Állatkertet a karácsonyfa alá!

2022-12-21

Különleges karácsonyi ajándékötletre vágysz? Ajándékozz állatkerti élményt, amely az ajándékozottnak öröm, az állatkerti lakóknak pedig támogatás egyben! Idén is karácsonyi ajándékötletek tárházával készültünk az állatbarátoknak! Meríts ihletet karácsonyi ajándék tippjeinkből!

1. Karácsonyi örökbefogadás

Ha igazán egyedi ajándékra vágysz, kitűnő meglepetés az állatkerti örökbefogadás! Ajándékozz szeretteidnek egy kedvencet az Állatkertből, ezzel biztosan örömet szerzel majd a megajándékozottnak és egyben az állatkerti lakókat is támogathatod! Ne ragadj le a sablonos ajándékoknál, válogass többszáz állatkerti lakónk közül, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot szeretteid számára!

Egy cuki kis elefánt, egy kalandvágyó pingvin, egy bájos kis panda, vagy akár egy lenyűgöző tigris is beférhet a fa alá – persze csak jelképesen. Választhatsz célzásképpen is: lustábbaknak lajhárt, az „éjjeli baglyoknak” uhut, cicabarátoknak leopárdot is örökbe fogadhatsz! Az állatkerti kedvencek jelképes örökbefogadása minden bizonnyal nagy öröm lesz: a kiválasztott állatról az ajándékozott nevére szóló ünnepi oklevelet állítunk ki, amelyhez az állat életrajzi lapja és fényképe, illetve egy nevelőszülői kártya is tartozik. A kártya díjmentes belépésre jogosít az örökbefogadók számára évente két alkalommal megrendezett különleges programon, a tavaszi és az őszi Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján. Az esemény részeként látogatóink „Szülői értekezleten” is részt vehetnek, amelyen a gondozók beszámolnak az örökbefogadott állat mindennapjairól, hogylétéről, esetleges csínytevéseiről. A csomagot alkalomhoz illő borítékba tesszük.

Az örökbefogadás leggyorsabb ügyintézési módja, ha nyitva tartási időben felkeresed Alapítványunkat az Állatkerti Főbejárat mellett található irodánkban. A dokumentumok pár perc alatt elkészülnek. Ha pedig nem tudsz eljönni, kényelmedet szolgálja az online örökbefogadás, ahol néhány kattintással örökbe fogadhatsz egy állatot szerettednek, s mi postán vagy GLS futárszolgálattal küldjük ki az ajándékot neked vagy az ajándékozottnak.

Az örökbefogadás minimum éves támogatási összege 10.000 Forint, de prémium örökbefogadóink, akik 15.000 Forinttal támogatnak plusz belépési lehetőséget is kapnak a fent említett csomaghoz, sőt még egy rendkívüli fogadóórát is tartanak számukra az állatgondozók. Fokozatrendszerünkről érdeklődhetsz kollégáinknál telefonon vagy emailben is.

2. 2023-as állatkerti falinaptár kedvenceink fotójával!

Csempészd be az Állatkertet a karácsonyfa alá, hogy jövőre egész évben mosolyt csaljanak szeretteid arcára a cuki állatkerti lakók! Immáron 12. alkalommal jelent meg az állatkerti naptár az Állatkerti Alapítvány kiadásában, amelynek megvásárlásával szintén támogathatod az Állatkertet és lakóit. A falinaptárban szereplő állatok közül sokan már igazi sztárok: mint például Samu, a kis elefánt, Sanyi, a kalandvágyó pingvin vagy Aurora, a tündéri kis panda. Kedvenceink képeivel illusztrált, 20*20 (kinyitva 20*40) cm-es méretű, a névnapokat és a jelentősebb állatkerti eseményeket is megjelenítő 12 hónapos falinaptár ára 1.390 Ft. A naptár megvásárolható a hét minden napján az Alapítvány irodájában az Állatkert nyitva tartási idejében vagy megrendelhető webshopunkon is.

3. Ajándékozz állati lábnyomokat!

Állati lábnyom kollekciónk olyan egyedi printeket tartalmaz, aminek nehéz ellenállni! Ki ne örülne egy kis elefánt mérethű talplenyomatának, egy oroszlán lábnyomnak vagy egy gorilla kéznyomának? De megörökítettük Sanyi, a csavargó kis pingvin Dózsa György útra kitotyogó tappancsait is! Webshopunkon keretezett talplenyomatokból választhatsz különböző méretekben.

4. Karácsonyi képeslapküldő szolgálat

Széppé teheted a karácsonyt azoknak is, akikkel nem találkozol: küldj nekik karácsonyi képeslapot az Állatkertből!

Akkor is gondolunk szeretteinkre, ha személyesen nem találkozhatunk velük. A különböző ünnepekkor népszerű képeslapküldő szolgálatunkkal most karácsonykor ismét egy állatkerti karácsonyi lapot küldhetsz szeretteidnek Alapítványunk segítségével úgy, hogy egyúttal az állatkertet is támogatod.

Nincs más teendőd, mint kiválasztani az online örökbefogadás menüpontban a zsiráfos vagy a karácsonyi szános képeslapot, kitölteni az adataidat és megjelölni, hogy kinek küldjük az egyébként gyönyörű idézettel ellátott képeslapot. A közlemény rovatba azt is megírhatod, hogy ki szerepeljen a képeslap aláírójaként.

5. Fenyőfát is örökbe lehet fogadni!

Idén is örökbe fogadhatod jelképesen az Állatkertben álló néhány fenyőt is. Összesen öt faegyed közül lehet választani, akik mind a karácsonyhoz kötődő nevet kaptak: Elfie, a tarkakérgű fenyő, Grincs, a himalájai selyemfenyő, Kevin, az araukária, Merry, a mandulafenyő és Noel, a japán erdeifenyő. A jelképes fenyőfa örökbefogadással azoknak is szeretnénk egy alternatív ötletet adni, akik karácsonykor évről évre vacillálnak az igazi karácsonyfa, a műfenyő vagy más megoldások között.

6. Nyerd meg a karácsonyi ajándékod!

Nem utolsó sorban még arra is lehetőséged van, hogy megnyerd az ajándékod tombolajátékunk segítségével!

Idén is karácsonyi tombolát hirdetünk, hogy segítsünk a fa alá kerülő ajándékok összegyűjtésében, és ti is segíthessetek! A játékban megnyerheted a 70 értékes karácsonyi ajándék egyikét úgy, hogy egyúttal az Állatkertet is támogatod! Aki december 1-10. között részt vesz „Egy falatka Állatkert” kampányunkban és adományt küld a honlapunk Támogatás oldalán keresztül, az 500 forintonként egy virtuális tombola sorsjegy birtokosa lesz. Egy falatka hal az óriásvidra családnak 1 tombolajegyet ér, míg egy bála széna 1000 Ft-ért az elefántoknak 2 db szelvényt, egy kis friss bambusz a kis pandáknak 2000 Ft-ért négy szelvénnyel egyenértékű. Sorsolunk prémium örökbefogadást, vacsora vouchert, színházjegyeket, különböző ajándékcsomagokat támogatóink jóvoltából, sőt keretezett állati lábnyomokat és állatkerti naptárat is! Részletekért és a teljes nyereménylistáért kattints ide és olvasd el cikkünket a karácsonyi tomboláról!

Bármelyik meglepetést is választod nemcsak a megajándékozott családtagoknak, barátoknak szerezhetsz örömet, hanem nemes gesztusod egyúttal támogatást is jelent Állatkert számára.

A karácsony előtti utolsó percekben is számíthatsz ránk! December 15-e kivételével a hónap minden egyes napján nyitva vagyunk 9:00 órától 16:00 óráig. (December 24-én pedig 9:00 órától 13:00 óráig, majd Karácsony napjain szintén rendes nyitvatartással állunk rendelkezésedre.). Várunk szeretettel az utcáról is megközelíthető irodánkban az Állatkert Főbejárata mellett!

Pontos ünnepi nyitvatartásunkat ebben a bejegyzésben találod.

Mindenkinek meghitt ünnepi készülődést kívánunk!