Olga

Pusztai sas

 

  • Faj: Pusztai sas
  • Ivar: Tojó
  • Születési dátum: 2009. május 5.

Olgát, a pusztai sast gyakran azért veszik kézre a gondozók, hogy elvigyék sétálni az állatkert területén belül.

Addig a sas remekül elvan az őt tartó emberi kézen, és remekül hozzáedződik ahhoz, hogy közben az emberek jönnek-mennek a közelében.

 

 

Felhívjuk kedves Örökbefogadóink figyelmét, hogy Olgával csak az állatbemutatók alkalmával és az Állatkerti Nevelőszülők Napján találkozhatnak.

Olgát egy átlagos állatkerti séta alatt nem lehet látni.

Amennyiben mindenképpen szeretnék őt egy állatbemutató során megtekinteni, akkor kérjük, hogy hívjanak minket az alábbi számon

06-1-363-37-01

Örökbefogadom!

 

 

Pusztai sas
Aquila nipalensis
Steppe Eagle
Steppenadler

 

Ázsiában és Kelet-Európában elõforduló ragadozó madár, Magyarországon csak alkalmanként jelenik meg, a telet Afrikában vagy Dél- Ázsiában tölti. Viszonylag nagy testû, elegáns megjelenésû állat, a füves puszták lakója. Fészkét a földre, esetleg fákra építi. Hazánkban fokozott természetvédelmi oltalom alatt áll.

Erõs, horgas csõrével könnyedén tudja széttépni zsákmányát. 

A mai korszerû, humán fájdalomcsillapítókban használt diklofenák hatóanyag számos madárfajra (fõleg keselyûk, sasok) halálos veszélyt jelent? Európában már betiltották az állatgyógyászati alkalmazását, ugyanakkor Ázsiában a mai napig kezelnek vele háziállatokat, és így a hatóanyag bejut a táplálékláncba, rengeteg ragadozómadarat elpusztítva. 



 

Testméretek:

testhossz: 55-81 cm

szárnyfesztáv: 1,6-2 m

Tömeg: 2-3,9 kg

Táplálkozás: ragadozó

Társas viszonyok: párban él

Költési idõ: 45 nap

Fészekalj: 1-3 tojás

Veszélyeztetettség: nem fenyegetett

 

Elterjedés: Európa keleti része

 

Nevelőszülők listája

  • Antal Botond
  • Herpy Miklós
  • Horváth József
  • Schmidt Egon
  • Vámos Csenge
  • Vermes Miklós Általános Iskola
  • Zöld Válasz Egyesület
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása: