Archívum

Összesen: 808 db

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 »

2021-09-15

Soren és Buda

Két kedvencet vesztettünk el: Sorentől, a 29 éves borjúfókától és Budától, a 11 hónapos orangutánkölyöktől búcsúzunk.

Olvasom tovább...

 

2021-09-13

Élménydús nap

Cumana is üdvözöli az ÉFOÉSZ rendezvény valamennyi résztvevőjét! Visszainteget a srácoknak, hiszen tudja, milyen örömet szerez vele mindazoknak, akik csodálják kecses mozgását az üvegfalon túlról.

Olvasom tovább...

 

2021-09-08

„Saját/os” Állatkertet álmodtunk

Itt kérem, komoly munka folyt: bárki megláthatja, ha erre a gyönyörű képre pillant. Elindítottuk a „Trilliárdnyi esély” című programunkat, amelyben a Down Alapítvánnyal együttműködve élményterápiás látogatásokat szervezünk az Állatkertbe, a MOL Alapítvány támogatásával.

Olvasom tovább...

 

2021-08-19

Orangutánok világnapja

Augusztus 19. - az orangutánok világnapja és örökbefogadási akció!
A világ ma az orangutánokra hívja fel a figyelmet, hiszen ezek az állatok a vadonban kritikusan veszélyeztetettnek számítanak. A szumátrai orangutánok vadon élő populációja rohamosan csökken. 

Olvasom tovább...

 

2021-08-12

Elefántot az elefántok világnapjára!

MA VAN AZ ELEFÁNTOK VILÁGNAPJA!

Épp, hogy véget ért az oroszlánok világnapja alkalmából hirdetett örökbefogadási akciónk, máris itt a legújabb! Az elefántok világnapja alkalmából újra akciót hirdetünk: aki ezen a napon (2021. augusztus 12.) örökbe fogadja a Budapesti Állatkert elefántcsaládjának valamely tagját, annak plusz belépési lehetőséggel kedveskedünk. A díszes oklevél, az életrajzi lap, az állat fotója és a nevelőszülő kártya mellé az alap támogatási összegért prémium csomagot kapnak a leendő elefánt-nevelőszülők, azaz plusz egy belépési lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A plusz szelvénnyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be az Állatkertbe 2021. december 31-ig. Assam, az elefántapuka, Angele, az elefántanyuka, Arun, a 4 éves nagytesó és Samu, az áprilisban született elefántborjú örömmel várja ma is a látogatókat és azokat, akik egy évre kedvencnek választják őket. :) Az örökbefogadást személyesen irodánkban pár perc alatt és honlapunkon pár kattintással el is intézheted.


Olvasom tovább...

 

2021-08-10

Szeretnél egy oroszlánt?

Augusztus 10. - Oroszlánok világnapja és örökbefogadási akció!

Ha az oroszlánok rajongója vagy, vagy csak egyszerűen támogatnád az Állatkert koronázatlan királyát, akkor ez a te napod! Augusztus 10-én ünnepeljük az oroszlánok világnapját, s ez alkalomból örökbefogadási akciót hirdetünk: aki ezen a napon (2021. augusztus 10.) örökbe fogadja Basilt, Kankait, vagy Shakirát, a budapesti Állatkert oroszlánjainak egyikét, annak plusz belépési lehetőséggel kedveskedünk. A díszes oklevél, az életrajzi lap, az állat fotója és a nevelőszülő kártya mellé az alap támogatási összegért prémium csomagot kapnak a leendő oroszlán-nevelőszülők, azaz plusz egy belépési lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A plusz szelvénnyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be az Állatkertbe 2021. december 31-ig. Az örökbefogadást személyesen irodánkban pár perc alatt és honlapunkon pár kattintással el is intézheted. 

Olvasom tovább...

 

2021-08-09

Boldog szülinapot, Állatkert!

155 éve, azaz  1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség előtt. A jeles évforduló alkalmából Alapítványunk ajándékot vett az állatoknak, akik – mint a gyerekek – igencsak örültek a meglepetésnek.

Olvasom tovább...

 

2021-07-30

Hada épségben megérkezett Szegedre a nagynénijéhez!

Mint tudjátok, Hada a napokban a Szegedi Vadasparkba utazott vendégségbe egy kis időre, mert a lassan másfél éves "kislány" elirigyelte az anyatejet Rezsőtől, az egy hónapos kistapírtól. Így egy kis időre elment "tejelvonó kúrára", hogy a kisöccsének több anyatej maradjon és ő is szépen cseperedjen. :)

Olvasom tovább...

 

2021-07-27

Finom a fánk!

Bár nem Benedek, a háromlábú süni nyilatkozik így tiszteletbeli nevelőszülői süteményéről, az ítészek megbízhatók. Az Állatkert Vakációzoo táborában a gyerekek reggeli péksüteményiet a NemAdomFel kávézó szállítja!

Olvasom tovább...

 

2021-07-21

Hada Szegedre megy vendégségbe

Néhány hónapra kell csak elbúcsúzniuk örökbe fogadóinak Hadától, a három hetes Rezső nővérkéjétől.Hada ugyanis "tejelvonó kúrára megy" a Szegedi Vadasparkba.

Olvasom tovább...

 

2021-07-20

Samu 204 kg!

Hurrá, sikerült, támogatóink segítségével! Április elején hirdette meg Alapítványunk a „Babamérleg” akcióját, aminek keretében az elefántcsalád kifutójába szereltettünk egy különleges tehermérleget.

Olvasom tovább...

 

2021-06-08

Indigó fajtársai nevében is köszöni a mobilokat

A két évvel ezelőtt nagy sikerrel folyó használt mobiltelefon visszagyűjtő akciónkban meghirdetett osztályok közötti verseny némelyik győztese tavaly – a járványügyi korlátozások miatt – nem látogathatott el az Állatkertbe. Most, az újranyitás után végre meglátogathatták Indigót.

Olvasom tovább...

 

2021-05-20

Nevelőszülői kártyák meghosszabbítása

Méltányosságból az Állatkert a döntött a nevelőszülői kártyákon kódolt időpontok és az állatlátogató szelvények érvényességének meghosszabbításáról, hiszen a pandémia miatt korlátozások, az Állatkert zárva tartása és virtuálisan megtartott nevelőszülői értekezletek, a személyes élmények elmaradása hátrányosan érintette az állatkerti állatok örökbe fogadóit is.

Olvasom tovább...

 

2021-05-18

Vettétek a virtuálist

Egyik szemünk sír, a másik nevet: nagyon hiányzik a személyes részvétellel megtartott Állatkerti Nevelőszülők Napja, de legalább tudtunk némi kárpótlást nyújtani a tiszteletbeli nevelőszülőknek. Sőt, a facebook oldalunkon azok is belekóstolhattak az eseménybe, akik nem tudtak volna eljönni május 16-án az Állatkertbe.

Olvasom tovább...

 

2021-05-15

A kenguruzás világnapja

Nem véletlenül fogadott örökbe egy kengurut a Melletted a Helyem Egyesület. A kenguruk példáját követve ugyanis jobb életesélyük lehet a koraszülött babáknak még az intenzív osztályokon is.

Olvasom tovább...

 

2021-05-13

Ezekért a nyereményekért érdemes tombolázni!

A vasárnap esedékes virtuális Állatkerti Nevelőszülők Napja alkalmából meghirdetett tombolán nagyon sok, értékes ajándék vár gazdára.

Olvasom tovább...

 

2021-05-06

Nevelőszülői értekezlet: ismét virtuálisan

Bár az Állatkert már látogatható, de csakis védettségi igazolvánnyal. Azért, hogy minden örökbefogadónk részt vehessen a májusi Állatkerti Nevelőszülők Napján, ismét a virtuálisan, a facebook oldalunkon rendezzük meg az eseményt május 16-án.

Olvasom tovább...

 

2021-05-04

Vilmos újra az Állatkertben

Tudjátok kinek hiányzott annyira az Állatkert a zárva tartás alatt, hogy még ki is írta a Főbejáratra? Ennek a fiúnak, Cser Vilmosnak, aki most már büszke állatkerti nevelőszülő is!

Olvasom tovább...

 

2021-04-29

Ugye, utalod az 1%-ot?

Reménykedve várjuk minden évben, hogy hányan szavaztak az Állatkerti Alapítványnak további bizalmat azzal, hogy nekünk ajánlják fel a személyi jövedelemadójuk 1%-át. A civil szervezetek elismerésének ugyanis ez az egyik fő biztosítéka.

Olvasom tovább...

 

2021-04-26

Fogadj örökbe egy anyukát!

Bájos ajándékötlettel készültünk nektek anyák napjára! A képeslapküldő szolgálatunk mellett meglepheted édesanyádat, nagymamádat egy örökbefogadással is, ráadásul ha egy állatmamát fogadsz örökbe a Budapesti Állatkertből, ajándék belépési lehetőség is jár mellé! 

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink