Archívum

Összesen: 516 db

További oldalak: « 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 26 »

2016-03-24

Nyuszi-simogatás, - itt a helye az Állatkertben!

Bármilyen aranyos, bármennyire megszokott a húsvéti jelkép-körben a nyuszi, élő nyulat ne vegyél ajándékba! Simogasd az Állatkertben! Vagy fogadd örökbe Kázmért és Kendét, Állatkertünk üregi nyulait!

 

Olvasom tovább...

 

2016-03-14

Nézz meg egy görényt a kezeddel!

Ezzel a címmel számolt be az Origo Alapítványunk élményterápiás programjáról.


Olvasom tovább...

 

2016-03-05

Állatkert a poggyászomban...

… vagy poggyász az állatkertben? –Gerald Durrell könyve után szabadon, az Utazás kiállítás standjai között bóklászva morfondírozhat ezen a kérdésen a látogató. Az Állatkert ugyanis különleges bemutatóval invitálja Budapest egyik legizgalmasabb helyszínére az érdeklődőket.

Olvasom tovább...

 

2016-03-02

Félúton az élményterápiás program

Kartács, a papagáj, Pipike, a selyemtyúk, Bendegúz, a görény, és Süni  remekül szerepelnek a Zoolimpián. No, nem mint versenyzők, hanem mint az élményterápiás programban részt vevő fogyatékos gyermekek segítői.

Olvasom tovább...

 

2016-02-21

Zoolimpia 2016

Biztosak vagyunk benne: mindenki nyerni fog, hiszen nem is igazi versenyre készülünk. A Zoolimpia „csak” a témakört jeleníti meg: mindenki – állat, ember egyaránt – nyertes lehet, ha adott képességeit jól hasznosítja. Azok a gyerekek is, akiknek élményterápiát szervezünk az állatkertben.

Olvasom tovább...

 

2016-02-10

Egy perc, egy százalék

Önnek egyetlen perc, Alapítványunknak óriási segítség – Lone-val, az orangutánkölyökkel együtt bíztatunk minden jó szándékú embert, hogy ne hagyja veszni személyi jövedelemadója egy százalékát, hanem fordítsa jótékony célra! A tavalyi évben éppen az 1%-os forrásból sikerült összegyűjteni az új digitális mobil röntgengépre valót, az állatkerti állatok egészségének szolgálatára.

 

Olvasom tovább...

 

2016-02-05

Bálint napi ajándék, az Állatkertből

A néphagyomány szerint Bálint napján, február 14-én választanak párt maguknak a verebek és térnek vissza vándorló vadgalambok. De manapság inkább Szent Bálint – a szerelmesek és a jegyespárok védőszentje – okán szokták emlegetni a nevezetes napot. Alapítványunk is támogatja a szerelmesek ünnepét: a jövő héten dupla belépőjegyet adunk a szülői értekezletre minden örökbefogadáshoz!

 

Olvasom tovább...

 

2016-02-04

Rozsomák a kifutóban!

A rozsomák nem többes szám. Ez a furcsa név egyetlen állatot takar, ő tehát a rozsomák, egymaga. A szárazföldi menyétfélék legtestesebb képviselője: akár 30 kilogrammosra is megnőhet.

 

 

A rozsomák a menyétféle ragadozók legnagyobb testű faja. Népies nevén torkosborz. Tuija és Igor összeszoktatás befejeződött, így mindkét állatot egyszerre láthatjuk a kifutóban. Bár sokáig Tuija tűnt a félénkebbnek, épp ő az, aki a kifutóban a közönséghez közelebb eső ponton választott magának kedvenc pihenőhelyet.

Olvasom tovább...

 

2016-01-25

Mackófesztivál, - mi is készülünk

„Jön a tavasz, megy a tél” – még ha egyelőre inkább a fordítottját érezzük is. A Mackófesztivál ideje azért mindenképpen közeleg.

Olvasom tovább...

 

2015-12-30

Év végi számvetés

Eltelt egy év, és micsoda év volt! Sok-sok sikeres akcióval zárja Alapítványunk ezt az esztendőt, bízva abban, hogy a 2016-os sem lesz rosszabb. (És persze, mindent megteszünk azért, hogy még  jobb legyen!)

Olvasom tovább...

 

2015-12-18

Karácsonyig még odaér

Nincs még késő: a plázákon kívül  dec.23-ig személyesen is intézheti karácsonyi örökbefogadását  az állatkerti ajándékboltban, vagy online, a weboldalunkon. Ha online rendeli meg az örökbefogadást, a kitöltés során választhatja a személyes átvételt az alapítványi irodában, a postai kézbesítést (utolsó postázási nap december 21.), vagy a futárszolgálatot (utolsó vállalási nap december 21.) 

Olvasom tovább...

 

2015-12-11

Izlandi látogatók

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíját, majd Kolozsváron a Zsűri különdíját és a Közönségdíjat is megnyerte a Kosok című film. Rendezője és főszereplője budapesti látogatásuk során örökbe fogadta Alapítványunknál… ugye, egyértelmű a mondat folytatása?

Olvasom tovább...

 

2015-12-08

Megérkeztek a 2016-os naptárak!

Megjelentek a 2016-es évre szóló naptárak, mely a Fővárosi Állat-és Növénykert lakóit mutatja be.
A naptárak megvásárlásával Ön is támogatja az Állatkert lakóit!

 

Olvasom tovább...

 

2015-12-07

Ajándékok az Állatkertből

Az Állatkert egy-egy lakójának örökbefogadását tanúsító  ajándék csomag ötletes választás Karácsonyra: így igazi elefánttal, zsiráffal vagy tigrissel is meglephetik szeretteiket. Megkönnyítendő az ajándékozást, összefoglaljuk az alapvető információkat a karácsonyi örökbefogadási akcióval kapcsolatban.

Olvasom tovább...

 

2015-12-02

Kisorsoltuk

Íme itt a színező játékunk nyertes képe!

Olvasom tovább...

 

2015-11-24

Karácsonyra: ajándékozz elefántot!

Tigrist, zsiráfot, koalát is adhatsz! Nem baj, ha nem fér a fa alá, nagylelkű gesztusodat díszes karácsonyi oklevél tanúsítja! Személyesen vagy online is intézheted, ha kitaláltad, hogy milyen állatnak örülnének szeretteid.

Olvasom tovább...

 

2015-11-23

Élményterápia az Állatkertben

Egy kellemes állatkerti látogatás mindenki számára élmény, - bár vannak olyanok, akikhez sokkal nehezebben juthat el az itteni élővilág üzenete. Ebben segít Alapítványunk az MOL Gyermekgyógyító Programban biztosított támogatás.

Olvasom tovább...

 

2015-10-21

Kainda, a kedvenc

A Főtáv Zrt. megszavaztatta a vállalat dolgozóit, melyik állatot válasszák patronáltjuknak. A döntés értelmében Kainda, a bemutatós szurikáta lett a kedvezményezett, nem csak azért, mert olyan kedves kis állat, hanem azért is, mert a szurikáták közismerten „figyelmes”  állatok.  

Olvasom tovább...

 

2015-10-15

Elmarad az esti séta


Nem javultak a kilátások, változatlanul rossz, esős idő ígérkezik a mai napra. Így az állatkerti esti séta sajnálatos módon elmarad.

A megváltott jegyek az október 29-i időpontra érvényesek. (Vagy visszaválthatók.)

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 26 »