Szülinapi ajándékok

2020-08-07

Előrehozott „szülinapi buli” volt az Állatkertben, hiszen vasárnap lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert megnyitásának 154. évfordulója. Ez alkalommal az Állatkert lakói kaptak ajándékot: némelyikük különlegesen finom falatokat, mások pedig az Alapítványunk által adományozott állati játékokat. Például Zulu, a kézzel nevelt szurikátakölyök.

Vasárnap lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert megnyitásának 154. évfordulója. Az évforduló nem kerek szám, így most nem lesz akkora ünneplés, mint például a 150. évfordulón, de azért Alapítványunk is adott ajándékot, - néhány állatkerti lakó számára környezetgazdagító elemeket, voltaképpen állati játékokat szereztünk be.

Az állatkerti állatok számára ugyanis nagyon fontos, hogy időről időre új ingerekkel találkozzanak, ne csak a megszokott kényelemben teljenek napjaik. Itt ugyanis állandóan biztosítva van az étel, ital, a védelem az ellenségektől, az orvosi ellátás, - ellentétben azzal, hogy a természetes élőhelyükön mindenért meg kell küzdeniük a vadaknak. A megszokás, az unalom veszélye ellen az Állatkertben ú.n. környezetgazdagító elemekkel látják el a kifutókat, - ebben segít Alapítványunk is, amikor állati játékokat szerez be. Ezekből adtunk át egy adagot az állatkert 154. születésnapja alkalmából.

Platina fokozatú támogatóink