MuntyÁki

Muntyákszarvas

 

  • Faj: Muntyákszarvas
  • Ivar: Bika
  • Születési dátum: 2014. 01. 19.
  • A Fővárosi Állat- és Növénykertbe érkezett: 2014. 11. 09.

Örökbefogadom!

 

 

Muntyákszarvas
Muntiacus reevesi
Reeves’s muntjac
Chinesische Muntjak

 

Kína és Tajvan szubtrópusi erdei- ben élő kistestû szarvasféle. Hosszú hátsó lábai miatt a fara magasabban van a maránál, amitõl kissé görnyedt megjelenésűnek tűnik. Jellegzetes hangja után az angol nyelvterületen „ugató szarvasnak” is nevezik. A XIX. század elején betelepítették Angliába, ahol szándékos kieresztések és véletlen szökések eredményeként hamarosan egy vad populáció alakult ki.

A hímnek legfeljebb 10-15 centiméteres, hajlott végû, egyetlen elágazással rendelkező agancsa van, emellett jól fejlett, a csukott állkapocsból kilógó szemfogát is tudja használni a másik hímmel vívott küzdelemben.

A muntyákszarvasnak az európai szarvasfajoktól eltérően nincsen kifejezett párzási időszaka.

 

Testméretek: testhossz: 50 cm,

Tömeg: 9-18 kg

Táplálkozás: növényevõ

Társas viszonyok: magányosan és párban él

Vemhességi idõ: 209-220 nap

Utódok száma: 1

Élettartam: 16 év

Veszélyeztetettség: nem fenyegetett

 

Elterjedés:

 

Nevelőszülők listája

  • Agócs Róbert
  • Hudák Virág
  • Király Eszter
  • Kómár Hanna
  • Szaniszló Adrienn és Erbszt Ádám
  • Vizi Róza Luca
  • Zágon Tímea és Zágon Mihály
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása: