Hálásan köszönjük az egy százalékokat, az állatok nevében

2022-09-16

Hétmillió hétszázhatvankétezerhatvan forinttal több jut idén az állatkerti állatok jólétének támogatására, - ennyi kap ugyanis Alapítványunk a felajánlott szja 1%-ok alapján.

Hálásan köszönjük annak a 903 embernek, aki Alapítványunk javára ajánlotta fel személyi jövedelemadója 1%-át, hogy az Állatkert lakóit támogathassuk belőle. Az összeg némileg kevesebb ugyan, mint amit tavaly kaptunk, akkor 8,04 millió forint, idén pedig 7,76 millió kerül majd a számlánkra, de ez – sajnos – igazodik az általános trendhez. A NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) által a NAV adataiból készített elemzésből az is kiderül, hogy a civil szervezetek számára adományozók száma összességében 13%-kal csökkent.  https://www.nonprofit.hu/hirek/Kozel-15-szazalekkal-csokkent-az-ado-1-felajanlok-szama-2022-ben Így, a számunkra adományozóké is, hasonló arányban.

Az okok nagyon összetettek, további elemzések szükségesek ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozza a civil szervezetek számára adományozók számának csökkenését és hogyan szólíthatnánk meg jobban az Állatkert barátait, hogy a személyi jövedelemadójuk felajánlása idején rendelkezzenek Alapítványunk, s általunk az állatkerti állatok javára.

Adományozóink által felajánlott minden fillérnek helye van, s mi arra költjük, hogy az állatkerti állatok még jobb körülmények között élhessenek, az Állatkert természetvédelmi, a fajok megőrzése érdekében végzett tevékenysége még eredményesebb lehessen, a látogatók pedig több élményt és ismeretet kaphassanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének tagjaként,  etikusan gazdálkodó szervezet révén erről rendere be is számolunk támogatóinknak.

Köszönjük mindenkinek, aki személyi jövedelemadójának 1 %-val, vagy bármilyen más adománnyal hozzájárul munkánk támogatásához.