Szeretnél egy oroszlánt?

2021-08-10

Augusztus 10. - Oroszlánok világnapja és örökbefogadási akció!

Ha az oroszlánok rajongója vagy, vagy csak egyszerűen támogatnád az Állatkert koronázatlan királyát, akkor ez a te napod! Augusztus 10-én ünnepeljük az oroszlánok világnapját, s ez alkalomból örökbefogadási akciót hirdetünk: aki ezen a napon (2021. augusztus 10.) örökbe fogadja Basilt, Kankait, vagy Shakirát, a budapesti Állatkert oroszlánjainak egyikét, annak plusz belépési lehetőséggel kedveskedünk. A díszes oklevél, az életrajzi lap, az állat fotója és a nevelőszülő kártya mellé az alap támogatási összegért prémium csomagot kapnak a leendő oroszlán-nevelőszülők, azaz plusz egy belépési lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A plusz szelvénnyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be az Állatkertbe 2021. december 31-ig. Az örökbefogadást személyesen irodánkban pár perc alatt és honlapunkon pár kattintással el is intézheted. 
 
Szerintetek mennyi ázsiai oroszlán él még a világon? Biztosan sokan tudjátok, hogy az ázsiai oroszlánok helyzete a világban nagyon rossz, hiszen annyira kevesen vannak, hogy az utolsó populációját a kihalás veszélye fenyegeti. Ezek az oroszlánok vadon ma már csak India egy kis területén, a Gir-erdőség rezervátumában élnek. ️Jó hír azonban, hogy egy éve hivatalosan is bejelentették, hogy az ázsiai oroszlánok vadon élő populációja 2020-ra 29%-kal nőtt a 2015-ös adatokhoz képest! 2010-ről 2015-re ugyanez a növekedés 27% volt. Úgyhogy van még remény!
Az ázsiai oroszlánok vadon élő populációja így körülbelül 700 egyedre tehető, míg a világ állatkertjeiben ennél sokkal kevesebb ázsiai oroszlán él. Az afrikai oroszlánok ugyan valamivel többen élnek a bolygónkon, de szintén megdöbbentő, hogy az elmúlt évtizedekben az afrikai oroszlán 12 országból tűnt el. Jelenleg körülbelül 20.000 egyed élhet a vadonban, míg 50 éve ez a szám a tízszerese volt.
 A pár éve megrendezésre kerülő oroszlánok világnapjának célja világszerte felhívni a figyelmet ezekre a csodálatos nagymacskákra, a faj fenntartására, populációjuk csökkenésére és annak okaira.  

Ma - és nem csak ma - a Fővárosi Állatkert- és Növénykertben élő gyönyörű Basilra, Shakirára és Kankaira vagyunk nagyon büszkék, valamint arra a 7 kisoroszlánra, akik 2013-ben születtek Budapesten, s most már más állatkertekben képviselik az ázsiai oroszlánokat.

Ha szeretnél nevelőszülője lenni egy ilyen ritka, de csodálatos állatnak, akkor pár kattintással már örökbe is fogadhatod online

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink