Archívum

Összesen: 601 db

További oldalak: « 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 31 »

2011-05-30

Koncert az Állatkertért

Alapítványunk 2011. július 8-án, pénteken, 20:30-as kezdettel jótékonysági koncertet szervez. Igazi zenei csemegét kínálunk: neves előadóművészeink különleges produkcióval készülnek, többek között eddig soha nem hallott duettek is felcsendülnek.

Olvasom tovább...

 

2011-05-30

Krokodilbébik a Pálmaházban

Öt aprócska krokodilbébi látható a Pálmaház egyik oldalszárnyában kialakított „krokodil oviban”. Az állatok alig több, mint egy hetesek, az anya és az apa (Panni és Öcsi) a tavon lévő Krokodilházban láthatóak

Olvasom tovább...

 

2011-05-30

Megérkezett Fülike és Pütypürüty!

Száz év után először érkeztek földimalacok Állatkertünkbe. A két állat a Szavannaház egyik, külön az ő számukra kialakított, fordított világítási programú bemutatóhelyére került. A ritka, semmilyen más állathoz nem hasonlítható, Afrikában őshonos emlősök egy ősi állatcsoport utolsó ismert képviselői.

Olvasom tovább...

 

2011-05-25

Előmerészkedtek a prérikutya kölykök

Azt, hogy megszülettek az idei prérikutya kölykök, eddig is sejtettük. Meglátni őket azonban csak az elmúlt napokban sikerült, hiszen a kicsik mostanra merészkedtek elő a föld alatti járatrendszerből. Azt, hogy pontosan hányan vannak, szinte lehetetlen megmondani, de tizenegyen biztosan.

Olvasom tovább...

 

2011-05-25

Kikeltek a flamingófiókák

Kikeltek az idei szezon első flamingófiókái. Az elmúlt hetekben összesen 15 flamingó látott napvilágot Állatkertünkben. A fiatalok még nem képesek a kifejlett madaraknak való táplálék elfogyasztására, ezért a felnőttek – flamingószokás szerint – úgynevezett begytejjel táplálják őket.

Olvasom tovább...

 

2011-05-25

Kölyök született a szerecsenmakiknál!

A tavaly érkezett Izabella és Castro frigyéből megszületett a várva várt utód. A kicsi világra jövetele különösen nagy eredmény annak fényében, hogy az egész világ összes állatkertjeiben összesen csak hat ilyen kölyök született az elmúlt 12 hónapban.

Olvasom tovább...

 

2011-05-06

Kölykök a makiknál és a szurikátáknál!

A tavasz és a nyár az állatkerti állatok szaporodásának legfőbb időszaka. A Fővárosi Állat- és Növénykertben legutóbb a gyűrűsfarkú makiknál és a szurikátáknál volt gyermekáldás. A makiknál kettő, a szurikátáknál négy kölyök cseperedik, és mostanra a közönség is jól láthatja őket.

Olvasom tovább...

 

2011-05-06

Nevelőszülők Találkozója május 15-én!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2011. május 15-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2011-05-05

Elpusztult Bimba, a jegesmedve lány

Májdaganat miatt elpusztult Bimba Állatkertünk frissen érkezett nőstény jegesmedvéje. A macilány alig egy hónapja érkezett Olaszországból, hogy az itteni hím, Vitus párja legyen.

Olvasom tovább...

 

2011-04-14

Kikeltek a csíkos emucsibék

Csíkos csibék cseperednek a Fővárosi Állat- és Növénykert emugyepén. Az Ausztráliában őshonos futómadaraknál egy hete keltek ki az apróságok. Emuszokás szerint a kakas, Papi költötte ki a tojásokat, és ő gondoskodik a fiatalok neveléséről is. A tojót, vagyis a kicsik anyját Lajosnak hívják.

Olvasom tovább...

 

2011-04-12

Séta a színfalak mögött! Idén utoljára!

Biztos tűnődött már azon, hogy az állatkert zárása után milyen jó lenne maradni még egy kicsit és kifürkészni, vajon mit csinálnak éjszaka az állatok. Most végre itt a rendkívüli alkalom: jöjjön el zárás után, fedezze fel az Állatkert különleges esti hangulatát!

Olvasom tovább...

 

2011-04-08

Megérkezett Bimba, az új jegesmedve lány!

Új jegesmedve érkezett az Állatkertbe. A toszkánai származású, Bimba nevű állatot mától láthatja a közönség a Kisszikla oldalában található kifutóban. Bimbát a régebb óta Budapesten élő Vitus párjának szánják, a budapesti születésű Lady pedig néhány héten belül költözik egy másik európai állatkertbe.

Olvasom tovább...

 

2011-04-07

Isten veled, Zitta!

A Fővárosi Állat- és Növénykert szomorúan tudatja, hogy Zitta, az Állatkert ázsiai elefántja múlt éjjel elpusztult.

Olvasom tovább...

 

2011-03-26

Új medúzák a tengeri akváriumban!

A Pálmaház alatt található tengeri akvárium legújabb látványossága a pettyes gyökérszájú medúza. A csalánozók közé tartozó látványos állat testének 95 %-a vízből áll, és olyan sérülékeny, hogy csak egészen különleges kialakítású medencében lehet bemutatni.

Olvasom tovább...

 

2011-03-24

Éji majom született az Állatkertben!

Kölyök született a Dél-Amerikában őshonos éji majmoknál. A februárban világra jött apróság már elég fejlett ahhoz, hogy a látogatók is viszonylag jól láthassák. A kicsi nemét még nem sikerült megállapítani, így egyelőre nevet sem kapott.

Olvasom tovább...

 

2011-03-16

Hétvégi programok a Víz Világnapja alkalmából

„Vizes” programok, érdekes kísérletek, valamint a vízi élet csodái várják a látogatókat ezen a hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Víz Világnapja alkalmából, a Fővárosi Vízművekkel közösen szervezett esemény alkalmából a 14 éven aluli gyermekek szombaton és vasárnap is díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

Olvasom tovább...

 

2011-03-16

Flamingó futam

A szezonnyitó sajtótájékoztatóval egy időben került sor a Nagy Flamingósétára, vagyis a 120 madárból álló flamingókolónia átterelésére.

Olvasom tovább...

 

2011-03-16

Szezonkezdés az Állatkertben

Programok, kisállatok, fejlesztések, új látnivalók – és kevesebb tulajdonosi támogatás. Ezek voltak a fő napirendi pontok Állatkertünk tavaszváró, szezonnyitó sajtótájékoztatóján, amelyre múlt hét csütörtök délelőtt került sor.

Olvasom tovább...

 

2011-03-03

Mosolygós gekkóbabák

Gekkóbabák cseperednek a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az ifjú tapadógyíkok közül némelyik már három hónapos: ezek az állatok a pálmaházi „hüllőóvodában” kerülnek bemutatásra. A legfiatalabbak egyhetesek sincsenek, ők a Madagaszkár házban, a felnőttekkel közös terráriumban élnek. Az elkövetkező hetekben nyolc további tojás kikelésére is számítani lehet.

Olvasom tovább...

 

2011-02-21

Farksodró tréning

Az „Állatok akcióban” népszerű állatbemutató legújabb sztárjai az idei szezonban debütáló farksodrók lesznek. Az Újvilágban őshonos kisragadozókat a gondozók ezekben a hónapokban készítik fel a tavasszal megkezdődő bemutatókra.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 31 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink