2023 „árvácskái”

2023-12-31

Nemrég felfedtük nektek, hogy mely állatok lettek idén a legnépszerűbbek az örökbefogadók körében. Ám akadnak olyanok is, akiket 2023-ban nem választott senki, s ők is tiszteletbeli nevelőszülőket keresnek.

 

Előfordul, hogy szembesülünk azzal, hogy olyan állatokat szeretnétek örökbe fogadni, akik "árvák". Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy nincs apukája-anyukája egy-egy szóban forgó állatnak, habár ez is előfordulhat, de örömünkre nem történt ilyen ebben az évben. Az árvácska szó ebben az esetben azt az állatkerti lakót jelöli, akinek jelenleg nincs egy tiszteletbeli nevelőszülője sem, így most azon leendő támogatóinkhoz szeretnénk szólni, akiket e kevésbé népszerű, de mégis cuki állatok érdekelnek.

Minthogy a jelképes örökbefogadás egy évre szól, közel 400 örökbefogadható állatunk közül akadnak olyanok, akiknek csak az elmúlt egy-két évben nem voltak nevelőszülei, de persze olyanok is, akiket még soha nem fogadtak örökbe. Szerencsére ez utóbbi ritka, s leginkább az új, nemrég érkezett, vagy nemrég született állatokra jellemző. Így a cukibbakra hamar, a kevésbé közkedvelt állatfajokra, mint például egyes madarakra, hüllőkre inkább sokára figyelnek fel a támogatóink.


Nemrégiben került örökbefogadási adatbázisunkba például Kowalski, a pápaszemes pingvin, aki szeptember közepén bújt ki a tojásból és akinek egyébként testvére a kalandvágyó Sanyi.

De az idén született Zamzam, és anyukája Zawadi, valamint Zuhura is örökbefogadókra vár. Ők mind csodaszép Mhorr-gazellák, e patások pedig olyan ritkák, hogy a természetben sajnos már nem is találjuk meg őket.

Az elmúlt egy évben pedig nem volt tiszteletbeli nevelőszülője például Kotonak, a fekete-fehér varinak, Villámnak, a hatalmas anakondának, Rudolfnak, a cuki rókakuzunak, s meglepő, de Hildának, a legpöttyösebb hasú pápaszemes pingvinnek sem, pedig e bájos tulajdonsága könnyen felismerhetővé teszi a frakkos csapatban.

Pisze és Maszat, a galléros páviánok is várják, hogy őket is újra örökbefogadja valaki. Smiley, a mindig mosolygós cafrangos teknős, valamint Pablo, a császárbajszú tamarin és Buana, a cebui disznó is árva maradt az elmúlt egy évben.

Sőt, mi több, Mamusz, a dajkacápa, és Kevin, a rózsás flamingó is árvácska még. Néhány pelikán és teknős között is választhatnak azok, akik kevésbé népszerű, de helyes állatokat szeretnének örökbefogadni.

 

Választhattok olyan állatot is, akinek van ugyan örökbefogadója, de nem sok, jórészt csak egy-egy, tehát szintén nem sokan választják őket. A teljesség igénye nélkül ilyen például Stan és Alexa, a pingvinek, Gafi, a bukázó sas, vagy a vörös vadbivalyok is. Taro, a már említett kis gazella apukája is. Akik rendszeresen járnak az állatkertbe biztosan ismerik az „Állatok akcióban” kis sztárjait, Bálintot, az uhut, vagy a farksodrókat Nyalit és Falit. Csak egy-egy örökbefogadója volt idén Mini Manónak, a nagy marának és Papinak, a koronás darunak is, valamint Ninának és Cecilkának a Szavanna kifutó csodás patásainak is. A cuki társas prérikutyákat is kevesen választják, pedig náluk aztán mindig történik valami!

Az állatkerti lakók várják a leendő nevelőszülők jelentkezését!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink