Letaszították az elefántokat az első helyről!

2022-07-01

De vajon ki volt az, aki miatt a sokáig első helyét őrző, imádott elefántborjú, Samu a második helyre, az örök kedvenc Niva pedig a harmadik helyre csúszott?


 
A legnépszerűbb örökbefogadható állatok listáját időről időre elkészítjük, hogy lássuk éppen ki volt a legmenőbb az elmúlt időszakban támogatóink körében. Meglepődve tapasztaltuk, hogy az esedékes riportban a fajok tekintetében elefántok a második helyre csúsztak, s a kis pandák is a harmadik helyre kerültek. Egyéniben pedig valaki Samut taszította le a trónról és Nivát a harmadik helyre küldte. Ki lehetett, aki megelőzte őket 2022 első felében?
A válasz: Sanyi.
Sanyi, a kalandvágyó pápaszemes pingvin márciusi kirándulása a Dózsa György útra annyira fellelkesítette az állatkert barátait, hogy a legeslegtöbben őt fogadták örökbe ez év első hat hónapjára vonatkoztatva. Reméljük, hogy sikerült ezzel is megmutatni Sanyinak, hogy érdemes a pingvinkifutóban maradnia, hiszen rengetegen szeretik őt, útrakelése ellenére vagy épp amiatt. Örökbefogadóinak körét még a Budapesti Rendőr-főkapitányság is gyarapította, hiszen az ő segítségükkel került haza kalandos kiruccanásáról Sanyi, a pár hónapos kis pingvin.
Sanyi vezeti tehát a legnépszerűbb örökbefogadott állatok listáját az első félévben. Az egyéni versenyben a második helyezett az egyéves kis elefánt Samu lett, harmadik helyen pedig Niva, a tigris nőstény végzett.
A TOP10-ben őket követi negyedik helyen Aurora, sajnos ő most lecsúszott a dobogóról: rég volt már olyan, hogy egy kis panda ne szerepelt volna a legjobb háromban. Az ötödik legnépszerűbb állatunk Taiko, ő stabilan tartotta a helyét a tavalyi éves listáról. Hatodik helyezettünk egy olyan állat lett, akire még mi sem gondoltunk: Rocío, a vízidisznó! Rocío az elmúlt hetekben, hónapokban lett hihetetlenül közkedvelt, legfőképpen a fiatalok körében, talán a közösségi médiában mostanában észlelhető capybara videóknak köszönhetően. Hetedik helyre csúszott Bendegúz, a kis panda; nyolcadik lett Borsika, a manul, a kilencedik hely pedig Amiré, a helyes perzsa leopárd kölyöké lett. A TOP10-ben maradt Villám, a kétujjú lajhár is, habár már csak a tizedik helyen. (A TOP10-be éppenhogy nem került bele 1-1 örökbefogadás híján Arya, a nőstény perzsa leopárd kölyök és Arun, az elefánt nagytesó, aki 1-2 éve ilyenkor még a dobogó legtetején csücsült.)
Fajok tekintetében is mindig kíváncsiak vagyunk, hogy kik a legnépszerűbb állatok az örökbefogadók körében. A dobogó legtetejére Sanyi behozta az egész pingvincsapatot! Habár majdnem két tucatnyi budapesti pingvin van, mindannyian külön-külön is kis szeretetbombák és kedvelik őket az örökbefogadók, de Sanyival az élen aztán tényleg learatták a babérokat.
A képzeletbeli dobogó második fokán az elefántok állnak, harmadik helyre pedig a kis pandák kerültek. Habár Bonifác már nem erősíti a kis pandák csapatát, hiszen "kirepült" a családi fészekből, de még a szülői pár is annyi örökbefogadóval büszkélkedhet, hogy dobogós helyen maradhattak. Őket követik a tigrisek negyedikként, és a zsiráfok ötödikként. A hatodik helyen a perzsa párducok vannak, népszerűségüket egyértelműen növelte az ősszel született két kis szőrgombóc.A hetedik legnépszerűbb állatfaj a nevelőszülők körében a pusztai macska, azaz manul, talán azért is, mert a manul család egyébként is népszerű Borsikája és Bohusa nemrég hat kis kölyökkel örvendeztetett meg minket: így nyolcan pedig besettenkedtek a hetedik helyre. A szurikáták csapata a nyolcadik helyen végzett, a kilencedik legnépszerűbb faj pedig a lajhár lett. Tizedik helyen az alpakák állnaK.
Messze még az év vége, a TOP10 legnépszerűbb örökbefogadott állatok listája hónapról hónapra változik. Te kit fogadnál örökbe? Kinek szurkolsz?
Több száz állat várja a Budapesti Állatkert lakói közül, hogy te legyél a tiszteletbeli nevelőszülője! Pár kattintással ITT örökbe is fogadhatod a kedvenc állatodat - akár ajándékba, akár magadnak!
Köszönjük az elmúlt fél év örökbefogadásait is támogatóinknak! Reméljük, hogy a jövőben sem maradtok állatkerti kedvenc nélkül!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink