Nincs karácsony fenyőfa nélkül

2023-12-24

Az Állatkertben sincs karácsony, fenyőfa nélkül. Nem csak a látogatókat várja egy szépen díszített karácsonyfa a főkapunál, hanem állatank is kaptak ajándékot, az Oázis kertészet jóvoltából.

Fenyőfával köszöntöttük az állatokat Karácsony ünnepén és igazán nagy sikert aratott az ajándék. Az elefántok például órákon át játszottak a fákkal, dobálták, görgették, persze csak azután, hogy kiszabadították az ágak közül a kedvenc gyümölcseiket és zöldségeiket.

Rudi viszont, a vörös kafferbivaly néhány perc alatt elintézte a bekészített zöld valamit: addig döfködte és dobálta szarvával, míg a fenyő a kifutó aljában landolt. Az orrszarvú óvatosabb volt, mondhatni tartott egy kicsit tőle és csak kerülgetni merte, hiába halmoztak finom almát az aljába gondozók. A rozsomákok azonnal birtokba vették a csirkedarabokkal feldíszített fenyőt, a párducok pedig a díszdobozokat rohamozták meg, amint észlelték a szokatlan tárgyat. Az orangutánok pedig szinte elegánsan csipkedtek a jóból, a fenyőjükre tűzdelt narancskarikákból.

Vagy így, vagy úgy, - sokféle aktivitást váltottak ki a fenyőfák állatainkban, - és éppen ez volt a cél: ingerdúsabb környezetet teremteni számukra ez ünnepi alkalommal is. Indigo, a 6. születésnapját ünneplő gorillalányka pedig külön ajándékot is kapott.

Az ajándék fenyőfákért az Oázis kertészetet illeti a köszönet.

A fotókat pedig Hanga Zoltánnak köszönjük!