Samu 204 kg!

2021-07-20

Hurrá, sikerült, támogatóink segítségével! Április elején hirdette meg Alapítványunk a „Babamérleg” akcióját, aminek keretében az elefántcsalád kifutójába szereltettünk egy különleges tehermérleget.

 

Az állatorvosoknak és a gondozóknak nagyon hasznos információ, ha nyomot tudják követni a kis elefánt súlygyarapodását. Nem volt egyszerű eredményt elérni: Samuka ugyanis – mint minden jólnevelt kiselefánt – hosszú hetekig nem távolodott el annyira anyukájától, Angeltől, hogy le lehessen mérni! De mostanra már megjött a mersze: egyedül is rááll a mérlegre, amely 204 kilogrammot mutat a szépen fejlődő kiselefánt testtömegeként!  Időközben sikerült a család többi tagjának pontos mérése is: Angel 2950 kg, Arun 1346 kg, Assam, az elefántbika pedig 5150 kg!

A mérleg megvételének és beszerelésének előzetes költségbecslése majd kétmillió forintot mutatott. A források megteremtéséhez kértük támogatóink segítségét, hogy visszapótolhassuk az alapítványi kasszába a ráfordított összeget. A mérleget ugyanis már márciusban, a kiselefánt megszületése előtt be kellett szerelni a kifutóba, hogy az ellés idején már ne zavarja semmi a babavárás pillanatait. Alapítványunk arra kérte az Állatkert barátait, hogy segítenek az elefántmérleg költségeinek visszapótlásában. Az „Egy falatka állatkert” támogatás aloldalunkon immár nem egy bála szénára valót kértünk, hanem az elefántmérleg árához való hozzájárulást, hogy Alapítványunk más területeken is tudja támogatni az Állatkertet ezekben az ínséges időkben.

Fantasztikusan reagáltak az Állatkert barátai: összesen 1 306 000 Ft-ot küldtetek a „Babamérleg az elefántoknak” felhívásunkra és kaptunk a program megvalósításához szükséges tárgyi adományokat is. A  Vasúttörténeti Parktól például talpfákat, a Centrotool Kft-től például a mérleg rögzítéséhez szükséges vasanyagokat, - mindezek bő kétszázezer forinttal csökkentették a kiadásainkat. A mérleget biztosító NettoMérleg Kft is jelentősebb árkedvezményt adott és emellett remekelt a gyors és körültekintő munkavégzésével is.

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítségét, az állatok ápolóinak is, hiszen nagy munkájuk volt benne, hogy alapítványi programunk megvalósulhatott, - ezzel is segítve az Állatkertet.  Támogatóink „összedobták” az elefántmérleg valós bekerülési árát – ami némileg kevesebb lett, mint az igazi értéke, így Alapítványunk is tovább tervezheti a következő akcióit, - az Állatkert barátainak segítségével.

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink