Archívum

Összesen: 586 db

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 30 »

2018-10-08

Újdonságok az őszi Nevelőszülők Találkozóján

Tegnap verőfényes napsütés köszöntötte az állatkerti nevelőszülőket, közöttük Balázs Andi színművésznőt, aki eddigi védencei, Pihe és Panda (racka juhok) mellett örökbe fogadta Nyalit és Falit, a két farksodrót is.

Olvasom tovább...

 

2018-10-01

Vasárnap várjuk az örökbefogadókat

Ugye, kéznél van az örökbefogadási csomagban kapott meghívó? Október 7-én ennek felmutatásával ingyenesen jöhet be az állatkertbe, hogy meglátogassa kedvencét! Ekkor tartjuk a szülői értekezleteket is, amikor közvetlenül is találkozhat állata gondozójával és sok érdekességet, intimitást is megtudhat kedvence mindennapjairól.

Olvasom tovább...

 

2018-09-28

Sheshe is támogatta a Bátor Tábort

Bár Alapítványunk is adománygyűjtő szervezet, ahol tudunk, mi is segítünk más, etikusan múködő szervezeteknek. Így szívesen támogattuk a Bátor Tábor Alapítványt vállalásuk anyagi fedezetének megteremtésében.

Olvasom tovább...

 

2018-09-27

Gábor és a fókák

Soren, a borjúfóka Rakonczay Gábor extrém-sportoló „nevelt gyermeke” lett. Gábor sikeres grönlandi expedíciójáról visszatérve fogadta örökbe Sorent, - a borjúfókák természetes élőhelye ugyanis kiterjed a „Zöld ország” körüli vizekre.

Olvasom tovább...

 

2018-09-24

4 646 788 Ft

Arun, Indigo, Sheshe – és valamennyi állatunk nevében köszönjük az 1%-okat. Az értesítést már megkaptuk, hamarosan a pénz is megérkezik, amit tovább is adunk majd az Állatkertnek az állatok tartási körülményeinek javítására.

Olvasom tovább...

 

2018-09-21

Óriáslabda az orrszarvúnak

Ha játékos állatokra gondol valaki, inkább jut eszébe egy gombolyaggal bíbelődő kiscica, mint a mozdony-méretű rinocéroszok. Pedig nekik is szükségük van figyelem lekötő foglalatosságra, változatos ingerekre.

Olvasom tovább...

 

2018-09-20

Zoolimia 2018

Az első érmek már gazdára is leltek: mindenki nyert, aki a legjobb képességei szerint részt vett az állatkerti élményterápiás program első napján. Alapítványunk ma mozgássérült gyerekeket látott vendégül.

Olvasom tovább...

 

2018-09-18

Asha támogatói

Ismét meglátogatták védenceiket, - ami önmagában nem nagy hír, hiszen sok örökbe fogadó tesz így. A HERBioticum viszont egész „bulit” szervezett, hogy másoknak is bemutathassa az elefánt-tesókat.

Olvasom tovább...

 

2018-09-13

A teknősbéka kihívástól a majompogácsa kóstolásig

Régi kedves partnerünk, az Infinety Group idén ismét minket kért fel családi napjának megrendezésére. A múlt szombati program remekül sikerült, az állomásjátékok nagy sikert arattak a cég munkatársainak, és természetesen gyermekeik körében.

Olvasom tovább...

 

2018-09-10

Ezredszer az Állatkertben

Egyedülálló teljesítmény! Talán nincs még egy ember (az itt dolgozókon kívül), aki annyiszor belépett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, mint Dénes Gábor. Ezredik látogatása alkalmából itt köszöntötte fel a családja is és az ünneplésből Alapítványunk is kivette a részét.

 

Olvasom tovább...

 

2018-09-07

Basil, a király

Helycsere volt a leggyakrabban örökbefogadott állatok augusztusi sorrendjében: Basil, a fenséges hímoroszlán az előző hónap második helyezése után a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára lépett, míg Arun, a bájos elefántkölyök – aki szinte megszületése óta vezette a listát -  leszorult a második helyre! A TOP 10 további helyezettjei is eléggé eltérnek az általános trendtől.

Olvasom tovább...

 

2018-09-05

Miki a nyerő a DPD-nél

Miki, a flamingó volt a legsikeresebb totemállat, az ő csapata nyerte a DPD Hungária Kft csapatépítő tréningjét. A cég éppen ezért őt fogadta örökbe, arany fokozatú támogatóként.

Olvasom tovább...

 

2018-09-03

Nebulók az állatkertben

Csillogó szemmel, érdeklődéssel telve nézik a világot: minden napra jut valami izgalmas tanulnivaló, megtapasztalni való érdekesség. Persze, nem csak az állatkölykök esetében van így, az embergyerekek zöme is így kezdi az iskolát.

Olvasom tovább...

 

2018-08-28

Állatkeretek éjszakája, örökbefogadási akcióval!

Mit szeretnél? Egy konvencionális baglyot -  legyen az uhu vagy hóbagoly akár - esetleg kuszkuszt, földimalacot vagy cukormókust? Közeleg az Állatkertek Éjszakája, örökbefogadási akciónkkal.

Olvasom tovább...

 

2018-08-06

TOP 10 július: holtversenyek hava

Arun mellé Haiku, a kispanda fiú is élre tört a legnépszerűbb állatok júliusi listáján. A leggyakrabban örökbe fogadott állatok „csapatversenyét” most is az elefántok nyerték, de a kispandák – bár csak ketten vannak – így is ezüstérmesek lettek a csapatversenyben.

Olvasom tovább...

 

2018-08-03

Állati jó … igaziból és virtuálisan

Összeérhet az igazi és a virtuális világ: az Állatkertben valódi állatokban gyönyörködhetsz, míg a Future Park meseállat-világában a legizgalmasabb technika segíti a szórakozást.

Olvasom tovább...

 

2018-07-09

TOP 10, június

Arun verhetetlen, - legalább is egyelőre. De eltelik néhány év és bizony megkophat a népszerűség. Asha például – a korábbi kedvenc kis elefánt - öt éves korára már be sem fér az első tízbe a legnépszerűbb állatok között. De nem ez az egyetlen meglepetés a leggyakrabban örökbe fogadott állatok június listáján.

Olvasom tovább...

 

2018-07-04

TalálkoZoo a Holnemvolt Várban

Minden évben egy esti összejövetelen köszönjük meg kiemelt támogatóinknak - a bronz, ezüst, arany és platina fokozatú örökbe fogadóknak, hogy támogatják az állatkerti állatok tartási körülményeinek javítását. Idén az új állatkerti játszóparkban, a Holnemvolt Várban és a Hetedhét Palotában láttuk őket vendégül.

Olvasom tovább...

 

2018-06-25

Platinás jegesmedvék!

Belij és Szerij igazán megérdemlik, - hiszen nagy közönségkedvencek! Immár platina fokozatú támogatójuk van. Az örökbe fogadónak járó díszes oklevelet az adományozó Teletál Ételfutár Kft képviseletében Benke Laci bácsi vette át Montksó Évától, az Állatkerti Alapítvány elnökétől.

Olvasom tovább...

 

2018-06-07

Májusi TOP 10

Nincsenek csodák: Arun, a tündéri kis elefánt magasan nyerte a májusi népszerűségi versenyt, s a dobogó második fokán változatlanul Indigo, a gorillababa áll/ül/fekszik. Az okoz némi meglepetést, hogy Sheshe, a majd másfél éves zsiráfborjú beelőzte a korábbi évek nagy kedvencét, Aurórát, aki májusban „csak” ötödik lett a leggyakrabban örökbe fogadott állatok között.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 30 »