Archívum

Összesen: 808 db

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 »

2021-12-30

És az év kedvence...

Bizony Samu lett 2021 kedvence, legalábbis az állatkerti örökbefogadók körében mindenképp! De kik kerültek még a TOP10-be, kiket fogadtak örökbe leggyakrabban és mely állatfajok voltak a legnépszerűbbek idén?


Olvasom tovább...

 

2021-12-21

Zaki támogatókat kapott karácsonyra

Állataink céges örökbefogadói legtöbbször nem vaktában választanak, hanem olyan állat támogatása mellett döntenek, amelyekhez valamilyen „közük” van. Így történt ez Zaki, a kis Zebra esetében is. Nomen est omen, - a kis zebránk kiemelt támogatója a japán Zebra tollak gyártójának európai képviselete.

Olvasom tovább...

 

2021-12-13

Karácsonyi tombolánk nyertesei

Fantasztikus támogatói vannak állatainknak: az Egy falatka Állatkert akciónk karácsonyi tombolájára összesen 370 500 Ft –ot küldtetek, ami 741 db nyereményszelvénnyel egyenértékű.

Olvasom tovább...

 

2021-12-02

Trilliárdnyi esély: élményterápia Down kórosoknak

Vége a terápiának, de az élmények velünk maradnak. Hasonló érzésekkel zártuk a Down szindrómás gyermeket nevelő családoknak szervezett élményterápiás foglalkozásokat, mint a korábbi években az autistáknak, a csökkent látóképességűeknek, az értelmi fogyatékosoknak és a mozgássérülteknek.

Olvasom tovább...

 

2021-12-01

Megnyerheted az ajándékot!

Karácsonyi tombolát hirdetünk, hogy segítsünk a fa alá kerülő ajándékok összegyűjtésében, és ti is segíthessetek! Aki december 1-12 között Támogatás oldalunkon egy falatka halat, egy bála szénát vagy egy kosárnyi banán árát átutalja, virtuális tombolaszelvényt kap.

Olvasom tovább...

 

2021-11-29

Lélekmadár a Záróbulin

Nem, nem a bagoly a címszereplőnk, bár ő is vendégünk volt a Down-szindrómás gyermekeket nevelő családok programsorozatának végén. A Lélekmadár a Záróbuli főszereplőjeként valamennyiünket megígézett.

Olvasom tovább...

 

2021-11-28

Állatkerti falinaptár állatkerti kedvencekkel

Sokan várták már, és végre megérkeztek a 2022-es falinaptárak. Minden hónapban egy-egy állatkerti kedvenc csalhat mosolyt az arcunkra.
Immáron 11. alkalommal jelent meg az Állatkerti naptár az Állatkerti Alapítvány kiadásában, amelynek megvásárlásával szintén támogatni lehet az Állatkertet és lakóit.

Olvasom tovább...

 

2021-11-03

Indul a Kölyökidő vetélkedő!

A sünik már készülődnek ugyan a téli álomra, de nem a Kölyökidőben! Még holnap estig nevezhetnek ismeretterjesztő állatkerti vetélkedőnkre a 7-8. osztályos csapatok. A regisztrációt itt kell kitölteni:

és itt elolvashatjátok a részletes versenykiírást is. Aztán november 5-én reggel – a „Belépés” fülön keresztül bejelentkezve – elkezdhetitek megoldani a Kölyökidő az Állatkertben vetélkedő I. fordulójának feladatait.


Olvasom tovább...

 

2021-10-29

Isten hozott, Eugen!

Meg egy teherautó, amiről daruval kellett leemelni a hatalmas, tömör fából készült, megerősített ládát, amelyben Eugen, a négy méternél is hosszabb missisipi alligátor utazott Berlinből Budapestre.

Olvasom tovább...

 

2021-10-22

Kölyökidő az Állatkertben

Szereted az állatokat és a növényeket? Részt vennél egy igazi kalandtúrán az Állatkertben? Akkor nevezz be a Kölyökidő az Állatkertben című vetélkedőnkre!

Olvasom tovább...

 

2021-10-21

Gólyaavató

Bár tavaly, a járvány miatt nem tudtak jönni, idén bepótolták! A budaörsi Herman Ottó Általános Iskola elhozta a mostani másodikosokat és persze az elsősöket, hogy ismét örökbe fogadják az állatkerti gólyákat.

Olvasom tovább...

 

2021-10-14

Az oroszlán is lehet terápiás állat?

Igen, sőt a zsiráf és a zebra is! Bár nem lehet megsimogatni őket, de a látvány és a feldolgozott élmény felér egy terápiával.

Olvasom tovább...

 

2021-10-09

Samu vezet

Samu átvette a vezetést nagytesója felett a legnépszerűbb állatok listáján!


Az örökbe fogadható állataink népszerűségét időről időre áttekintjük: melyeket választották leggyakrabban a tiszteletbeli nevelőszülők. 

Olvasom tovább...

 

2021-10-06

Élmény volt újra találkozni az állatkerti nevelőszülőkkel

Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek és azoknak is, akik a facebook oldalunkat követve tartottak velünk az Állatkerti Nevelőszülők találkozóján.

Olvasom tovább...

 

2021-10-05

Kiknek volt „malacuk” a virtuális tombolán?

A közösségi média tegnapi leállása kicsit megnehezítette ugyan a virtuális tombolára érkező támogatások összesítését, de sikerült végül betáplálni a sorsoló-programba mind a 139 befizető adatait, akik összességében 480 tombola-jegynyi összeggel támogatták október 1-4 között az állatkerti állatokat. Tehát 480 virtuális tombola jegy között sorsoltunk, a következő eredménnyel.

Olvasom tovább...

 

2021-09-29

Személyesen is és online is tombolázhatsz!

A vasárnap esedékes Állatkerti Nevelőszülők Találkozója alkalmából most duplán hirdetjük meg a tombolát! Nem csak október 3-án, az Állatkertben lehet majd személyesen tombola szelvényeket venni, hanem a korábbi virtuális nevelőszülői értekezleteken bevezetett online formában is, hogy azoknak is legyen nyerési esélyük, akik nem tudnak eljönni vasárnap.

Olvasom tovább...

 

2021-09-29

Itt a részletes vasárnapi program

Végre személyesen is találkozhatunk október 3-án, hiszen a pandémia miatt az elmúlt három szülői értekezletet csak „virtuálisan” tudtuk megtartani. Most vasárnap viszont – kellő óvatossággal – szabad a vásár: gyertek, látogassátok meg kedvenceiteket és keressétek meg a gondozóikat, hogy megtarthassák a nevelőszülői értekezleteket.

 

Olvasom tovább...

 

2021-09-22

Várunk az Állatkerti Nevelőszülők Napjára, október 3-án!

Végre, végre, végre! Ismét találkozhatnak a nevelőszülők kedvenc állatuk gondozójával, hiszen személyes részvétellel tartjuk meg az Állatkerti Nevelőszülők Napját október 3-án!

Olvasom tovább...

 

2021-09-22

Ma van az orrszarvúak világnapja!

Ma van az orrszarvúak világnapja!

A szakemberek és persze a természetbarátok pontosan 10 éve minden évben szeptember 22-én ünneplik az orrszarvúak világnapját, s ezen a napon hívják fel a figyelmet a faj védelmére, az őket fenyegető veszélyekre. Hiszen ezek a csodálatos és hatalmas vastagbőrűek sajnos borzasztóan megritkultak, olyannyira, hogy ha az emberiség nem vigyáz rájuk, akkor akár már a mi életünkben eltűnhetnek a Földről.

Olvasom tovább...

 

2021-09-18

Kis pandák világnapja

Ma van a kis pandák világnapja, mi pedig örökbefogadási akcióval kedveskedünk nektek EGÉSZ hétvégén!

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink