Vid

Apáca fütyülőlúd

 

  • Faj: Apáca fütyülőlúd
  • Ivar: Gúnár

Örökbefogadom!

 

 

Apáca fütyülőlúd
Dendrocygna viduata
white-faced whistling duck
Witwenpfeifgans

 

Az apáca-fütyülőlúd nevét fejének színezetéről kapta: nyaka, feje hátoldala és farka fekete, arca viszont fehér. 

Afrika és Dél-Amerika nagy részén előfordul. Mivel nem tudunk arról, hogy átrepülné az Atlanti-óceánt, a két populáció kialakulásáról több elmélet született. Valószínű, hogy a faj korábban Európában és Észak-Amerikában is előfordult, kóborló egyedei ez utóbbi kontintensen fel-felbukkannak ma is.
Afrikán kívül előfordul Madagaszkáron és a Comore-szigeteken is.

 

Testméret: 43-48 cm

Tömeg: 500-800 gramm

Táplálkozás: növények

Költési idő: 26-28 nap

Fészekalj: 4-16 tojás

Élettartam: 8-12 év

 

Elterjedés:

 

Nevelőszülők listája

  • Barabás-Varannai Margit
  • Cseh Tamás
  • Hajdu Roland és Károlyi Tünde
  • Klencsár Gábor
  • Mészáros Zita
  • Pőcze Júlia
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása:
 

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink