Dórika

Indiai sül

 

  • Faj: Indiai sül
  • Ivar: Nőstény
  • Születési dátum: 2016. szeptember
  • A Fővárosi Állat- és Növénykertbe érkezett: 2019. 04. 15.

Örökbefogadom!

 

 

Indiai sül
Hystrix indica

 

A tüskéi ellenére nincs köze a Magyarországon is honos sünhöz. A sünök ugyanis a rovarevők közé tartoznak, a tarajos sül viszont rágcsáló.

Kiválóan ás és kiterjedt föld alatti járatokat képes építeni. Étlapján elsősorban fakéreg, gumók, gyökerek, lehullott gyümölcsök, néha pedig rovarok és apró gerincesek zerepelnek. Néha dögöt is eszik.

A sülök éjszakai állatok, ezért nappal nem túl aktívak. Legtöbbször az árnyékban szunyókálnak. Tüskéiket általában „lelapítva” hordják, ha azonban veszély fenyegeti őket, jelzésszerűen felmeresztik azokat, sőt, néha összerázva meg is zörgetik õket.

Az újszülött sülöknek ugyan még nincsenek tüskéik, de már néhány hetes korukban nőni kezdenek a szúrós bõrfüggelékek. A kicsik három hónapig vesznek magukhoz anyatejet, és egyéves korukra már elérik a felnőttek méretét.

 

Testméretek: testhossz: 60–95 cm,

farokhossz: 8–17 cm

Tömeg: 10–30 kg

Táplálkozás: fakéreg, gyökerek

Társas viszonyok: csoportban él

Vemhességi idő: 94nap

Utódok száma: 1–4

Élettartam: 20–25 év

Veszélyeztetettség: kevéssé fenyegetett

 

Elterjedés: Ázsia távol-keleti része és a Közel-Kelet

 

Nevelőszülők listája

  • Ludvig Dóra
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása:
 

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink