Már az állatházak is látogathatók

2020-06-20

A megszokott rendben látogatható már az Állatkert, a mai nappal kinyitnak az állatházak belső terei. is. Az Ajándékbotban és a személyes örökbe fogadásnál még kötelező a maszk használata.

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert a koronavírus járvány miatt március 15-től május 20-ig zárva tartotta kapuit. Május 20-tól kezdve újra birtokba vehette a nagyközönség az Állatkertet, de az első néhány héten elővigyázatosságból be kellett vezetni néhány rendkívüli megelőző intézkedést. Ezek nagy része lépésről lépésre megszűnt, így június 20-tól – egy-két kivételtől eltekintve – minden szolgáltatás visszatér a koronavírus járvány megjelenése, a veszélyhelyzet, illetve a kijárási korlátozások bevezetése előtti állapotokhoz.

Lássuk a kivételeket: Az állatházak belső tereiben javasolt a maszkviselés, és az ott esetlegesen kialakuló túl nagy tömeg elkerülése miatt néha várni kell a belépésre. Egyelőre elmaradnak még a sok látogatót egy időben egy adott helyre koncentráló programok, így a látványetetések, állattréningek és más hasonló bemutatók, de remélhetőleg ezek a korlátozások is hamarosan feloldhatók lesznek.  A HolnemvoltVár területe még egyelőre zárva tart.

https://zoobudapest.com/ujranyitas

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink