Archívum

Összesen: 680 db

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 34 »

2020-03-28

Pulcsi példája

Szívmelengető levelet kaptunk egy tanárnőtől, amiben leírja: élményórákat szeretne tartani kis tanítványainak és ehhez az Állatkertből meríti a példákat, persze digitálisan. Így jött az ötlet: örökbe fogadnak egy állatot!

 

Olvasom tovább...

 

2020-03-22

Víz, víz, víz!

Jusztinának és Tücsöknek, a vízilovaknak termál-, Ödimatinak, a barnasávos bambuszcápának sós-, Biankának, a rózsás pelikánnak édesvíz kell, de persze, nem csak a kimondottan víziállatoknak van szükségük az éltető folyadékra.

Olvasom tovább...

 

2020-03-14

Vasárnaptól zárva tart az Állatkert!

Március 15-től további intézkedésig zárva tart a Budapesti Állatkert a nagyközönség előtt. Az erről szóló döntést Budapest Főváros főpolgármestere szombat délutáni jelentette be. Bár a kert vasárnaptól nem fogad látogatókat, az intézmény továbbra is működik: a szakemberek gondoskodnak az állatok és növények ellátásáról.

 

 

Olvasom tovább...

 

2020-03-11

Kedves állat- és emberbarátok!

Az új koronavírus (SARS-CoV-2) megjelenése miatt a hatóságok által is javasolt és a megelőzést szolgáló óvintézkedések könnyebb betartása érdekében Alapítványunk is igazodik a Fővárosi Állat- és Növénykert intézkedéseihez.

Olvasom tovább...

 

2020-03-04

Egy rózsaszál szebben beszél...

Egy rózsaszál szebben beszél, mint a legszerelmesebb levél… Egy rózsás flamingó még szebben!

Olvasom tovább...

 

2020-02-14

1%-nyi esély

Mennyi lehet a valószínűsége, hogy éppen az oldalunkat böngészed az adóbevallás előtti napokban? Talán, ha egy százaléknyi. Használjuk ki együtt ezt az egy százalékot a civil szervezetek javára, - persze legjobban azt szeretnénk, ha az állatkerti állatokat támogatnád vele. Mert ők biztosan megérdemlik…

Olvasom tovább...

 

2020-02-13

Folytatjuk, ha ti is visszapasszojátok!

Az idei tanév végéig folytatódik az iskolai osztályok számára hirdetett mobiltelefon visszagyűjtési akciónk, amelynek nyerteseit egy állatkerti sétán látjuk vendégül. Legutoljára ebben az élményben az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 3.c. osztályos tanulói részesülhettek.

Olvasom tovább...

 

2020-02-12

Kismajmot, legálisan

Azt a… Erre tényleg nincsenek szavak... Valóban lenne kereslet neten rendelt kismajmokra? Igaz, ami igaz, nálunk is lehet ilyet csinálni, csak nem éppen úgy, ahogyan az idézett cikk írja. (A lelkiismeretes felderítést köszönjük a portál újságírójának.)

Olvasom tovább...

 

2020-02-09

Bálint nap: amikor a verebek párt választanak

Kit szeretnél párodnak? Aki a verébre hasonlít, vagy a pávára? Fontold meg: nem csak a külcsín, a belbecs is számít! Érdemes végiggondolni február 14-e, Valentin nap előtt, amit nevezzünk bátran Bálint-napnak és amire különleges ajándékot kínálunk.

Olvasom tovább...

 

2020-02-02

Állatkerti Kultúrkvíz

Szereted az állatokat? És az irodalmat, filmeket, zenéket? Ha igen, akkor ezt a játékot neked találtuk ki! Tíz héten keresztül vasárnaponként felteszünk egy kérdést a facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/allatkertialapitvany/), amire kommentben lehet válaszolni a következő péntek éjfélig. Szombaton már sorsoljuk is a nyertest, aki egy általa kiválasztott állat tiszteletbeli nevelőszülője lehet. (A nyereményjáték szabályait cikkünk alján közöljük.)

Olvasom tovább...

 

2020-01-31

Példakép az Alapítványnak: Gerald Durrel

Bárcsak századannyit tehetnénk mi is az élővilágért, mint ő, a Durrell Vadvédelmi Alapítvány életre hívója.

Olvasom tovább...

 

2020-01-29

A hatodik nyertes osztály

Novemberi cikkünkben még csak kérdésként tettük fel, most már válaszolni is tudunk melyik "gorillás osztály" lesz a következő nyertese mobiltelefon visszagyűjtési akciónknak.

Olvasom tovább...

 

2020-01-15

Minden, ami medve

Lehet barna, lehet fehér, de akár vörös is: „Minden, ami medve” akciónkkal az állatkerti Mackófarsang látogatóinak kedvezünk. No, meg azoknak is, akik éppen azon a hétvégén nem érnek rá, de máskor meglátogatnák kedvencüket az Állatkertben.

Olvasom tovább...

 

2019-12-18

Karácsonyra ajándékozz Állatkertet!

Ha túl rövidnek tartod a téli nyitvatartási időnket az Állatkerti Ajándékboltban, de állati jó ajándékainkat szeretnéd, - két budapesti bevásárlóközpontban is megtalálod alapítványi standunkat.

Olvasom tovább...

 

2019-12-17

Jótékonyságból jeles

Heteken át tartó levelezés előzte meg a mai „ajándék átadást”. Az Aquincum Általános Iskola 6.a. osztályának tanulói ugyanis elhatározták: nem egymást ajándékozzák meg Karácsonykor, hanem valamelyik állatkerti állatot lepik meg.

Olvasom tovább...

 

2019-12-09

Indigó hálásan köszöni...

A Mikulás-hétvégi gyűjtőakció eredménye majdnem négyezer készülék. A fényképre rá sem fért valamennyi, a raktárunk is dugig van.

Olvasom tovább...

 

2019-12-06

Mézeskalács, alma, dió, mogyoró – megjött a Mikulás a gorillákhoz.

Kiscsizmájuk nincsen, ezért különleges (cukorszegény) mézeskalács-tálban kapták meg a finomságokat a gorillák! A Mikulás-hétvége az Állatkertben róluk is szól, hiszen élőhelyük védelmében három napig 200 Ft-os jeggyel jöhetnek be a rossz mobiltelefonokat leadók!

Olvasom tovább...

 

2019-12-03

Különleges kedd

Ha túl vagy a fekete pénteken és a cyber hétfőn, akkor éppen ideje, hogy a szívedre hallgass! Az AdakozóKedd kiváló lehetőséget teremt a jótékonyságra.

Olvasom tovább...

 

2019-11-29

Ajándékozz élményeket Karácsonyra!

Ajándékozz Karácsonyra Állatkertet! Lehet tigrised, elefántod, zsiráfod, de akár jegesmedvéd is, ha örökbe fogadod valamelyiküket.

Olvasom tovább...

 

2019-11-21

Sikeres a mobiltelefon-gyűjtés, de…

Hihetetlenül sok mobiltelefont kapunk az iskoláktól, akik csomagjaikkal rengeteget tesznek a gorillák élőhelyéért. Csak azok a töltők ne lennének…

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 34 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink