Rebarbara

Rókakuzu

 

  • Faj: Rókakuzu
  • Ivar: nőstény
  • Születési dátum: 2014
  • A Fővárosi Állat- és Növénykertbe érkezett: 2017. október

Az állat fej-törzs-hossza 35-55 centiméter, farokhossza 25-40 centiméter. A nőstény testtömege 1500-3500 gramm, a hím testtömege legfeljebb 4500 gramm. Bundája vastag és gyapjas, sokféle színű és árnyalatú lehet. Az állat éjjel aktív és magányos falakó. Tápláléka levelek, virágok, gyümölcsök, rovarok, tojások és fiókák.

Örökbefogadom!

 

 

Rókakuzu
latin név: Trichosurus vulpecula

 

A közönséges rókakuzu Ausztrália és Tasmania szinte összes erdős területén megtelálható. Elsősorban Kelet- és Közép-Ausztráliában elterjedt, északon más fajok visszaszorították.

Új-Zélandra betelepítették, ahol nagymértékben elszaporodott és a fiatal fák megrágásával komoly károkat okoz. Emiatt a szigetországban bármikor vadászható faj.

Az állat fej-törzs-hossza 35-55 centiméter, farokhossza 25-40 centiméter. A nőstény testtömege 1500-3500 gramm, a hím testtömege legfeljebb 4500 gramm. Bundája vastag és gyapjas, sokféle színű és árnyalatú lehet. A prémkereskedelem keresett árucikke. Kapaszkodásra is alkalmas hosszú, bozontos farka fáramászás közben az ötödik végtag szerepét tölti be. Farka vége csupasz, s ez tovább növeli fogásának biztonságát. Mancsának belső felülete állandóan nyirkos, ezért biztos a fogása. Karmokban végződő ujjaival meg tudja fogni a táplálékot. Hátsó lábának mancsai is hasonló felépítésűek. A közönséges rókakuzu táplálékkeresés közben mindenekelőtt szaglására és tapintására hagyatkozik, de a hallása is jó.

Az állat éjjel aktív és magányos falakó. Tápláléka levelek, virágok, gyümölcsök, rovarok, tojások és fiókák.

 

 

Elterjedés: Ausztrália

 

Nevelőszülők

 

Nevelőszülők listája

  • Hegyaljai Anita
  • JMK ÓVODA
  • Kovács Petra Mária
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása:
 

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink