„Uram, tégy engem a te békéd eszközévé…”

2020-10-04

Ma az Állatok világnapja van, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának emlékére. Ma tartjuk az Állatkerti Nevelőszülők Napját (sajnos csak virtuálisan), megköszönve az örökbe fogadóknak, hogy ők valóban a felelős állattartás hívei.

 

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket. Assisi Szent Ferenc korában még nem tudták, hogy bolygónk milyen sérülékeny, az emberi élet is ellehetetlenül, ha az állatok világa – földünk faunája – sérül. Ma már tudjuk, de teszünk-e ellene? Mit teszünk a mindennapokban, környezetünkben és globális vonatkozásban? Érdemes végiggondolni.

Az Állatkertben nem csak „bemutatják”, hanem meg is védik az állatokat. Sok fajnak már az állatkert jelenti a végső menedéket, ahol megmaradhatnak egy eljövendő, számukra is jobb világ reményében.

Az Állatok világnapjának célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Alapítványunk hagyományosan minden évben az Állatok Világnapjához, október 4-hez legközelebbi vasárnapon tartja az Állatkerti Nevelőszülők Napját.

Idén, ebben a vírus-fenyegetette időszakban – féltve a látogatókat, a gondozókat és az állatokat – e népszerű rendezvényünkön óhatatlanul kialakuló nagyobb csoportosulásoktól, virtuálisan rendezzük meg az eseményt, facebook oldalunkon, de az Állatkert egyénileg ma is látogatható.

Jöjjetek megnézni a kedvenceiteket és kövessétek facebook oldalunkon a Virtuális Nevelőszülői értekezlet eseményeit. „Uram, tégy engem a te békéd eszközévé…” könyörgött Assisi Szent Ferenc teremtőjéhez. Kívánhatnánk-e mást az Állatok Világnapján, minthogy mindenki felelős állattartóként viselkedjen, akár a házi kedvencekről, akár a vadvilág megmaradásáról van szó.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink