszlánig, medvéig mindenhez kell érteniük. A látogatók talán nem is sejtik, micsoda tudás, tapasztalat és lélekjelenlét kell ahhoz, hogy a legkülönbözőbb állatokat kezelni tudják.

Olvasom tovább...

 

2018-11-24

Búcsúzunk, Asha

Ó, jaj: milyen gyorsan tud porrá lenni a Remény! Asha az egyik legkedveltebb állatunk volt, éveken át vezette a népszerűségi listát az Állatkertben. Majd ezernyi örökbefogadója nevében búcsúzunk tőle.

Olvasom tovább...

 

2018-11-15

Véget ért a Zoolimpia 2018

Sokszor voltunk már az állatkertben, de még soha nem érezte magát a kisfiam ilyen jól! – Ilyen visszajelzések érkeztek Alapítványunkhoz a Zoolimpia 2018 programunk után. 120 fogyatékkal élő gyermek számára szerveztünk élményterápiás programot, ami idén is szívmelengető élményeket hozott.

Olvasom tovább...

 

2018-10-17

Julien király ajándékai

Fenséges látogató járt az állatkertben: maga Julien király! Pontosabban magyar hangja, Forgács Gábor, hogy örökbe fogadja unokáinak a katta-nemzetség nálunk időző tagjait.

Olvasom tovább...

 

2018-10-14

Október 15-én, hétfőn zárva tartunk!

Az év minden napján nyitva vagyunk, de hétfőn arra fordítjuk a napot, hogy még jobbak legyünk.  

Olvasom tovább...

 

2018-10-10

Változott a kedvencek sorrendje

A szerencse forgandó: míg Níva, a szépséges tigrislány augusztusban be sem fért a TOP 10-be, a leggyakrabban örökbe fogadott állatok élcsapatába, szeptemberben ő volt a legnépszerűbb állat. Arun, a kis elefánt megőrizte második helyét, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán hármas holtverseny alakult ki.

Olvasom tovább...

 

2018-10-10

Halloween az esti Állatkertben

Tatu, kígyó, denevér – a halloweeni esti séta sztárjai az Állatkertben. Meg mindenféle más, izgalmas állat, akiket olyan közelről láthatsz, mint egy hétköznapi látogatás során soha.

Olvasom tovább...

 

2018-10-08

Újdonságok az őszi Nevelőszülők Találkozóján

Tegnap verőfényes napsütés köszöntötte az állatkerti nevelőszülőket, közöttük Balázs Andi színművésznőt, aki eddigi védencei, Pihe és Panda (racka juhok) mellett örökbe fogadta Nyalit és Falit, a két farksodrót is.

Olvasom tovább...

 

2018-10-01

Vasárnap várjuk az örökbefogadókat

Ugye, kéznél van az örökbefogadási csomagban kapott meghívó? Október 7-én ennek felmutatásával ingyenesen jöhet be az állatkertbe, hogy meglátogassa kedvencét! Ekkor tartjuk a szülői értekezleteket is, amikor közvetlenül is találkozhat állata gondozójával és sok érdekességet, intimitást is megtudhat kedvence mindennapjairól.

Olvasom tovább...

 

2018-09-28

Sheshe is támogatta a Bátor Tábort

Bár Alapítványunk is adománygyűjtő szervezet, ahol tudunk, mi is segítünk más, etikusan múködő szervezeteknek. Így szívesen támogattuk a Bátor Tábor Alapítványt vállalásuk anyagi fedezetének megteremtésében.

Olvasom tovább...

 

2018-09-27

Gábor és a fókák

Soren, a borjúfóka Rakonczay Gábor extrém-sportoló „nevelt gyermeke” lett. Gábor sikeres grönlandi expedíciójáról visszatérve fogadta örökbe Sorent, - a borjúfókák természetes élőhelye ugyanis kiterjed a „Zöld ország” körüli vizekre.

Olvasom tovább...

 

2018-09-24

4 646 788 Ft

Arun, Indigo, Sheshe – és valamennyi állatunk nevében köszönjük az 1%-okat. Az értesítést már megkaptuk, hamarosan a pénz is megérkezik, amit tovább is adunk majd az Állatkertnek az állatok tartási körülményeinek javítására.

Olvasom tovább...

 

2018-09-21

Óriáslabda az orrszarvúnak

Ha játékos állatokra gondol valaki, inkább jut eszébe egy gombolyaggal bíbelődő kiscica, mint a mozdony-méretű rinocéroszok. Pedig nekik is szükségük van figyelem lekötő foglalatosságra, változatos ingerekre.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 34 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink