Micimaci és az oroszlán (A. Milne után szabadon)

2023-04-11

Micimackó barátja volt Tigris a Százholdas Pagonyban, Micimacié pedig az oroszlán, Basil, itt az Állatkertben. Pontosabban nem is a barátja, hanem a nevelt fia, akit örökbe fogadott…

 

Hogy is van ez? Hogyan lesz egy maci, Micimaci egy oroszlán tiszteletbeli apukája? Nyugodjon meg mindenki, nem olyan bonyolult dolog ez… és szerencsére Basil nem olyan ugrabugra jószág, mint A. Milne örökéletű meséjében Tigris. Annyi hasonlóság persze van köztük, hogy Basil sem szereti a mézet és a kukoricát, mint Tigris, de sokkal nyugodtabb, kiszámíthatóbb, mondhatni fenséges jószág, akibe beleszeretett egy kislány, történetesen a Micimaci.hu webáruház tulajdonosának kislánya. Dr. Kiss Csaba látva kislánya rajongását az oroszlánért tudta: haza nem vihetik ugyan az oroszlánt, de, hogy örömet szerezzen kislányának, örökbe fogadta számára. S amikor tájékozódott az örökbe fogadás lehetőségei felől, megtudta, hogy nem csak a kislányának szereznet örömet ily módon, hanem az Állatkertnek is, hiszen cége is támogathatja az állatokat!

Így lettek Basil örökbe fogadói, tiszteletbeli nevelőszülei, az Állatkerti Alapítvány támogatói.

Dr. Kiss Csaba hosszú távra tervezve vállalta a támogatást, nem csak egyszeri pénzadománnyal. Az oklevél átadására sem üres kézzel érkezett, sok-sok ajándékcsomagot készítettek össze, amit a májusi Állatkerti Nevelőszülők Találkozója alkalmából rendezendő tombolára ajánlott fel.

Kedves Micimaci.hu! Köszönjük Basil nevében és a májusi tombolasorsolás leendő nyertesei nevében is a támogatást!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink