Elfie

Tarkakérgű fenyő

 

  • Faj: Tarkakérgű fenyő

Elfiet, a tarkakérgű fenyőt is örökbe fogadhatják támogatóink karácsonyi akciónk keretében. 

Minimális örökbefogadási díja 3000 Ft, ez esetben az "Örökbefogadom" gombra kattintva az összegnél kérjük válassza az egyéb összeget, és írja be a minimális támogatási összeget. Sikeres fizetés esetén postázzuk Elfie fotóját és egy kedves levelet a fenyő örökbefogadásáról.
Elfiet örökbefogadhatja az alap támogatási összeggel is, amely 10.000 Forint. Ebben az esetben a fotón és a kísérőlevelen kívül az örökbefogadásért jár egy nevelőszülő kártya is, amely belépési lehetőséget biztosít az Állatkertbe a jövő tavaszi és őszi Nevelőszülők Találkozójának napján (2022. május 15. és 2022. október 2.)

Örökbefogadom!

 

 

Tarkakérgű fenyő
Pinus bungeana

 

A Kínában őshonos, terebélyes koronájú fa eredetileg a meredek hegyoldalakat kedveli.  Kérge kezdetben sima, szürkészöld, később felszakadozó, pikkelyszerű képletekben helyenként lefoszlik és a visszamaradó heg sárgás-barnás-vöröses foltokkal tarkítják a fatörzset. Sárgászöld, merev tűlevelei kb. 7,5 cm hosszúak, hegyesek, hármas csomókban, elszórtan nőnek. Állatkertünkben a Japán kertbe vezető út mentén él.

 

 

Elterjedés: Kína

 

Nevelőszülők listája

  • Szulovszkyné Terdik Judit
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása:
 

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink