Grincs

Himalájai selyemfenyő

 

  • Faj: Himalájai selyemfenyő

Himalájai selyemfenyő (Pinus wallichiana):  Ez a negyven éves, körülbelül 20 méter magas selyemfenyő a pingvinek kifutójának Nagytó felöli sarkán áll. Mint nevéből is kitetszik, eredeti hazája a Himalája (annak is alacsony és középmagas területei),  tűlevelei pedig puhák. Ágai örvökben, vízszintesen nőnek szürkés-barnás kérgű törzséből. 15-20 cm hosszú tűlevelei puhák, kékes-hamvas, ezüstös árnyalatúak, ötösével nőnek.

Grincset, a himalájai selyemfenyőt is örökbe fogadhatják támogatóink karácsonyi akciónk keretében. 

Minimális örökbefogadási díja 3000 Ft, ez esetben az "Örökbefogadom" gombra kattintva az összegnél kérjük válassza az egyéb összeget, és írja be a minimális támogatási összeget. Sikeres fizetés esetén postázzuk Grincs fotóját és egy kedves levelet a fenyő örökbefogadásáról.
Grincset örökbefogadhatja az alap támogatási összeggel is, amely 10.000 Forint. Ebben az esetben a fotón és a kísérőlevelen kívül az örökbefogadásért jár egy nevelőszülő kártya is, amely belépési lehetőséget biztosít az Állatkertbe a jövő tavaszi és őszi Nevelőszülők Találkozójának napján (2022. május 15. és 2022. október 2.)

Örökbefogadom!

 

 

Himalájai selyemfenyő
Pinus wallichiana

 

Ez a negyven éves, körülbelül 20 méter magas selyemfenyő a pingvinek kifutójának Nagytó felöli sarkán áll. Mint nevéből is kitetszik, eredeti hazája a Himalája (annak is alacsony és középmagas területei),  tűlevelei pedig puhák. Ágai örvökben, vízszintesen nőnek szürkés-barnás kérgű törzséből. 15-20 cm hosszú tűlevelei puhák, kékes-hamvas, ezüstös árnyalatúak, ötösével nőnek.

 

 

Elterjedés: Himalája

 

Nevelőszülők listája

  • Dr. Kerti Gyöngyi Lívia
  • Gregorics Gergő
  • Gyermán Tamás
  • Jókai Lászlóné
  • Kóródi Péter Erik
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása:
 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink