Archívum

Összesen: 572 db

További oldalak: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 29 »

2014-11-09

Chip-leolvasókat vettünk

A dámvadak azonosításával avatták fel azokat az új chip-leolvasókat, amelyeket Alapítványunk adott át tárgyi támogatásként az Állatkertnek. 

Olvasom tovább...

 

2014-10-28

Hella, a nagy utazó

Állatkertünk  legidősebb elefántja, Hella ismét utazik. Több mint húsz évet töltött nálunk  a hollandiai Emmenből  érkezett elefánttehén,  de miután barátnője, Zitta – akivel együtt jöttek – már három éve elpusztult, igencsak magányosnak érezhette magát. Sem a kölykes Angel, sem a fiatal bika (Assam) nem jelenthetett  igazán jó  társaságot Hellának, a meddő öreg hölgynek, aki valamikor a múlt század hatvanas éveiben (a becslések szerint 1967-ben) még a vadonban látta meg a napvilágot.

 

Olvasom tovább...

 

2014-10-23

Matyi lett az egymilliomodik

Egy három éves kisfiú, a Keszthelyen lakó Szebényi Mátyás volt az egymilliomodik látogatója az Állatkertnek idén. Alapítványunk ajándék-csomaggal köszöntötte a szerencsés kisfiút.

Olvasom tovább...

 

2014-10-21

Köszönjük az 1 százalékokat!

Emlékeznek ezekre  a fotókra? Ilyenekkel buzdítottuk támogatóinkat, hogy személyi jövedelemadójuk egy százalékáról az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezet javára rendelkezzenek.

Olvasom tovább...

 

2014-10-13

Nyerjen az Állatkert!

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Prima Primissima díjra jelöltek egyike, Magyar oktatás és köznevelés kategóriában. Kérjük, szavazzanak ránk, hogy együtt örülhessünk a megtisztelő díjnak

Olvasom tovább...

 

2014-10-06

Ezren jöttek el

Ezernyi nevelőszülő látogatott el tegnap az Állatkertbe, hogy részt vegyen a szülői értekezleten. Csatlakozott hozzájuk a kétszeres világ- és európa bajnok női vízilabda válogatott néhány képviselője is: ők ugyanis a tiszteletbeli nevelőszülői a három óriásvidrának.

Olvasom tovább...

 

2014-10-02

Vasárnap várjuk a nevelőszülőket!

Hagyományosan október első vasárnapján tartjuk a tiszteletbeli  nevelőszülők találkozóját az állatkertben. Erre a nemes címre mindenki szert tehet, aki örökbe fogad egy állatkerti állatot.

Olvasom tovább...

 

2014-08-19

Pót-szülőit tartunk!

A májusi nevelőszülői értekezleten Kainda és Bandita – a szurikáta és a mosdómedve – sajnos  nem találkozhatott nevelőszüleivel, de most szombaton pótoljuk a lehetőséget. 

Olvasom tovább...

 

2014-08-13

KorZoo-zunk a Holnemvolt Parkban

Alapítványunk is részt vesz vasárnaponként a Kor-Zoon, például arc-festést kapott ajándékba, aki Holnemvolt parki állatot fogadott örökbe.  

Olvasom tovább...

 

2014-07-22

Újfajta Esti séták

A  „hagyományosnak mondható” esti séták mellett – amikor is állatkerti állataink kulisszatitkaiba avatjuk  be az érdeklődőket – a Holnemvolt Parkba is szervezünk  különleges túrát, mégpedig kalandtúrát, a  nyitvatartási időn túl. 

Olvasom tovább...

 

2014-07-17

Fegya megkapta Sempalát

A fergeteges tegnap esti Budapest Klezmer Band koncert előtt köszöntöttük Fegyát, az együttes vezetőjét, mégpedig egy zsiráffal. Sempala, a zsiráflányka immár újabb nevelőszülővel gazdagodott, Fegya pedig egy szépséges plüss-utánzattal, valamint egy igazi állatkerti gondozói inggel.

 

Olvasom tovább...

 

2014-06-22

Sörényes hangyászok a Pampakifutóban

A pénteken átadott új Pampakifutó a sörényes hangyászok otthona. A különleges és látványos állatokkal utoljára a XIX. században találkozhattak az Állatkert látogatói, így meglehetősen hosszú szünet után vágtunk bele ismét ennek az érdekes állatfajnak a tartásába.

Olvasom tovább...

 

2014-06-03

Dexter, az új mangábe vezérhím

Nemrégiben érkezett a texas-i San Antonio állatkertjéből

Dexter,a  16 éves aranyhasú mangábe hím, akit munka-

társaink az elkövetkező hetekben szoktatják össze a már

régebb óta Budapesten élő nyolc nőstény állattal.

Olvasom tovább...

 

2014-05-26

Kalandok Tökváros felé

Élőzenés mesejátékot ad elő két előadásban a Gardrób művészeti csoport a Holnemvolt Parkban csütörtökön (május 29-én). Az előadásokért nem kell fizetniük a látogatóknak, mert a Budapest Bank Budapestért Alapítvány pályázatán támogatást nyertünk az új rendezvény helyszín bevezetésére. 

Olvasom tovább...

 

2014-05-20

Hat kölyök az ázsiai vadkutyáknál

Már a kifutón hancúroznak az ázsiai vadkutya kölykök. A ritka és veszélyeztetett kutyaféléket már több alkalommal is sikerült szaporítani Budapesten. Ez alkalommal hat kölyök született. Az apróságok jelenleg két hónaposak, de a közönség eddig nem túl sokat láthatott belőlük. A vörös farkas, illetve dhole néven ismert faj szaporítása nemcsak azért fontos, mert a kölykök nagyon aranyosak, hanem azért is, mert az állatkertekre jelentős szerep hárulhat e veszélyeztetett állatfaj megőrzésében.

Olvasom tovább...

 

2014-05-14

Az Esti séta elmarad!

A várható rossz időjárási körülményekre való tekintettel a 2014. május 15-re tervezett Esti sétánkat 2014. május 22-én csütörtökön rendezzük meg. 

Olvasom tovább...

 

2014-05-13

Csak 1 %?

A sok kicsi sokra megy alapján 2013-ban 8 133 000 forintot érkezett Alapítványunkhoz a személyi jövedelmadók 1 százalékaként. Ezt az összeget – közhasznúságú jelentésünk tanúsága szerint – teljes egészében átadtuk a Fővárosi Állat és Növénykertnek, hogy az alapító okiratban megjelölt céljaink szerint az állatkerti állatok életkörülményeinek javítására fordíthassák. Egyetlen fillért sem költöttünk belőle másra, tisztségviselőink javadalmazására, jutalmakra, beruházásokra, csakis az állatkerti állatok javára!

Olvasom tovább...

 

2014-05-06

Nevelőszülők Találkozója május 11-én, vasárnap!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2014. május 11-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2014-04-30

Holnemvolt pillanatok

A strucc kukucskál, a szurikáta ágaskodik, a láma méláz, - minden a megszokott rendjében. Csak éppen a helyszín szokatlan: megnyitott a Holnemvolt Park!

 

 

 

Olvasom tovább...

 

2014-04-28

Kicsi a rakás

Mintha ismernék a „kicsi a rakás” játékot a vadmalackák, amint összebújnak a Holnemvolt Parkban. A néhány hetes apróságok jól érzik magukat, a nap nagy részét boldog röfögéssel és turkálással töltik.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 29 »