Elefántot az elefántok világnapjára!

2021-08-12

MA VAN AZ ELEFÁNTOK VILÁGNAPJA!

Épp, hogy véget ért az oroszlánok világnapja alkalmából hirdetett örökbefogadási akciónk, máris itt a legújabb! Az elefántok világnapja alkalmából újra akciót hirdetünk: aki ezen a napon (2021. augusztus 12.) örökbe fogadja a Budapesti Állatkert elefántcsaládjának valamely tagját, annak plusz belépési lehetőséggel kedveskedünk. A díszes oklevél, az életrajzi lap, az állat fotója és a nevelőszülő kártya mellé az alap támogatási összegért prémium csomagot kapnak a leendő elefánt-nevelőszülők, azaz plusz egy belépési lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A plusz szelvénnyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be az Állatkertbe 2021. december 31-ig. Assam, az elefántapuka, Angele, az elefántanyuka, Arun, a 4 éves nagytesó és Samu, az áprilisban született elefántborjú örömmel várja ma is a látogatókat és azokat, akik egy évre kedvencnek választják őket. :) Az örökbefogadást személyesen irodánkban pár perc alatt és honlapunkon pár kattintással el is intézheted.

Az elefántok világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet az afrikai és ázsiai elefántok helyzetére. A két veszélyeztetett faj legnagyobb ellensége az ember, hiszen az orvvadászat, az illegális befogások mind veszélyt jelentenek rájuk, valamint az erdőirtás, a bányászat és a mezőgazdasági tevékenységek miatt életterük folyamatosan szűkül. Az ázsiai elefántok elvesztették élőhelyük közel 30-40% -át, ami hihetetlenül megnehezíti utódaik és önmaguk fenntartását. Egyes becslések szerint az afrikai elefántok száma 400.000, az ázsiai elefántok egyedszáma pedig csupán 40.000-re tehető. Számos híresség beszélt már az elefántok védelmének sürgösségéről, köztük Leonardo DiCaprio, Vilmos herceg, Alec Baldwin, Barack Obama és Hillary Clinton is. Ne engedjük, hogy az elefántok eltűnjenek a Földről!
Az Állatkertet és lakóit, köztük az elefántokat is, nem csak örökbefogadással, hanem kisebb adománnyal is támogathatod az Egy falatka Állatkert oldalunkon.

Platina fokozatú támogatóink