Archívum

Összesen: 601 db

További oldalak: « 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 31 »

2012-01-29

Vad Magyarország DVD újra kapható!

Török Zoltán filmje ismét kapható az Állatkerti Ajándékboltban. Évek, vagy talán évtizedek óta nem készült Magyarországról olyan átfogó ismeretterjesztő film, mint amilyen a mozikban is nagy sikerrel vetített Vad Magyarország – A vizek birodalma. Az 52 perces mozi egy rétisas-család szemén keresztül mutatja be a film nézőinek, hogy milyen a vad Magyarország.

Olvasom tovább...

 

2012-01-15

Adolf, az idei év első újszülöttje!

Nem kellett sokat várni a 2012-es esztendő első állatkerti újszülöttjére. Az apróság ugyanis január 9-én látott napvilágot. Egészen pontosan a jávai languroknál volt szaporulat: ez egy Délkelet-Ázsiában honos majomfaj, amely Állatkerünk Xántus Jánosról elnevezett állatházában látható.

Olvasom tovább...

 

2012-01-01

Ez volt 2011

Földimalacok: száz év után először. Vombatok: négy évtized után először. Tigriskölykök: tizenkilenc év után először. Egymillió feletti látogatószám, rengeteg állatkölyök, jelentős fejlesztések, eredményes természetvédelmi munka és egy sikeresen megünnepelt 145. születésnap. Állatkertünkben röviden ez a mérlege a 2011-es esztendőnek.

Olvasom tovább...

 

2011-11-28

Kik azok az úgynevezett „árva” állatok?

Telefonok és emailek sokasága érdeklődik arról, hogy melyek azok az állatok, akiknek még nincsenek nevelőszülői. Általában örökbefogadókra azon állataink várnak, akik csoportban élnek, és nehéz őket megkülönböztetni egymástól. Bízunk benne, hogy ezek a néha különc, nem annyira ismert vagy csúnyácskának mondott állataink is gazdára lelnek a Karácsony közeledtével.

Olvasom tovább...

 

2011-11-22

Négy évtized után először látható vombat az Állatkertben!

Ma mutatkozott be a nyilvánosságnak a Fővárosi Állat- és Növénykert két legújabb lakója, Molly és Wally a két csupaszorrú vombat. Az Ausztráliából, egészen pontosan Tasmániából érkezett állatok bemutatása igazi kuriózum, hiszen egész Európában csupán három olyan állatkert van a budapestin kívül, ahol ilyen állatokat is láthat a közönség. Magyarországon utoljára csaknem negyven éve, 1973-ban mutattak be vombatokat.

Olvasom tovább...

 

2011-11-08

Karácsonyi örökbefogadás

Különleges karácsonyi ajándékötletre vágyik?
Valami olyat szeretne adni, ami valóban személyre szabott?
Meglepetésnek az Állatkerti örökbefogadást ajánljuk - ezzel biztosan örömet szerez majd a megajándékozottnak!
Idén az ÁRKÁD Bevásárlóközpontban is várjuk Adományozóinkat!

Olvasom tovább...

 

2011-10-30

Császárbajszú tamarinok a Pálmaházban

A császárbajszú tamarin egy kis termetű, Dél-Amerikában őshonos karmosmajom, amely nevét arról kapta, hogy látványos bajsza a fajt felfedező természettudóst az akkori német császár bajszára emlékeztette. Az állatok még a tavasszal érkeztek Olaszországból, de végleges bemutatóhelyük csak nemrégiben készült el. A császárbajszú tamarinokat a Pálmaház egyik oldalszárnyában láthatja a nagyközönség.

Olvasom tovább...

 

2011-10-19

Jegesmedvelány érkezett!

Tania,a rotterdami születésű, de Bécsből érkezett állat az európai jegesmedve szaporító tenyészprogram keretében került hozzánk. Tegnap már a közönség is láthatta, de jövendőbelijével, a Vitus nevű hímmel csak az elkövetkező hetekben szoktatjuk össze lépésről lépésre.

Olvasom tovább...

 

2011-09-30

Vörös vadbivaly született!

Már a nagyközönség is láthatja az Állatkert bivalyházának legifjabb lakóját, a most tíznapos vörös vadbivaly borjút. A kafferbivallyal igen közeli rokonságban álló, ám annál állatkertekben ritkábban látható afrikai patások 2008 óta élnek Budapesten. A Calypso nevű anyaállat borja egyelőre még nem kapott nevet.

Olvasom tovább...

 

2011-09-30

Alpakacsikó született

Nemcsak tavasszal és nyáron szaporodnak Állatkertünk lakói, hanem az őszi hónapokban is. Néhány nappal ezelőtt például a Dél-Amerika kifutóban látható alpakáknál volt gyermekáldás. A Lola nevű anyaállat csikója nősténynek bizonyult, gondozóitól a Margarita nevet kapta.

Olvasom tovább...

 

2011-09-16

Apróságok mindenhol

Szerencsére a nyár végén is örülhettünk az apróságok sokaságának. Bár minden figyelem a már négy hónapos tigrisekre irányul, érdemes szétnézni az Állatkert már részein is, a szemfülesek sok kölyköt fedezhetnek fel.

Olvasom tovább...

 

2011-09-15

Nevelőszülők Találkozója október 2-án!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2011. október 2-án, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2011-09-15

Audioguide az Állatkertben

Új szolgáltatásként mától vehető igénybe a hangszalagos tárlatvezetés modern változatának számító audioguide. A készülék négy választható nyelven meséli el a legfontosabb tudnivalókat az Állatkert 29 különböző pontjának látnivalóiról. Az audioguide készülék 500 Ft-os bérleti díj ellenében (5000 Ft-os kaucióval) a Főkapu melletti ajándékboltban igényelhető.

Olvasom tovább...

 

2011-08-24

Újabb három kölyök a vízidisznóknál

Fruzsina és Roger elkötelezett híve a többgyermekes családmodellnek. Ezt az alapján állíthatjuk, hogy december végi legutóbbi szaporulat után a napokban ismét vízidisznó kölykök születtek a Dél-Amerika kifutóban. A három kölyökkel együtt már tizenegy ilyen állatot láthat a közönség, amelyek mind egy családba tartoznak.

Olvasom tovább...

 

2011-08-22

Újabb berberkölyök

Idén már másodszorra született kölyök a Nagyszikla oldalában látható berbermajmoknál. A néhány napos apróság egy pillanatra sem ereszti el anyját, aki viszont a másik kölykös nőstény társaságát keresi.

Olvasom tovább...

 

2011-07-12

Borjú a törpezebuknál!

A zebuk Dél-Ázsiában kialakult egzotikus háziállatok, amelyeket a marjukon lévő zsírpúp miatt „púpos marhának” is neveznek. A zebu törpe változatából Állatkertünkben is él egy pár, ráadásul a közelmúltban borjuk is született.

Olvasom tovább...

 

2011-07-04

Virgil, Thrax és Manu nevet kapták kistigriseink

Bemutatkoztak a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb „sztárjai”, a május 10-én született tigriskölykök. A kistigriseknek Tarlós István főpolgármester adott nevet. Az apróságokat és Nivát, az anyaállatot már ma kiengedték a kifutóra, így mostantól a nagyközönség is láthatja őket.

Olvasom tovább...

 

2011-06-30

Megnyílt a Lepkekert!

2011. júniusától ismét látogatható a Lepkekert.A Pálmaház mögötti létesítményben jelenleg harminc, főként trópusi lepkefaj kerül bemutatásra. Újdonság, hogy a lepkék mellett a természet háztartása szempontjából igen fontos szerepet betöltő poszméheket is láthat a közönség.

Olvasom tovább...

 

2011-06-28

Tigriskölykök születtek!

Május 10-én három szibériai kistigris született az Állatkertben. A kölyköket a jövő hét keddtől láthatja a közönség.

Olvasom tovább...

 

2011-06-23

Vámpírok bálja játék

Játssz velünk a Vámpírok bálja Facebook oldalán és naponta páros belépőt nyerhetsz a jótékonysági koncertünkre.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 31 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink