Archívum

Összesen: 480 db

További oldalak: « 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 »

2014-06-03

Dexter, az új mangábe vezérhím

Nemrégiben érkezett a texas-i San Antonio állatkertjéből

Dexter,a  16 éves aranyhasú mangábe hím, akit munka-

társaink az elkövetkező hetekben szoktatják össze a már

régebb óta Budapesten élő nyolc nőstény állattal.

Olvasom tovább...

 

2014-05-26

Kalandok Tökváros felé

Élőzenés mesejátékot ad elő két előadásban a Gardrób művészeti csoport a Holnemvolt Parkban csütörtökön (május 29-én). Az előadásokért nem kell fizetniük a látogatóknak, mert a Budapest Bank Budapestért Alapítvány pályázatán támogatást nyertünk az új rendezvény helyszín bevezetésére. 

Olvasom tovább...

 

2014-05-20

Hat kölyök az ázsiai vadkutyáknál

Már a kifutón hancúroznak az ázsiai vadkutya kölykök. A ritka és veszélyeztetett kutyaféléket már több alkalommal is sikerült szaporítani Budapesten. Ez alkalommal hat kölyök született. Az apróságok jelenleg két hónaposak, de a közönség eddig nem túl sokat láthatott belőlük. A vörös farkas, illetve dhole néven ismert faj szaporítása nemcsak azért fontos, mert a kölykök nagyon aranyosak, hanem azért is, mert az állatkertekre jelentős szerep hárulhat e veszélyeztetett állatfaj megőrzésében.

Olvasom tovább...

 

2014-05-14

Az Esti séta elmarad!

A várható rossz időjárási körülményekre való tekintettel a 2014. május 15-re tervezett Esti sétánkat 2014. május 22-én csütörtökön rendezzük meg. 

Olvasom tovább...

 

2014-05-13

Csak 1 %?

A sok kicsi sokra megy alapján 2013-ban 8 133 000 forintot érkezett Alapítványunkhoz a személyi jövedelmadók 1 százalékaként. Ezt az összeget – közhasznúságú jelentésünk tanúsága szerint – teljes egészében átadtuk a Fővárosi Állat és Növénykertnek, hogy az alapító okiratban megjelölt céljaink szerint az állatkerti állatok életkörülményeinek javítására fordíthassák. Egyetlen fillért sem költöttünk belőle másra, tisztségviselőink javadalmazására, jutalmakra, beruházásokra, csakis az állatkerti állatok javára!

Olvasom tovább...

 

2014-05-06

Nevelőszülők Találkozója május 11-én, vasárnap!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2014. május 11-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2014-04-30

Holnemvolt pillanatok

A strucc kukucskál, a szurikáta ágaskodik, a láma méláz, - minden a megszokott rendjében. Csak éppen a helyszín szokatlan: megnyitott a Holnemvolt Park!

 

 

 

Olvasom tovább...

 

2014-04-28

Kicsi a rakás

Mintha ismernék a „kicsi a rakás” játékot a vadmalackák, amint összebújnak a Holnemvolt Parkban. A néhány hetes apróságok jól érzik magukat, a nap nagy részét boldog röfögéssel és turkálással töltik.

Olvasom tovább...

 

2014-04-25

Készülődünk a Holnemvolt Parkban

Már csak négyet kell aludni, és kinyitja kapuit a Holnemvolt Park, az Állatkerti látnivalók sorát bővítő új családi szabadidőpark. 

 

 

Olvasom tovább...

 

2014-04-24

Még egy hétig nyerhetnek örökbefogadást!

Érkeznek a fényképek facebook-os játékunkra, sokak tetszését elnyerte a bohókás ötlet, hogy denevérszárnyakat, elefántfüleket vagy papagájtollakat növesszenek maguknak. Legalábbis néhány fotó erejéig.

Olvasom tovább...

 

2014-04-19

Tevecsikó született

Újabb és újabb állatok veszik birtokba új kifutójukat az április végén megnyíló Holnemvolt Parkban. A kétpúpú tevék április elsején költöztek át, s azóta az Írisz nevű nőstény már világra is hozott egy csikót. Az Iliásznak elnevezett jövevény az első olyan kisállat, aki már a Holnemvolt Parkban született.

Olvasom tovább...

 

2014-04-17

Készülődés a Holnemvolt Parkban

Nagy munka folyik a Holnemvolt Park területén, már rendezzük be az új információs központunkat és ajándékboltunkat!

Olvasom tovább...

 

2014-04-17

Játék a facebookon

Állj ide, állj mellénk! -hirdetjük a facebookon, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több támogatót nyerjünk Alapítványunknak, s így az állatkerti állatoknak. Budapest-szerte ötven helyen vannak kint a plakátjaink, amelyek remek háttérként szolgálnak egy-egy bohókás fotó elkészítéséhez.

Olvasom tovább...

 

2014-04-13

Hasznos játék: fotózza le önmagát „állatjelmezben”!

Az „állatjelmez” kifejezés egy kicsit túlzás, a haszon viszont nem! Örökbefogadást adunk ajándékba minden kedves játékosunknak, aki a városzserte előforduló plakátjaink előtt fotózkodik!

Olvasom tovább...

 

2014-04-10

Kárász kiegészítés

Nagy a tolongás az állatkerti Nagy-tavon: sok vízimadár költözött ide, a védett, kényelmes fészkelőhelyre  a „szabad természetből”. Az állatkerti borzas és rózsásgödények,  mentett gólyák mellé beköltöztek például a szürkegémek és a kárókatonák, - sok éhes száj, amit táplálni kell.

Olvasom tovább...

 

2014-04-09

Elefántgombóc az ajándékboltban

A „kisrakás” fél liternyi, a „nagy rakás” majdnem három! De nem kell megijedni az elefántok „végtermékétől”, hiszen jól záródó műanyag vödörben kapható az elefánt erejével ható talajerő-növelő komposzt az állatkerti Ajándékboltban 

Olvasom tovább...

 

2014-04-09

Este az Állatkertben

Bömbölő oroszlán, felhörrenő tigris, de még a rikoltozó pávák is megijeszthetnek este, az Állatkertben.  De nem csak ezért izgalmas egy esti séta itt. 

Olvasom tovább...

 

2014-04-09

Újabb lajhárbébi

Kistestvére – pontosabban féltestvére – született Sidnek,  Geszti Péter fogadott lajhár-leánykájának. Az új lajhárbébi nemét még nem tudják a gondozók, hiszen Banya, a mama ki sem engedi ölelő karjai közül.

Olvasom tovább...

 

2014-04-08

Asha szülinap!

Egy esztendő alatt 227 örökbefogadója volt Ashának, a kieselefántnak, aki ma ünnepelte születésnapját!

Olvasom tovább...

 

2014-04-08

Elektronikus zsiráf

Zsiráfmintás kiskocsit kapott az Opeltől a Varázshegy, hogy az ott dolgozó kollégák munkája gyorsabb, könnyebb legyen. Az elektromos kisautó elsősorban az egyik legnépszerűbb állatkerti attrakcióhoz, a Varázshegyben télen-nyáron látogatható állatbemutatókhoz szállítja majd a „szereplőket”.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 »