Archívum

Összesen: 540 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 27 »

2015-05-07

Ajándékot adtunk az orángoknak

Moirának is jutott azokból a pihe-puha-polár takarókból, amelyeket Alapítványunk vett az orángutánoknak. Persze, ehhez jó adag szemfülesség is kellett, hiszen a „felnőtteknek” általában előjoguk van az ilyen értékek megszerzésében.

Olvasom tovább...

 

2015-04-28

Eukaliptusz ültetvényünk is van már!

Szép és hasznos ajándékot kaptak koaláink: valóságos kis eukaliptusz ültetény cseperedik nagybecsű sztárjaink háza előtt, jótékony adományozónknak köszönhetően.

Olvasom tovább...

 

2015-04-20

Állatkerti parti: vendégünk az Opel Magyarország

A hűvös, szeles idő ellenére is jól érezték magukat az „Opelesek” szombaton a Holnemvolt Parkban.  A cég  - mint az Állatkert egyik nagy támogatója – dolgozói számára itt tartotta meg a „családi napot”, nagy sikerrel.

Olvasom tovább...

 

2015-04-15

Digitális röntgenre kérjük az 1 százalékokat

Nadírt, az Állatkert hím párducát készítik elő röntgenvizsgálathoz az állatorvosok. De rajta kívül az összes állatkerti állat – az elefánttól az zsiráfig – rászorulhat a vizsgálatra, ami egy új mobil digitális röntgennel sokkal könnyebb és biztonságosabb lenne az állatoknak. Az Alapítványunk számára felajánlott szja1% -okat egy ilyen korszerű berendezés beszerzésére fordítjuk.

Olvasom tovább...

 

2015-04-14

Röntgen-rejtvény

Hetek óta rejtvény-játékkal hívjuk fel a figyelmet facebook oldalunkon arra, hogy már egy telefonhívással is támogathatják alapítványunk idei fő célkitűzését: mobil digitális röntgengépre gyűjtünk. Akik leghamarabb felismerik a közzétett röntgenképeken, hogy milyen állatról készült a felvétel, ajándékot kapnak. 

Olvasom tovább...

 

2015-04-13

Kisorsoltuk a nyerteseket

A Nagy Koala Örökbefogadási Akciónk nyerteseit ma kisorsoltuk. Kósa Ágota és Tóth Áron – az Állatkert két mai látogatója - húzta ki a szerencsés nyerteseket azok közül, akik itt tartózkodásuk első hónapjában örökbe fogadták Vobarát és Nur-Nuru-Bint. 

Bármennyire bíztunk benne, nem lett 149 örökbefogadója a   két koalának az első hónap alatt, így „csak” 134 cédula került az üvegbe a nevelőszülők adataival.

Íme a nyertesek:  

Hargitay Alexandra nyerte a fődíjat (egy éjszaka a Hilton szállóban, félpanziós ellátással)

Szuhaj Hanna második díjként egy kétszemélyes ebéd nyert, szintén a Hilton felajánlásában.

Antal Dominik harmadik díjként Ajándékboltunk koalás ajándékcsomagját kapja.

Érdekes, hogy mindhárom nyertes Nur-Nuru-Bin örökbefogadója, noha a két koalát közel azonos arányban a tiszteletbeli nevelőszülőknek jelentkezők. A nyerteseknek gratulálunk, őket emailben is értesítjük. És persze várjuk Vobara és Nur-Nuru-Bin további örökbefogadóit.

Olvasom tovább...

 

2015-03-18

Nyuszit, Húsvétra?

Hozzánk már megérkeztek a húsvéti nyuszik. Egyelőre készülnek a feladatra, hogy kézhez szokottan, kedvesen várják leendő patrónusaikat. Itt, az Állatkertben lehet őket simogatni ahelyett, hogy a lakásban várakoznának Húsvét utáni bizonytalan sorsukra.

 

Olvasom tovább...

 

2015-03-11

Értékes nyeremények várják a koalák örökbefogadóit

Öt nap alatt – akciónk kezdete óta - ötvennél több tiszteletbeli nevelőszülője lett a koaláknak. Nur-Nuru-Bin és Vobara egyformán népszerű, körülbelül ugyanannyian fogadták örökbe. De lehet még pályázni a „nagy koala örökbefogadási akciónkra”.

Olvasom tovább...

 

2015-03-05

Nur-Nuru-Bin és Vobara

Nur-Nuru-Bin (az ausztrál őslakosság nyelvén: déli szél) és Vobara, a budapesti Állatkert első két koalája március 6-tól várja a látogatókat kényelmes, új kifutójukban, a régi Parasztudvar helyén.

 

Olvasom tovább...

 

2015-03-03

Már csak három nap van hátra a koalák bemutatkozásáig!

Március 6-ától látható Vobara és Nur-Nuru-Bin, és aznap indul a koala örökbefogadási akciónk!
A koalák első 149 örökbefogadója között értékes nyereményeket sorsolunk ki. 

Olvasom tovább...

 

2015-03-02

Esti titkok, testközelből

Az éjszakai állatkertben láttuk vendégül a sajtó képviselőit, egyedülálló élményt kínálva segítségükkel a különlegességekre vágyóknak. A Magyar Turizmus Zrt-vel közösen szervezett esti séta most is nagy sikert aratott.

 

Olvasom tovább...

 

2015-02-22

Majomtangó helyett orángután-ölelés

Egy híján húsz éve jelent meg a Majomtangó, a harmadikként a Quimby albumok sorában. Azóta számos másik követte, de a népszerű együttes nyilván nem feledkezett meg a kezdetekről. 

 

Olvasom tovább...

 

2015-02-12

Különös örökbefogadás

Csótányokkal kampányolnak Valentin napon a San Francisco-i Állatkertben: bárki örökbe fogadhat egyet a park talán legkevésbé népszerű állatai közül, akit ezután volt barátjáról/barátnőjéről neveznek el. Az így befolyt összeget jótékonysági célokra fordítják.

 

Olvasom tovább...

 

2015-02-06

Adnád az adódat?

Macan már megnőtt, nem ilyen apró cica, mint a képen. Szinte anyányi méretű, naponta megeszik hét kilónyi húst. Az összes ragadozó évente 27 tonnányit fogyaszt, de emellett elfogy még az állatkertben 9 mázsa sajt, 3,4 tonna tintahal, 5 tonna túró, 15 tonna banán , 40 tonna édesvízi hal, 70 tonna alma, majdnem ugyanennyi sárgarépa,176 tonna zöld lucerna és 327 tonna réti széna  fogy az állatkertben. 

 

Olvasom tovább...

 

2015-02-03

Párosan szép: Akciónk Valentin napra!

Párosan szép az élet, - látogatóink mellett állataink is tudják. Sőt, az állatkerti séta is kettesben a legjobb, legalább is így, Valentin nap környékén.

Olvasom tovább...

 

2015-01-27

A mi koalánk már megérkezett!

Nem az igazi, persze, hanem amit Alapítványunk csináltatott, az igaziak üdvözlésére.

 

Olvasom tovább...

 

2015-01-26

Hétvégén: Mackófesztivál

Jön a tavasz, megy a tél,barna medve üldögél,
kibújás vagy bebújás?/Ez a gondom, óriás!

A hétvégi Mackófesztiválon kiderül, mit válaszol idén a maci Weörös Sándor medvéjének kérdésére. De a január 31-február 2-ig tartó Mackófesztivál idején nem csak ezért érdemes felkeresni az állatkertet. Lesz egy csomó érdekes program is!

Olvasom tovább...

 

2015-01-22

Megjelent a Keselyűk Magyarországon című könyv!

Aki nem olvasta, el sem tudja képzelni, hogy a keselyű milyen érdekes madár. Az Állatkerti kötetek a természetért legújabb kiadványában viszont bárki felfedezheti e múltunkat is végigkísérő, izgalmas állatcsoportot: a történelmi tények és mesebeli motívumok mellett korrekt biológiai ismeretterjesztés jellemzi Tóth Tamás olvasmányos kötetét.

Olvasom tovább...

 

2015-01-05

Boldog új évet!

"Vajon boldogok-e a fák, mikor virágzanak?" Gárdonyi Géza (Az Ida regényében feltett) kérdése nyilván erősen antropomorf szemléletet tükröz, de miért is kellene más várni egy szépírótól… 

Olvasom tovább...

 

2014-12-17

„Egy vizipacit kérek Karácsonyra”

 – énekelte Peller Károly, az Operettszínház fiatal művésze tavaly megjelent lemezén. 

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 27 »