Archívum

Összesen: 588 db

További oldalak: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 30 »

2015-02-12

Különös örökbefogadás

Csótányokkal kampányolnak Valentin napon a San Francisco-i Állatkertben: bárki örökbe fogadhat egyet a park talán legkevésbé népszerű állatai közül, akit ezután volt barátjáról/barátnőjéről neveznek el. Az így befolyt összeget jótékonysági célokra fordítják.

 

Olvasom tovább...

 

2015-02-06

Adnád az adódat?

Macan már megnőtt, nem ilyen apró cica, mint a képen. Szinte anyányi méretű, naponta megeszik hét kilónyi húst. Az összes ragadozó évente 27 tonnányit fogyaszt, de emellett elfogy még az állatkertben 9 mázsa sajt, 3,4 tonna tintahal, 5 tonna túró, 15 tonna banán , 40 tonna édesvízi hal, 70 tonna alma, majdnem ugyanennyi sárgarépa,176 tonna zöld lucerna és 327 tonna réti széna  fogy az állatkertben. 

 

Olvasom tovább...

 

2015-02-03

Párosan szép: Akciónk Valentin napra!

Párosan szép az élet, - látogatóink mellett állataink is tudják. Sőt, az állatkerti séta is kettesben a legjobb, legalább is így, Valentin nap környékén.

Olvasom tovább...

 

2015-01-27

A mi koalánk már megérkezett!

Nem az igazi, persze, hanem amit Alapítványunk csináltatott, az igaziak üdvözlésére.

 

Olvasom tovább...

 

2015-01-26

Hétvégén: Mackófesztivál

Jön a tavasz, megy a tél,barna medve üldögél,
kibújás vagy bebújás?/Ez a gondom, óriás!

A hétvégi Mackófesztiválon kiderül, mit válaszol idén a maci Weörös Sándor medvéjének kérdésére. De a január 31-február 2-ig tartó Mackófesztivál idején nem csak ezért érdemes felkeresni az állatkertet. Lesz egy csomó érdekes program is!

Olvasom tovább...

 

2015-01-22

Megjelent a Keselyűk Magyarországon című könyv!

Aki nem olvasta, el sem tudja képzelni, hogy a keselyű milyen érdekes madár. Az Állatkerti kötetek a természetért legújabb kiadványában viszont bárki felfedezheti e múltunkat is végigkísérő, izgalmas állatcsoportot: a történelmi tények és mesebeli motívumok mellett korrekt biológiai ismeretterjesztés jellemzi Tóth Tamás olvasmányos kötetét.

Olvasom tovább...

 

2015-01-05

Boldog új évet!

"Vajon boldogok-e a fák, mikor virágzanak?" Gárdonyi Géza (Az Ida regényében feltett) kérdése nyilván erősen antropomorf szemléletet tükröz, de miért is kellene más várni egy szépírótól… 

Olvasom tovább...

 

2014-12-17

„Egy vizipacit kérek Karácsonyra”

 – énekelte Peller Károly, az Operettszínház fiatal művésze tavaly megjelent lemezén. 

Olvasom tovább...

 

2014-12-09

Arany az óriásvidráknak

Alonda, Cora és Cumana – a három óriásvidra – megérkezésük óta a közönség kedvencei. Játékos lényükkel, kecses mozgásukkal, hangos kiabálásukkal mindig lenyűgözik a látogatókat. Ezért fogadta örökbe őket a T-Systems Magyarország Zrt. 

Olvasom tovább...

 

2014-12-08

Prima Primissima: Fővárosi Állat- és Növénykert

Az oktatás és köznevelés kategóriában az Állatkert kapta idén a Prima Primissima Díjat. 

Olvasom tovább...

 

2014-12-05

Megnyugodhat: Karácsonyig még odaér…

…mármint az online felületen megrendelt örökbefogadás. Sokan érdeklődtek a napokban telefonon Alapítványunknál a Karácsonyra, meglepetésnek szánt örökbefogadás részleteiről. Összefoglaljuk az legfontosabbakat.

Olvasom tovább...

 

2014-12-03

Karácsonyi menetrend

Az alábbi fontos információkat még az idei naptárba kell felírni, bár már elkészültek  a jövő évi naptárak is. Íme, egy kis ízelítő…

Olvasom tovább...

 

2014-11-26

Állati jó lehetőség az állatkerti webshop!

Különösen ilyenkor, Karácsony előtt (persze máskor is) segíthet, ha eredeti ötletet, gyors megoldást találunk szeretteink megajándékozására. Ezt a célt (is) szolgálja a napokban elindult állatkerti webshop (http://allatkert.shopline.hu).

Olvasom tovább...

 

2014-11-24

Szavazzon az Állatkertre!

Barátaink biztosan tudják: idén a magyar oktatás és köznevelés kategóriában a Budapesti Állat- és Növénykertet is jelölték Príma Primissima díjra.

Olvasom tovább...

 

2014-11-15

Karácsonyi örökbefogadás

Különleges karácsonyi ajándékötletre vágyik? Valami olyat szeretne adni, ami valóban személyre szabott?
Meglepetésnek az Állatkerti örökbefogadást ajánljuk - ezzel biztosan örömet szerez majd a megajándékozottnak!

 

Olvasom tovább...

 

2014-11-09

Új röntgengépre gyűjtünk

Kevesebb, mint egy kávé ára a presszóban, egy pohár sör a büfében, - annak, aki adja. Aki kapja, óriási segítség lehet, hiszen sok kicsi sokra megy! Ezentúl adományvonalról indított telefonhívással is segítheti az Állatkertet! A hívásonként 250 forintot érő adománygyűjtés célja egy többmillió forintos digitális röntgenberendezés beszerzése az Állatkert számára. 

Olvasom tovább...

 

2014-11-09

Chip-leolvasókat vettünk

A dámvadak azonosításával avatták fel azokat az új chip-leolvasókat, amelyeket Alapítványunk adott át tárgyi támogatásként az Állatkertnek. 

Olvasom tovább...

 

2014-10-28

Hella, a nagy utazó

Állatkertünk  legidősebb elefántja, Hella ismét utazik. Több mint húsz évet töltött nálunk  a hollandiai Emmenből  érkezett elefánttehén,  de miután barátnője, Zitta – akivel együtt jöttek – már három éve elpusztult, igencsak magányosnak érezhette magát. Sem a kölykes Angel, sem a fiatal bika (Assam) nem jelenthetett  igazán jó  társaságot Hellának, a meddő öreg hölgynek, aki valamikor a múlt század hatvanas éveiben (a becslések szerint 1967-ben) még a vadonban látta meg a napvilágot.

 

Olvasom tovább...

 

2014-10-23

Matyi lett az egymilliomodik

Egy három éves kisfiú, a Keszthelyen lakó Szebényi Mátyás volt az egymilliomodik látogatója az Állatkertnek idén. Alapítványunk ajándék-csomaggal köszöntötte a szerencsés kisfiút.

Olvasom tovább...

 

2014-10-21

Köszönjük az 1 százalékokat!

Emlékeznek ezekre  a fotókra? Ilyenekkel buzdítottuk támogatóinkat, hogy személyi jövedelemadójuk egy százalékáról az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezet javára rendelkezzenek.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 30 »

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

Bronz fokozatú támogatóink