Gorillák között

2022-11-21

Igazán szuper programban volt részük a gorillák prémium fokozatú örökbefogadóinak az első nevelőszülői értekezleten. Nem csak a budapesti gorillákról mesélt nekik gondozójuk, hanem ugandai útjáról is, ahol természetes élőhelyükön is tanulmányozhatta a gorillákat.

 

 

Kiválóan sikerült az első Fogadóóra, amelyet a prémium fokozatú és ennél nagyobb támogatást adományozó örökbe fogadóink részére vezettünk be örökbefogadási programunk újításaként. Nem csak egy plusz állatkerti ingyen látogatásra nyílik lehetőségük, hanem a nagylétszámú nevelőszülői értekezleteken megszokottnál sokkal bensőségesebb módon beszélgethetnek az állatápolókkal. Ezúttal Golo és családja gondozójával, Burzukné Borsos Tímeával találkozhattak a nevelőszülők.

Sőt, ráadásként egy vetített képes előadást is meghallgathattak tőle, hiszen Timi néhány hónapja Ugandában járt, hogy természetes környezetben tanulmányozhassa Afrika élővilágát, elsősorban a Bwindi Nemzeti Park gorilláit.

Miként viselkednek „otthon” ezek a fantasztikus főemlősök? Hogyan élnek a nemzeti parkban,, miként vigyázzák mindennapjaikat a fegyveres őrök, hogy megkíméljék az orvvadászok támadásaitól? Burzukné Borsós Tímea – akinek utazását az Állatkerti Alapítvány is támogatta - ugandai élménybeszámolójában nem csak ezekről van szó, hanem csimpánzokról, arany cerkófokról, sőt elefántokról, más afrikai állatokról is.

Érdemes végigolvasni az egész útibeszámolót ITT!

A prémium fokozatú örökbe fogadóknak hirdetett Fogadóórákat folytatjuk (legközelebb december 3-én a lajhároknál), - bár nem minden állatnál sikerül majd ilyen fantasztikus kiegészítő programot is biztosítanunk mint most. De bízunk benne, hogy a kiscsoportos foglalkozások mindenképpen maradandó élményt jelentenek majd az örökbe fogadóknak!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink