Elefántot az elefántok világnapjára!

2021-08-12

MA VAN AZ ELEFÁNTOK VILÁGNAPJA!

Épp, hogy véget ért az oroszlánok világnapja alkalmából hirdetett örökbefogadási akciónk, máris itt a legújabb! Az elefántok világnapja alkalmából újra akciót hirdetünk: aki ezen a napon (2021. augusztus 12.) örökbe fogadja a Budapesti Állatkert elefántcsaládjának valamely tagját, annak plusz belépési lehetőséggel kedveskedünk. A díszes oklevél, az életrajzi lap, az állat fotója és a nevelőszülő kártya mellé az alap támogatási összegért prémium csomagot kapnak a leendő elefánt-nevelőszülők, azaz plusz egy belépési lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A plusz szelvénnyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be az Állatkertbe 2021. december 31-ig. Assam, az elefántapuka, Angele, az elefántanyuka, Arun, a 4 éves nagytesó és Samu, az áprilisban született elefántborjú örömmel várja ma is a látogatókat és azokat, akik egy évre kedvencnek választják őket. :) Az örökbefogadást személyesen irodánkban pár perc alatt és honlapunkon pár kattintással el is intézheted.


 

Az elefántok világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet az afrikai és ázsiai elefántok helyzetére. A két veszélyeztetett faj legnagyobb ellensége az ember, hiszen az orvvadászat, az illegális befogások mind veszélyt jelentenek rájuk, valamint az erdőirtás, a bányászat és a mezőgazdasági tevékenységek miatt életterük folyamatosan szűkül. Az ázsiai elefántok elvesztették élőhelyük közel 30-40% -át, ami hihetetlenül megnehezíti utódaik és önmaguk fenntartását. Egyes becslések szerint az afrikai elefántok száma 400.000, az ázsiai elefántok egyedszáma pedig csupán 40.000-re tehető. Számos híresség beszélt már az elefántok védelmének sürgösségéről, köztük Leonardo DiCaprio, Vilmos herceg, Alec Baldwin, Barack Obama és Hillary Clinton is. Ne engedjük, hogy az elefántok eltűnjenek a Földről! 
Az Állatkertet és lakóit, köztük az elefántokat is, nem csak örökbefogadással, hanem kisebb adománnyal is támogathatod az Egy falatka Állatkert oldalunkon.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink