Archívum

Összesen: 840 db

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 42 »

2021-10-29

Isten hozott, Eugen!

Meg egy teherautó, amiről daruval kellett leemelni a hatalmas, tömör fából készült, megerősített ládát, amelyben Eugen, a négy méternél is hosszabb missisipi alligátor utazott Berlinből Budapestre.

Olvasom tovább...

 

2021-10-22

Kölyökidő az Állatkertben

Szereted az állatokat és a növényeket? Részt vennél egy igazi kalandtúrán az Állatkertben? Akkor nevezz be a Kölyökidő az Állatkertben című vetélkedőnkre!

Olvasom tovább...

 

2021-10-21

Gólyaavató

Bár tavaly, a járvány miatt nem tudtak jönni, idén bepótolták! A budaörsi Herman Ottó Általános Iskola elhozta a mostani másodikosokat és persze az elsősöket, hogy ismét örökbe fogadják az állatkerti gólyákat.

Olvasom tovább...

 

2021-10-14

Az oroszlán is lehet terápiás állat?

Igen, sőt a zsiráf és a zebra is! Bár nem lehet megsimogatni őket, de a látvány és a feldolgozott élmény felér egy terápiával.

Olvasom tovább...

 

2021-10-09

Samu vezet

Samu átvette a vezetést nagytesója felett a legnépszerűbb állatok listáján!


Az örökbe fogadható állataink népszerűségét időről időre áttekintjük: melyeket választották leggyakrabban a tiszteletbeli nevelőszülők. 

Olvasom tovább...

 

2021-10-06

Élmény volt újra találkozni az állatkerti nevelőszülőkkel

Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek és azoknak is, akik a facebook oldalunkat követve tartottak velünk az Állatkerti Nevelőszülők találkozóján.

Olvasom tovább...

 

2021-10-05

Kiknek volt „malacuk” a virtuális tombolán?

A közösségi média tegnapi leállása kicsit megnehezítette ugyan a virtuális tombolára érkező támogatások összesítését, de sikerült végül betáplálni a sorsoló-programba mind a 139 befizető adatait, akik összességében 480 tombola-jegynyi összeggel támogatták október 1-4 között az állatkerti állatokat. Tehát 480 virtuális tombola jegy között sorsoltunk, a következő eredménnyel.

Olvasom tovább...

 

2021-09-29

Személyesen is és online is tombolázhatsz!

A vasárnap esedékes Állatkerti Nevelőszülők Találkozója alkalmából most duplán hirdetjük meg a tombolát! Nem csak október 3-án, az Állatkertben lehet majd személyesen tombola szelvényeket venni, hanem a korábbi virtuális nevelőszülői értekezleteken bevezetett online formában is, hogy azoknak is legyen nyerési esélyük, akik nem tudnak eljönni vasárnap.

Olvasom tovább...

 

2021-09-29

Itt a részletes vasárnapi program

Végre személyesen is találkozhatunk október 3-án, hiszen a pandémia miatt az elmúlt három szülői értekezletet csak „virtuálisan” tudtuk megtartani. Most vasárnap viszont – kellő óvatossággal – szabad a vásár: gyertek, látogassátok meg kedvenceiteket és keressétek meg a gondozóikat, hogy megtarthassák a nevelőszülői értekezleteket.

 

Olvasom tovább...

 

2021-09-22

Várunk az Állatkerti Nevelőszülők Napjára, október 3-án!

Végre, végre, végre! Ismét találkozhatnak a nevelőszülők kedvenc állatuk gondozójával, hiszen személyes részvétellel tartjuk meg az Állatkerti Nevelőszülők Napját október 3-án!

Olvasom tovább...

 

2021-09-22

Ma van az orrszarvúak világnapja!

Ma van az orrszarvúak világnapja!

A szakemberek és persze a természetbarátok pontosan 10 éve minden évben szeptember 22-én ünneplik az orrszarvúak világnapját, s ezen a napon hívják fel a figyelmet a faj védelmére, az őket fenyegető veszélyekre. Hiszen ezek a csodálatos és hatalmas vastagbőrűek sajnos borzasztóan megritkultak, olyannyira, hogy ha az emberiség nem vigyáz rájuk, akkor akár már a mi életünkben eltűnhetnek a Földről.

Olvasom tovább...

 

2021-09-18

Kis pandák világnapja

Ma van a kis pandák világnapja, mi pedig örökbefogadási akcióval kedveskedünk nektek EGÉSZ hétvégén!

Olvasom tovább...

 

2021-09-15

Soren és Buda

Két kedvencet vesztettünk el: Sorentől, a 29 éves borjúfókától és Budától, a 11 hónapos orangutánkölyöktől búcsúzunk.

Olvasom tovább...

 

2021-09-13

Élménydús nap

Cumana is üdvözöli az ÉFOÉSZ rendezvény valamennyi résztvevőjét! Visszainteget a srácoknak, hiszen tudja, milyen örömet szerez vele mindazoknak, akik csodálják kecses mozgását az üvegfalon túlról.

Olvasom tovább...

 

2021-09-08

„Saját/os” Állatkertet álmodtunk

Itt kérem, komoly munka folyt: bárki megláthatja, ha erre a gyönyörű képre pillant. Elindítottuk a „Trilliárdnyi esély” című programunkat, amelyben a Down Alapítvánnyal együttműködve élményterápiás látogatásokat szervezünk az Állatkertbe, a MOL Alapítvány támogatásával.

Olvasom tovább...

 

2021-08-19

Orangutánok világnapja

Augusztus 19. - az orangutánok világnapja és örökbefogadási akció!
A világ ma az orangutánokra hívja fel a figyelmet, hiszen ezek az állatok a vadonban kritikusan veszélyeztetettnek számítanak. A szumátrai orangutánok vadon élő populációja rohamosan csökken. 

Olvasom tovább...

 

2021-08-12

Elefántot az elefántok világnapjára!

MA VAN AZ ELEFÁNTOK VILÁGNAPJA!

Épp, hogy véget ért az oroszlánok világnapja alkalmából hirdetett örökbefogadási akciónk, máris itt a legújabb! Az elefántok világnapja alkalmából újra akciót hirdetünk: aki ezen a napon (2021. augusztus 12.) örökbe fogadja a Budapesti Állatkert elefántcsaládjának valamely tagját, annak plusz belépési lehetőséggel kedveskedünk. A díszes oklevél, az életrajzi lap, az állat fotója és a nevelőszülő kártya mellé az alap támogatási összegért prémium csomagot kapnak a leendő elefánt-nevelőszülők, azaz plusz egy belépési lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A plusz szelvénnyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be az Állatkertbe 2021. december 31-ig. Assam, az elefántapuka, Angele, az elefántanyuka, Arun, a 4 éves nagytesó és Samu, az áprilisban született elefántborjú örömmel várja ma is a látogatókat és azokat, akik egy évre kedvencnek választják őket. :) Az örökbefogadást személyesen irodánkban pár perc alatt és honlapunkon pár kattintással el is intézheted.


Olvasom tovább...

 

2021-08-10

Szeretnél egy oroszlánt?

Augusztus 10. - Oroszlánok világnapja és örökbefogadási akció!

Ha az oroszlánok rajongója vagy, vagy csak egyszerűen támogatnád az Állatkert koronázatlan királyát, akkor ez a te napod! Augusztus 10-én ünnepeljük az oroszlánok világnapját, s ez alkalomból örökbefogadási akciót hirdetünk: aki ezen a napon (2021. augusztus 10.) örökbe fogadja Basilt, Kankait, vagy Shakirát, a budapesti Állatkert oroszlánjainak egyikét, annak plusz belépési lehetőséggel kedveskedünk. A díszes oklevél, az életrajzi lap, az állat fotója és a nevelőszülő kártya mellé az alap támogatási összegért prémium csomagot kapnak a leendő oroszlán-nevelőszülők, azaz plusz egy belépési lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A plusz szelvénnyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be az Állatkertbe 2021. december 31-ig. Az örökbefogadást személyesen irodánkban pár perc alatt és honlapunkon pár kattintással el is intézheted. 

Olvasom tovább...

 

2021-08-09

Boldog szülinapot, Állatkert!

155 éve, azaz  1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség előtt. A jeles évforduló alkalmából Alapítványunk ajándékot vett az állatoknak, akik – mint a gyerekek – igencsak örültek a meglepetésnek.

Olvasom tovább...

 

2021-07-30

Hada épségben megérkezett Szegedre a nagynénijéhez!

Mint tudjátok, Hada a napokban a Szegedi Vadasparkba utazott vendégségbe egy kis időre, mert a lassan másfél éves "kislány" elirigyelte az anyatejet Rezsőtől, az egy hónapos kistapírtól. Így egy kis időre elment "tejelvonó kúrára", hogy a kisöccsének több anyatej maradjon és ő is szépen cseperedjen. :)

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 42 »

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink