Samu vezet

2021-10-09

Samu átvette a vezetést nagytesója felett a legnépszerűbb állatok listáján!

Az örökbe fogadható állataink népszerűségét időről időre áttekintjük: melyeket választották leggyakrabban a tiszteletbeli nevelőszülők.

Az idei rangsora kínál néhány meglepetést: Samu, a kis elefánt vezeti a sort, bátyja, Arun már csak a harmadik lett. Köztük áll második helyen Bendegúz, a kis panda apuka. A további helyezettek is szinte mindannyian állandó résztvevői a TOP 10-es listáknak: Aurora, Niva és Balu mindig benne vannak, legfeljebb a sorrendjük változik a legnépszerűbbeken belül. Némileg hátrább került Zuluka, a kézzel nevelt szurikáta és Basil a hamarosan Csehországba, új feleségéhez költöző ázsiai oroszlán. További helyezettjeink eddig még nem jutottak be e TOP 10-es listába, de most itt a helyük: Villám, a kétujjú lajhár és Borsika, a manul sok örökbefogadó kedvence lett.

Ha faj szerint értékeljük az örökbefogadásokat, azaz a csapatverseny helyezettjeit nézzük, szintén érdekes a lista. A legnépszerűbb egyedekre jutó örökbefogadások természetesen felhúzzák a fajok helyezését és azt is számításba kell venni, hogy ahol sokan vannak a csapatban, ott több az esélye a legjobb tízbe kerülésbe.

Így nem meglepő, hogy az elefántok állnak az élen, őket követik a kis pandák, akiket segített a nemrégiben született kölyök, Bonifác is. A pingvinek budapesti kolóniája majd' két tucat egyedből áll, így az ő csapatuk felküzdötte magát a harmadik helyre. A lajhárok, szurikáták és a zsiráfok lecsúsztak ugyan a dobogóról, és szinte ugyanannyian választották őket, majdnem holtverseny alakult ki. Jól szerepeltek még az orangutánok, megelőzik a népszerűségi versenyben a tigriseket és az oroszlánokat is. A tizedik legnépszerűbb állatfaj jelenleg a manul. Így lecsúszott a listáról a gyűrűsfarkú makik, gorillák és a tapírok csapata, pedig a nemrégiben született Rezsőke mindent megtesz cukiságával, hogy belopja magát a nevelőszülők szívébe.

Készültünk nektek egy olyan listával is, amely a TOP 10 ellentéte: olyan állatok, akiket az elmúlt év során senki nem választott, így ha őket fogadjátok örökbe, könnyen ti lehettek az egyetlen örökbefogadói. Pedig ők is cukik és ők is megérdemlik, hogy tiszteletbeli nevelőszülőjük legyen.

Ralph, a falabella (a világ legkisebb lófajtája),

Kisvirág, az aranyhasú mangábe,

Crystall, a pápaszemes pingvin,

Adél és Lankás, a hucul lovak,

Koto, és Angelo a fekete-fehér varik,

Füge, a dámszarvas

Kökény, a bukázó sas

Folti, a foltos szalamandra,

MunytÁgi, a muntyákszarvas,

Cecilka, a víziantilop,

Merlin, a vörös vari,

Maszat, a galléros pávián

Papi, a koronás daru,

Sissi a koronásgalamb,

nagy marák, pelikánok és megannyi "árva", nevelőszülő nélküli állatka várja, hogy őket is örökbe fogadja valaki.

Szemezgessetek kedvenceitek közül az örökbefogadható állatok listájában.