Indigó fajtársai nevében is köszöni a mobilokat

2021-06-08

A két évvel ezelőtt nagy sikerrel folyó használt mobiltelefon visszagyűjtő akciónkban meghirdetett osztályok közötti verseny némelyik győztese tavaly – a járványügyi korlátozások miatt – nem látogathatott el az Állatkertbe. Most, az újranyitás után végre meglátogathatták Indigót.

 

Lassan két éve már, hogy Alapítványunk csatlakozoztt a Jane Goodall Intézet „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, mobiltelefon-gyűjtő kampányához, hogy ezzel is segítsük a gorillák eredeti élőhelyének védelmét. Alapítványunk osztályversenyt hirdetett, amelyet havonta értékeltünk. Minden hónap nyertesét – aki a legnagyobb súlyú használt mobilkészüléket adta le Alapítványunknál – vendégül láttuk egy állatkerti kirándulásra, ahol a gorillák gondozója volt az idegenvezető. Ezen felül az osztály tiszteletbeli nevelőszülőjévé vált Indigónak, a legkisebb gorillánknak.

A 2020-ban a pandémia miatt márciusban bezárt az Állatkert és az iskolákban sem folyhatott normális tanítás. A tanév második félévében sajnos már nem tudtuk folytatni a visszagyűjtést, de így is fantasztikus mennyiséget, közel hat mázsányi használaton kívüli mobiltelefont gyűjtöttek össze a budapesti iskolások. Köszönet érte, a gorillák nevében is.

A tavaly elmaradt, de most bepótolt  két tanulmányi kiránduláson a Daru utcai Általános Iskola 8./a osztálya és az Újpesti Károlyi István Ált. Isk. 6. c. osztálya látogatta meg Indigót, az akció meghirdetése óta nagyot nőtt tündéri gorillakölyköt.

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink