Archívum

Összesen: 515 db

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 26 »

2017-03-18

Aggódunk Nur-Nuru-Binért

Állatkertünk munkatársai egy emberként aggódnak a napok óta gyengélkedő koaláért. A vizsgálat eredménye szerint Nur-Nuru-Bin szervezetét egy daganatos megbetegedés, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg.

Olvasom tovább...

 

2017-03-08

Asha legújabb nevelőszülei a tűzoltók

Hagyományos kabalaállata a tűzoltóknak az elefánt, már csak azért is, mert hosszú ormánya mind mind alakjában, mind használatában hasonlítható a tűzoltó fecskendőhöz. Persze azért is, mert okos, erős és olyan aranyos.

Olvasom tovább...

 

2017-02-28

Nőnapi meglepetés

Egy évre adhatsz ajándékot Nőnap alkalmából, ha az állatkerti „virágkínálatból” választasz: rózsás flamingó, rózsás turákó, rózsás kakadu, rózsás kanalasgém – csupa gyönyörűség. De lehet a meglepetés valameilyik cukiság is: az újszülött zsiráfbébi, a tündéri pandakölyök vagy a játékos kiselefánt.

Olvasom tovább...

 

2017-02-27

Már csak egy hónapig látható!

„Egy csodás őszi napon, amikor épp a gorilla kifutó körül jártam, láttam Golót a kedvenc ablakomnál üldögélni - szinte mesteri gondolkodó pózban  - az avartengerben, nem mehettem el onnan képek nélkül. Ennyire kifejező tekintetet ritkán lehet lencsevégre kapni.”

Olvasom tovább...

 

2017-02-10

Adja az állatoknak, mert ők biztosan megérdemlik!

Minden jó szándékú embert bíztatunk: ne hagyja veszni személyi jövedelemadója egy százalékát, hanem fordítsa jótékony célra! Önnek egy percnyi elfoglaltság, Alapítványunknak óriási segítség.

Olvasom tovább...

 

2017-02-08

Párosan szép...

Jaj, de bájosak, olyan emberiek a szerelmes állatok! Hajlamosak vagyunk saját érzéseinket felismerni az állatokban is, amikor figyelemfelkeltően udvarolnak, gyengéden turbékolnak, vagy kényeztetik párjukat, esetleg bőszen védelmezik azt a csábító vetélytárstól. Valentin nap alkalmából különleges kedvezményt kínálunk az örökbe fogadóknak: két-két meghívót a májusi és októberi nevelősülői értekezletre. Hogy akkor is a párukkal jöhessenek!

Olvasom tovább...

 

2017-02-05

Szemed tükre - portrék az Állatkertből

"Ha szemed tükrét elém tartod/magam látom, nem az arcod"

Bródy János dalszövege akkor is elgondolkodtató, ha nem egy énekes, hanem az Állatkertben bóklászó fotós, László Melinda fogalmazza meg képeivel az üzenetet.

Olvasom tovább...

 

2017-02-01

Hajrá bocsok!

Hány mackó él az Állatkertben? Igazából csak kettő: Romulus és Tibor, a kamcsatkai barnamedvék. De egy kis játékos jóakarattal rajtuk kívül is találkozhatunk medvékkel, legalábbis olyanokkal, akik nevükben jelzik medve-voltukat.

Olvasom tovább...

 

2017-01-23

Egyéni és csapatverseny – TOP’10 2016.

Asha végzett az élen, de az elefántok – csapatban – csak a másodikak! A csapatversenyt a zsiráfok nyerték, az egyéni második helyezett Sisi vezérlete alatt.

Olvasom tovább...

 

2017-01-16

Prémium kategória az örökbefogadásnál

A Prémium-kategóriás örökbefogadással kedvencét is meglátogathatja!

Olvasom tovább...

 

2017-01-14

25 év az Állatkertért

Még nyolc hónap és ünnepelünk.  Alapítványunk augusztusban lesz 25 éves!

Olvasom tovább...

 

2017-01-12

Vobara elpusztult

Szomorú hírt kell tudatnunk minden barátunkkal. Kedvencünket, Vobarát, a két koala egyikét szerda reggelre elveszítettük. Vobara minden különösebb előzmény nélkül került válságos állapotba, s erőfeszítéseink ellenére sem sikerült életben tartani.

Olvasom tovább...

 

2016-12-31

Micsoda év volt!

Méltatásához nem is kellene mást tenni, mint végigpergetni a naptár lapjait: szinte valamennyi napra jutott érdekes, értelmes tennivaló Alapítványunk életében, amivel segítette az Állatkert lakóinak életét és gazdagította a látogatók élményeit. 

Olvasom tovább...

 

2016-12-19

Karácsonyi kedvencek

Böngésztünk egy kicsit az adatbázisunkban, kik is a legnépszerűbb állatok a karácsonyi örökbefogadási akciónkban? Nagy meglepetések persze nincsenek, hiszen a rangsor elején általában ugyanazok az állatok találhatók, s legfeljebb egymás között cserélgetik a helyezéseket hónapról hónapra. 

Olvasom tovább...

 

2016-12-15

Mikulásünnepség rájasimogatással

Rájasimogatást, zsiráf- és orrszarvúetetést hozott a Mikulás!  Ezüst fokozatú támogatónk, a Bergmann Könyvelőiroda ezzel a különleges programmal lepte meg dolgozóinak gyermekeit az Állatkertben.

Olvasom tovább...

 

2016-12-14

Már mobilon is jól látszunk

A mindenható mobiltelefonok és más elektronikus kütyük világának megfelelve szeretnénk igazodni az Állatkerti Alapítvány kedvelőinek technikai tudásához: elkészült honlapunk mobil-barát verziója.

Olvasom tovább...

 

2016-12-13

Paula, a meglepetés

Nevezetes nap lesz 2016. december 13. Paula életében. Az aprócska,  Dél-Ausztráliában élő kovari  állatkerti példánya ugyanis mindeddig árva volt, életének három éve alatt senki nem akart nevelőszülője lenni. De megtört a jég: egyetlen napon három örökbe fogadó is jelentkezett!

Olvasom tovább...

 

2016-12-12

Kitelepülések, Karácsony előtt

Karácsonyi kitelepülésekkel szeretnénk segíteni az ajándék-keresők gondjain. Az Aréna plázában, az Árkádban és a Mamut bevásárlóközpontokban azok is megtalálják „állati jó” ajándékainkat, akik már nem érik nyitva az Állatkertet. Lehet örökbe fogadni is állatkerti állatot, az összes, nevelőszülőknek járó kedvezménnyel.

Olvasom tovább...

 

2016-12-10

Bejglit az egymilliomodiknak!

Egészen közelről láthatta Bejglit, a hathetes sörényeshangyászbébit az Állatkert idei egymilliomodik látogatója, Péteri Marci, akinek tiszteletbeli nevelőszőjévé is vált. Az örökbefogadás mellett Dr. Persányi Miklóstól, az állatkert főigazgatójától egy évre szóló tiszteletjegyet is átvehetett.

Olvasom tovább...

 

2016-12-06

Sisi a nyerő!

Vagy  TOP 9, vagy TOP 23. A holtversenyek hónapja volt ugyanis a november a legnépszerűbb állataink listáján: az első négy helyen 9 állat osztozott, míg a hatodik helyen további 14, őket egyenlő számban fogadták örökbe rajongóik. 

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 26 »