Finom a fánk!

2021-07-27

Bár nem Benedek, a háromlábú süni nyilatkozik így tiszteletbeli nevelőszülői süteményéről, az ítészek megbízhatók. Az Állatkert Vakációzoo táborában a gyerekek reggeli péksüteményiet a NemAdomFel kávézó szállítja!

Benedek, a háromlábú süni örökbefogadóira nem csak kis védencük számíthat, hanem a Vakációzoo tábor első turnusnak résztvevői is. A reggeli péksüteményt ugyanis a NemAdomFel kávézó szállítja, az Állatkerti Alapítvány megbízásából. Alapítványunk örömmel segített a táborozás előkészítésében is, hiszen az Állatkert napközis táborában a gyerekek az élménydús programok hozadékaként olyan ismereteket kapnak, amelyek bővítik természetismeretüket és megalapozzák természet- és környezetvédelmi szemléletük kialakítását. Alapítványunknak pedig nem csak az állatkerti állatok segítése a feladata, hanem a jövő nemzedék felkészítése is, hogy környezetükért felelős, cselekvőképes emberekké növekedhessenek.

Három héten át összesen 180 hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskoláskorú gyermeknek kínál egyedülálló élményeket a Budapesti Állatkert saját szervezésű VakációZoo nyári napközis táborában. A résztvevőket a budapesti kerületek önkormányzatai delegálják, Alapítványunk pedig az élelmezésüket segíti: a reggeli mellett az ebédet is biztosítjuk számukra, a Teletál jóvoltából.   Sőt, táborozó pólót és sapkát is rendeltünk számukra.

A tábornak kiemelt pedagógiai célja: az Állatkertben látottak és hallottak, a megélt, megtapasztalt új élmények szorosan kapcsolódnak az iskolai tantervekhez (NAT2020), segítik a környezettudatos szemlélet kialakulását, elmélyítik a természet ismeretét, szeretetét és tiszteletét is.