Archívum

Összesen: 571 db

További oldalak: « 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 29 »

2016-07-11

Cebui malackák

Malaca van – azaz szerencséje – Állatkertünknek, hiszen már egész kis kondányi cebui disznó turkál a Mérgesház melletti kifutóban. A kritikusan veszélyeztetett, ritka trópusi sertésféle tenyészpárja, Buana és Bulan tavaly került Budapestre és már a második almot nevelik a gondos szülők.

Olvasom tovább...

 

2016-07-05

Kegyvesztett koalák?

Meglepetéssel zárult az első féléves örökbefogadási adatok összesítése: a koalák elvesztették vezető helyüket a legnépszerűbb állatok listáján. Jelenleg  Asha vezeti a sort Sisi előtt, NurNuru-Bin csak a képzeletbeli dobogó harmadik helyére fért fel, és Vobara is jelentősen lecsúszott a listán.

Olvasom tovább...

 

2016-06-13

Köszönjük, meg-KAP-tuk

Elértük a lehetséges összeghatárt! Egymillió forinttal gazdagabbak leszünk, köszönhetően a MagNet Nagyar Közösségi Bank KAP programjának, illetve azoknak a MagNet Bankos ügyfeleknek, akik a rájuk eső nyereségrész 10%-ának felajánlásával Alapítványunk „Ajándék az állatoknak” programját támogatták.

Olvasom tovább...

 

2016-06-04

Áloméj az Állatkertben

Idén a Mozgásjavító Gyermekközpont 50 diákját látta vendégül a világ állatkertjeinek nagyszerű kezdeményezéséhez, a Dreamnight programsorozatához csatlakozva az Állatkert.

 

Olvasom tovább...

 

2016-05-28

Gyereknapi játékok

Játékokat vettünk gyermeknapra az állatoknak, hadd örüljenek ők is és látogatóink is, hogy tevékeny, mozgékony, érdeklődő lakókat leshetnek meg a kifutókban. 

Olvasom tovább...

 

2016-05-24

Októberben újrázunk a nevelőszülőkkel!

Még frissek az emlékek: a sok-sok mosolygó arc, a töméntelen izgalmas kérdés, a tombola-nyertesek öröme, hiszen alig két napja, hogy megtartottuk tavaszi nevelőszülői értekezletünket. Jó mulatság, férfimunka volt, - mondhatnánk, de ez így nem igaz. A rendezvény sikeréhez az örökbefogadott állatok és a nevelőszülőként megjelent gyerekek, anyukák (és persze az apukák) is hozzájárultak.

 

 

Olvasom tovább...

 

2016-05-17

Játékokat KAP-hatunk, ha ti is akarjátok!

Játszani is engedd! - József Attila örökérvényű verssorai az állatkerti állatokra is igazak: Akkor lehetnek egészségesek, ha tevékenyen, izgalmas környezetben tölthetik mindennapjaikat. A MagNet Magyar Közösségi Bank Közösségi Adományozási Programja (KAP) ebben segít, ha Alapítványunkat választják!

Olvasom tovább...

 

2016-05-13

Május 22-én várjuk az állatkerti nevelőszülőket!

Tavaly így nézett ki az állatkerti főtér a nevelőszülői találkozó megnyitóján. Reméljük, idén is így lesz. Aztán szépen eloszlik a tömeg: elindulnak a szakvezetéses séták, az állatgondozók megtartják a hivatalos szülői értekezletet, a tombola nyereménytárgyai gazdára találnak, az állomásjáték sikeresen véget ér, és estére sok-sok élménnyel gazdagodva mondhatjuk: októberben ismét találkozunk!

Olvasom tovább...

 

2016-05-12

KRESZ-Szafari az állatkertben

A zebra volt a sztár, de segítettek az oroszlánok, teknősök, kenguruk, sőt a skarlát íbisz és Kartács, az Arizona papagáj is a gyerekeknek a közlekedési kultúra napján rendezett Kresz-Szafarin.

Olvasom tovább...

 

2016-05-03

Banya csak egy van

Banya, Állatkertünk legidősebb lajhára 23 éves. Életkora miatt a lajhárok között csaknem matrónának számít, de tisztes kora ellenére testben és lélekben fiatal: legújabb kölyke alig két hónapos.

Olvasom tovább...

 

2016-04-27

Evita, az értékes

Mitől értékes egy állat a látogatók számára? Mert cuki, vagy éppen fenséges, mert aranyosan ugrabugrál, mulatságos hangokat hallat, hasonlít az arckfejezése egy barátéra…ezernyi okot sorolnak fel az örökbefogadók választásuk indoklásául. Ritkábban gondolnak arra, hogy egy-egy különleges, ritka állat tartása az állatkertben mekkora kincs a faj megőrzése érdekében. Evita, a Mhorr-gazella 15. születésnapja jó alkalmat kínál arra, hogy erről is szót ejtsünk.

Olvasom tovább...

 

2016-04-22

Föld Napja 2016

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? A Föld napja mozgalom talán leghatásosabb jelmondata cselekvésre ösztönöz: valamennyiünkön múlik, hogy legalább saját környezetünkben tegyünk lépéseket az élővilág megőrzéséért. Az állatok nem tudnak beszélni, de a - kis túlzással könyörgőnek is nevezhető kép - helyettük szól.

Olvasom tovább...

 

2016-04-16

Versenyfutás az 1%-ért

A törött lábú cinegék, áramütötte vércsék, elgázolt sünik nem tudnak versenyt futni, mégis nyertek a tavaly: összegyűlt a mobil röntgengép ára a 2015-ös személyi jövedelemadók 1%-ból, amit Alapítványunknak, illetve az Állatkertnek ajánlottak fel támogatóink. Idén a "cukiknak" gyűjtünk.

Olvasom tovább...

 

2016-03-31

Sárkányfények az Állatkertben

Ki lesz a kedvenc? A perzsa párduc? Az orángután vagy a komodói varánusz? Ha igazi sárkányt nem is, de igazi ázsiai állatokat örökbe fogadhatnak április 8. és május 22. közötti estéken az Állatkertbe látogatók, a kiállítás teljes nyitvatartási ideje alatt! Az egyedülálló kínai lampionfesztivál alkalmából hirdetett örökbefogadási akciónkon különös kedvezményt kínálunk: plusz egy-egy belépőjegyet adunk a május és októberi nevelőszülői értekezletekre!

 

Olvasom tovább...

 

2016-03-24

Nyuszi-simogatás, - itt a helye az Állatkertben!

Bármilyen aranyos, bármennyire megszokott a húsvéti jelkép-körben a nyuszi, élő nyulat ne vegyél ajándékba! Simogasd az Állatkertben! Vagy fogadd örökbe Kázmért és Kendét, Állatkertünk üregi nyulait!

 

Olvasom tovább...

 

2016-03-14

Nézz meg egy görényt a kezeddel!

Ezzel a címmel számolt be az Origo Alapítványunk élményterápiás programjáról.


Olvasom tovább...

 

2016-03-05

Állatkert a poggyászomban...

… vagy poggyász az állatkertben? –Gerald Durrell könyve után szabadon, az Utazás kiállítás standjai között bóklászva morfondírozhat ezen a kérdésen a látogató. Az Állatkert ugyanis különleges bemutatóval invitálja Budapest egyik legizgalmasabb helyszínére az érdeklődőket.

Olvasom tovább...

 

2016-03-02

Félúton az élményterápiás program

Kartács, a papagáj, Pipike, a selyemtyúk, Bendegúz, a görény, és Süni  remekül szerepelnek a Zoolimpián. No, nem mint versenyzők, hanem mint az élményterápiás programban részt vevő fogyatékos gyermekek segítői.

Olvasom tovább...

 

2016-02-21

Zoolimpia 2016

Biztosak vagyunk benne: mindenki nyerni fog, hiszen nem is igazi versenyre készülünk. A Zoolimpia „csak” a témakört jeleníti meg: mindenki – állat, ember egyaránt – nyertes lehet, ha adott képességeit jól hasznosítja. Azok a gyerekek is, akiknek élményterápiát szervezünk az állatkertben.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 29 »