Archívum

Összesen: 432 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 22 »

2012-10-27

Luzoni kéregpatkány a Xántus-házban

Amennyire az emberi emlékezet és a régi feljegyzések alapján kideríthető, eddig még sosem volt Állatkertünkben luzoni kéregpatkány. A Cseh Köztársaságból érkezett állatok már a karanténban olyan jól érezték magukat, hogy nemcsak frigyre léptek, hanem még kölykük is született.

Olvasom tovább...

 

2012-10-27

Halloween az Állatkertben

Biciklizik a csontváz? Nem is véres szájú a denevér? Madárszárnyak suhognak a fejed fölött?
Eshet eső, fújhat szél - a Varázshegy akkor is jó kalandot ígér!
Halloween kézműves foglalkozás, arcfestés, varázslatos bűvészműsor is vár a négynapos hétvége alatt!
Október 26-tól pedig természetfilm DVD-t adunk ajándékba minden családi belépőjegy mellé!

Olvasom tovább...

 

2012-09-27

Nevelőszülők Találkozója október 7-én!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2012. október 7-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2012-09-20

Vanessa, a szuper szurimama

Állatkertünk szurikátái körében Vanessa igazán elkötelezett híve a népszaporulat növelésének. Bár még négy éves sincs, máris harminc kölyköt hozott világra. Lényegében úgy döntögeti a szaporodásbiológiai rekordokat, mintha egymaga akarná biztosítani az egész faj fennmaradását. Legutóbbi öt kölyke már látható a Szavanna-komplexumhoz csatlakozó szurikáta kifutóban.

Olvasom tovább...

 

2012-08-25

Állatkertek Éjszakája augusztus 31-én!

Augusztus 31-én 19 órától éjfélig különleges éjszakai programokkal várjuk az érdeklődőket az ÉjszakáZoo – Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Olvasom tovább...

 

2012-08-20

Megmértük Irwint!

225 centiméter hosszú Irwin, a komodói varánusz. Ez azt jelenti, hogy ha olimpikon lenne, lelógna az olimpiai faluban rendszeresített, 197 cm hosszúságú ágyról. A komodói sárkánynak is nevezett állatot néhány hete mértük le. Tavaly ilyenkor 191 cm volt Irwin hossza, vagyis egy év alatt 34 centiméternyit nőtt.

Olvasom tovább...

 

2012-08-20

Fiókák a koronás darvaknál

Mami és Papi, a két koronásdaru képtelen abbahagyni a szaporodást. Ez persze igen nagy öröm és szerencse, hiszen így a nagyközönség rendszeresen láthat fiókákat ezeknél a látványos afrikai madaraknál. Idén két trónörökös kelt ki a tojásból.

Olvasom tovább...

 

2012-08-12

Ráják születtek a Varázshegyben!

Egy hete jöttek a világra azok a kisráják, amelyeket az Állatkert tavasszal megnyílt új létesítményében, a Varázshegyben tekinthetnek meg a látogatók. Ez a faj most először szaporodik Magyarországon, de a tengeri ráják szaporodására általában is ritkaságnak számít a haza állatkertekben.

Olvasom tovább...

 

2012-07-13

Margaréta kérdőív

Kedves Nevelőszülőink!
Kérjük segítsenek egyik fő támogatónknak, a Mona Hungary Kft-nek on-line kérdőívük kitöltésében. Természetesen a felmérés anonim, a személyre vonatkozó általános információk csupán a válaszok kiértékelhetőségét segítik.

Olvasom tovább...

 

2012-07-07

Lepkekert

Ismét nyitva áll a Lepkekert. A Pálmaház mögött található létesítményben több száz színpompás trópusi lepkével ismerkedhetnek meg a látogatók.

Olvasom tovább...

 

2012-07-07

Zebuborjú született!

Újabb aranyos kisállattal gyarapodott az állatkerti ifjúság. A napokban ugyanis egy zebuborjú látott napvilágot a városligeti intézményben. Az apróság a szarvasmarhafélék átlagához képest egészen kicsike, hiszen a szülei is a zebu egy törpe növésű változatát képviselik.

Olvasom tovább...

 

2012-06-13

Holdfényes állatkerti kalandozás

A napfényes Budapesti Állatkertet évente több mint egy millióan csodálják meg. Az éjszakai állatkert különleges, semmi máshoz nem hasonlítható hangulatát csak jóval kevesebben ismerhetik meg. Sejtelmes árnyak és hangok, nappal kevésbé aktív éjszakai állatok mocorgása közepette sötétben világító szempárok követik az éjszakai látogató óvatos lépteit…

Olvasom tovább...

 

2012-06-02

Szponzor-party 2011

Minden évben megrendezzük kiemelt támogatóinknak a szponzor-partyt. Az idei minden eddiginél különlegesebb volt, melynek apropóját az Arany-Oroszlán díj adta.

Olvasom tovább...

 

2012-06-02

Kiscsikó született a Parasztudvarban

Vidám ugrándozás fogadja a látogatókat a Parasztudvarban. Május 29-én ugyanis egy virgonc kiscsikó látott napvilágot. Az apróság most még anyja, Lankás mögé bújva ismerkedik a látogatókkal. A Parasztudvarban látható lovak egyébként a különleges hucul lófajta képviselői.

Olvasom tovább...

 

2012-06-02

Bachot és Vivaldit hallgatnak a csupasz turkálók

Az emberen kívül az egyetlen államalkotó emlős, kevés oxigénnel is beéri, szinte egyáltalán nem érez fájdalmat, soha nem lesz rákos, és a legtovább él a rágcsálók között. Ezek jellemzik a vakondpatkányoknak is nevezett csupasz turkálókat, amelyeket a nemrég megnyílt Varázshegyben láthatnak a látogatók.

Olvasom tovább...

 

2012-05-28

Megnyitott a Varázshegy!

A Varázshegy egy évszázados álom megvalósulása: végre megtörténhetett a Szikla belső terének építészeti kialakítása és berendezése. A 3200 nm-re tervezett egyedi kiállítás a földi élet színpadán valaha feltünt, különleges létformáknak, az élet fejlődésének, lenyűgöző gazdagságának egyedi és látványos bemutatását tűzte ki célul, ahol az építéskor ide képzelt " csudálatos ritkaságokkal" találkozhat a nagyközönség.

Olvasom tovább...

 

2012-05-25

Kikeltek az idei első flamingófiókák

Az első fióka május elsején bújt ki a tojásból, majd az elkövetkező napokban szinte nap mint nap újabb apróságokkal gyarapodott a kolónia. Jelenleg összesen tizenhárom fióka látható a flamingóknál.

Olvasom tovább...

 

2012-05-07

Nevelőszülők Találkozója május 13-án!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2012. május 13-án, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2012-04-25

Isten veled Vitus!

Sajnálattal közöljük, hogy Állatkertünk egyik kedvence, a Vitus nevű jegesmedvénk április 22-én elpusztult. Örökbefogadóit levélben tájékoztatjuk.

Olvasom tovább...

 

2012-04-23

Kikeltek a Lord Howe-szigeti botsáskák

A világ legritkább, kritikusan veszélyeztetett, sőt, sokáig kihaltnak hitt rovarfaja Ausztrálián kívül csak a mi Állatkertünkben található meg. A március 19-én, Melbourne állatkertjéből érkezett petékből az első növendékek ezen a héten keltek ki.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 22 »