Archívum

Összesen: 446 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 23 »

2013-03-28

Először születettek hazánkban indiai oroszlánok!

Február 15-én szenzációs négyes ikrek születtek a Budapesti Állatkertben! A négy indiai oroszlánkölyök nagyon aranyos és előreláthatólag a látogatók kedvencei lesznek.

Olvasom tovább...

 

2013-03-12

Megjelent az Állatkerti Műemlékek című könyv

Az állatkertbarátok és az igényes építészeti könyvek iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk legújabb különleges kiadványunkat. Az Állatkerti műemlékek című könyv már kapható az állatkerti ajándékboltban, illetve a webshopban is.
Íme, kedvcsináló gyanánt egy rövid részlet a könyv előszavából.

Olvasom tovább...

 

2013-03-01

Hakuna Matata, az új gorilla

Új nősténnyel egészül ki a budapesti gorillacsapat. A Hakuna Matata nevű nőstény múlt csütörtökön érkezett meg, és ma találkozott először a már régebben itt élő gorillákkal. Az ismerkedés azonban most még egy elválasztó rácson keresztül történik.

Olvasom tovább...

 

2013-02-26

Már örökbe fogadható Asha, a kiselefánt!

A rajongók már Asha születése óta ostromolták telefonvonalainkat a kérdéssel: mikor lehet örökbefogadni az elefántbébit? Örömmel tudatjuk a jó hírt: most, hogy „már van neve a gyereknek”, természetesen ennek már nincs akadálya.

Olvasom tovább...

 

2013-02-21

Mikortól látogatható az elefántbébi?

Az első napokban a kiselefántnak és az anyaállatnak a legteljesebb nyugalomra volt szüksége. Mostanra lehetővé vált, hogy bizonyos feltételek mellett már a közönség is láthassa őket.

Olvasom tovább...

 

2013-02-14

Elefántbébi született!

Igazi szenzáció, több mint 50 év után újra elefántbébi született a Budapesti Állatkertben!. Az esemény gond nélkül zajlott, az elefántborjú eleven és virgonc, de amíg el nem kezd szopni, némi aggodalom is vegyül a hatalmas örömbe.

Olvasom tovább...

 

2013-02-07

Már látható a lajhár bébi!

Lajhárkölyök született az Állatkertben. A jövevény voltaképpen már hathetes, de eddig szinte semmit sem lehetett látni belőle, és még most sem árt némi szerencse ahhoz, hogy a kölyköt megpillanthassuk. A kicsiről egyébként már az is tudható, hogy hím ivarú, nevet azonban még nem kapott.

Olvasom tovább...

 

2013-02-02

Kölyök született a Mhorr-gazelláknál

A Mhorr gazellák olyan ritkák, hogy a szabad természetben már egy sem maradt belőlük. Nálunk viszont rendszeresen szaporodnak. Evita és Gedeon gyermeke csütörtökön látta meg a napvilágot. A jövevényt – aki az Ebo nevet kapta- gondozói cumisüvegből táplálják.

Olvasom tovább...

 

2013-01-27

Mackófeszt az Állatkertben!

Február 1-től 3-ig tart a Mackófesztivál. Tavaszváró programunk keretében számos érdekes programmal várjuk a hozzánk látogatókat, továbbá díjmentesen léphetnek be a kertbe azok a 14 éven aluli gyermekek, akik brummogva, dörmögve érkeznek a bejárathoz!

Olvasom tovább...

 

2013-01-27

Tojásrakó hangyászsün az Állatkertben

Miféle állat lehet az, amelyik emlős létére nem eleven utódokat szül, hanem tojásokat rak? Amelyiknek testét tüskék borítják de mégsem a sünökkel, vagy a hangyászokkal áll rokonságban, hanem a kacsacsőrű emlőssel?

Olvasom tovább...

 

2013-01-27

Zsemlegombóc

A Zsemlegombóc nevet kapta az egyhónapos vörös kafferbivaly borjú, akit most már a nagyközönség is láthat kifutójában. Calypso, az anyaállat rendszeresen megörvendeztet minket egy-egy jövevénnyel, így a két felnőtt mellett három Budapesten született állat képviseli nálunk ezt a ritkán látható patást.

Olvasom tovább...

 

2013-01-27

Junior már frakkos nagyfiú!

Junior, a pingvinfióka három és fél hónapos korára elérte a 3,6 kilogrammot. Nemrégiben már kikerült nevelőmamája „szárnyai” alól a pingvincsapatba. Junior nagyon élvezi a kinti kifutót, sokat úszkál a többiekkel.

Olvasom tovább...

 

2012-11-02

Megjelentek a 2013-as naptárak!

Megjelentek a 2013-es évre szóló naptárak, mely a Fővárosi Állat-és Növénykert lakóit mutatja be.
Újdonság! Idén készítettünk egy asztali naptárat is!
A naptárak megvásárlásával Ön támogatja az Állatkertet, és szebbé varázsolja az itt élő állatok mindennapjait!

Olvasom tovább...

 

2012-10-27

Húsz éves alapítványunk

Az állatkerti örökbefogadás kezdetének huszadik évfordulója alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykert vezetése, dolgozói, illetve az Állatkerti Alapítvány valamennyi munkatársa nevében itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy megköszönjük mindazok szíves támogatását, akik az elmúlt két évtized során valaha is örökbefogadással segítették és támogatták állatainkat, illetve az Állatkertünkben zajló közhasznú munkát. Nagyon köszönjük mindenkinek!

Olvasom tovább...

 

2012-10-27

Luzoni kéregpatkány a Xántus-házban

Amennyire az emberi emlékezet és a régi feljegyzések alapján kideríthető, eddig még sosem volt Állatkertünkben luzoni kéregpatkány. A Cseh Köztársaságból érkezett állatok már a karanténban olyan jól érezték magukat, hogy nemcsak frigyre léptek, hanem még kölykük is született.

Olvasom tovább...

 

2012-10-27

Halloween az Állatkertben

Biciklizik a csontváz? Nem is véres szájú a denevér? Madárszárnyak suhognak a fejed fölött?
Eshet eső, fújhat szél - a Varázshegy akkor is jó kalandot ígér!
Halloween kézműves foglalkozás, arcfestés, varázslatos bűvészműsor is vár a négynapos hétvége alatt!
Október 26-tól pedig természetfilm DVD-t adunk ajándékba minden családi belépőjegy mellé!

Olvasom tovább...

 

2012-09-27

Nevelőszülők Találkozója október 7-én!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2012. október 7-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2012-09-20

Vanessa, a szuper szurimama

Állatkertünk szurikátái körében Vanessa igazán elkötelezett híve a népszaporulat növelésének. Bár még négy éves sincs, máris harminc kölyköt hozott világra. Lényegében úgy döntögeti a szaporodásbiológiai rekordokat, mintha egymaga akarná biztosítani az egész faj fennmaradását. Legutóbbi öt kölyke már látható a Szavanna-komplexumhoz csatlakozó szurikáta kifutóban.

Olvasom tovább...

 

2012-08-25

Állatkertek Éjszakája augusztus 31-én!

Augusztus 31-én 19 órától éjfélig különleges éjszakai programokkal várjuk az érdeklődőket az ÉjszakáZoo – Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Olvasom tovább...

 

2012-08-20

Megmértük Irwint!

225 centiméter hosszú Irwin, a komodói varánusz. Ez azt jelenti, hogy ha olimpikon lenne, lelógna az olimpiai faluban rendszeresített, 197 cm hosszúságú ágyról. A komodói sárkánynak is nevezett állatot néhány hete mértük le. Tavaly ilyenkor 191 cm volt Irwin hossza, vagyis egy év alatt 34 centiméternyit nőtt.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 23 »