Boldog szülinapot, Állatkert!

2021-08-09

155 éve, azaz  1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség előtt. A jeles évforduló alkalmából Alapítványunk ajándékot vett az állatoknak, akik – mint a gyerekek – igencsak örültek a meglepetésnek.

 

Az állatkertészek mellett a barátaink, lelkes követőink is tudják már: az állatkerti állatok egyik legnagyobb ellensége az unalom, hiszen biztonságos környezetben, étellel-itallal jól ellátva, orvosi ellenőrzés mellett töltik mindennapjaikat. Éppen ezért van szükségük arra, hogy izgató ingereket, változatos elfoglaltságot is kapjanak. Alapítványunk ezért hirdette meg néhány éve a „Játékot az állatoknak” programját, amelyet támogatóink, örökbe fogadóink segítségével tudunk évről évre új tartalommal megtölteni.

Most, az Állatkert 155. születésnapja alkalmából leptük meg az állatokat különböző foglalkoztató eszközökkel, etetőlabdákkal, érdekes, izgató ajándékokkal. A rozsomákok például finom falatokat (csirkefarhátat, marhahúst és egy kis sajtot) rejtő ajándékdobozokat kaptak, amelyeket aztán Igor és Tuija lelkesen bontogattak, hogy hozzáférjenek a csemegéhez.

Az orangutánoknak különféle játékokkal kedveskedtünk, illetve egy olyan pikniken vehettek részt, ahol a tányér is ehető volt, a tányér alá terített „pléd" pedig olyan textil, amivel ezek az állatok nagyon szeretnek játszani, kiváltképp a fejük tetejére húzni.

A gorillák is ünnepi finomságokat kaptak, a gyűrűsfarkú makik pedig olyan új játékokat, amelyek belseje szintén ínycsiklandó falatokat rejtett.

A Dél-Amerika kifutó lakóinak szánt speciális labdát is finomságokkal töltöttük meg, amely iránt leginkább a vízidisznó csapat, és a tapír anyuka érdeklődött.

A különféle játékokat – amelyek szerepéről az állatok környezetének gazdagításában már többször írtunk – támogatóink segítségével szereztük be. Ilyen támogatási forma az állatok örökbe fogadása (http://www.allatkertialapitvany.hu/orokbefogadas/) , illetve az „Egy falatka állatkert” oldalunk http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas/, ahol kisebb összegeket lehet adományozni. Ez úton is köszönjük mindenkinek a segítséget,  akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a Fávárosi Állat- és Növénykert lakói még jobb körülmények között élhessenek, - következő 155 évben is.

2021. 08. 10.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink