Archívum

Összesen: 601 db

További oldalak: « 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 31 »

2010-05-10

A világ legritkább oroszlánjai Budapesten

2010. május 8-tól láthatja a közönség Állatkertünk indiai oroszlánjait. Az oroszlánok ezen alfaja igazi ritkaságnak számít, hiszen az indiai oroszlánok összes egyedszáma alig néhány százra tehető. A kritikusan veszélyeztetett nagymacskából összesen 238 egyed él állatkertekben, 43 különböző helyen. Magyarországon kizárólag Budapesten láthatják őket a látogatók.

Olvasom tovább...

 

2010-04-16

2010. Az Európai Ragadozók Éve - Április a parlagi sas hónapja

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) 2010-es kampányának középpontjában Európa ragadozói állnak. A „piszkos 12” fantázianéven futó kampányhoz a Budapesti Állatkert is csatlakozott. A programban idén kiemelt 4 faj közül most a parlagi sast mutatjuk be.

Olvasom tovább...

 

2010-04-09

Kölyök született az orangutánoknál!

A januárban született gorillakölyök után az orangutánoknál is kölyök született. A kicsi április negyedikén született, egyelőre azonban még nem sokat lehet látni belőle. A gondozók azt mindenesetre már kifigyelték, hogy a jövevény nőstény. Budapesten egyébként utoljára tíz éve született orangután kölyök.

Olvasom tovább...

 

2010-04-01

Nézzen be a gorillákhoz!

Kíváncsi, hogyan telnek gorilláink napjai? Hogyan fejlődik a háromhónapos gorillabébi?
Az on-line webkamera segítségével nyomon követheti a gorilla család mindennnapjait!

Olvasom tovább...

 

2010-03-29

Húsvéti Nyuszi örökbefogadás

Ha szeretné meglepni gyermekét vagy szeretetteit egy valódi nyuszi élményével, és szeretné megkímélni önmagát és kis kedvencét a váratlan problémáktól, látogasson el a Budapesti Állatkertbe és jelképesen fogadjon örökbe egyet az ott élő kedves nyuszikból.
Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért idén is biztosítja rendkívüli húsvéti nyuszi örökbefogadási programját.

Olvasom tovább...

 

2010-03-18

Langurkölyök született

Újabb kölyök az Állatkertben! Ezúttal a jávai langur nevet viselő ritka majomfajnál volt szaporulat a városligeti intézményben. A kicsi aranysárga színű, és már a nagyközönség is láthatja.

Olvasom tovább...

 

2010-03-17

Víz világnapja március 22-én

Ünnepeljük együtt a Víz Világnapját!
A Fővárosi Vízművek és az Állatkert mindenkit szeretettel vár március 21-én vasárnap, és március 22-én hétfőn.
A 14 éven aluli gyermekek mind a két nap ingyenesen látogathatják a Kertet.

Olvasom tovább...

 

2010-03-04

Zsiráfborjú született

Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A budapesti zsiráfcsapat legifjabb tagja tegnap este, nem sokkal 6 óra után jött a világra. A kicsi és a Santana nevű anyaállat a zsiráfoknak otthont adó létesítmény elkülönítő istállójában kapott helyet, ahol – egy betekintő ablakon át – már a mai naptól láthatja őket a nagyközönség.

Olvasom tovább...

 

2010-03-02

Szaporulat a vöröshomlokú makiknál

A gorillák és az aranyhasú mangábék után egy harmadik főemlősnél is gyermekáldás volt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A vöröshomlokú makiknál született kölyök most négy hetes, így már a nagyközönség is láthatja.

Olvasom tovább...

 

2010-02-16

Folytatódik az AngoloZoo

Vegyen részt az AngoloZoo délelőttjein gyermekével a Budapesti Állatkertben, ahol a szülők gyerekeikkel együtt játékos angol nyelvi foglalkozáson vehetnek részt.

Olvasom tovább...

 

2010-02-15

Támogasson minket klikkeléssel!

Állítsa be kezdőlapjának a www.keresve.hu/allatkertialapitvany oldalt!
Adományozzon nekünk a kattintásával!

Olvasom tovább...

 

2010-02-15

Megjelent a Süni magazin legújabb száma!

Jubileumi születésnapot ünnepel idén a Süni magazin: épp 25 évvel ezelőtt jelent meg a legelső száma. A kerek évforduló egybeesik a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Évével; a jubileumi év első számában az érdekes cikkeken és gyönyörű természetfotókon kívül nyereményjátékok, kedvezményeket kínáló kuponok is várják az olvasót.

Olvasom tovább...

 

2010-02-10

Képzés az egzotikus állatok tartásáról, tenyésztéséről

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Táncsics Mihály Szakképző Iskolával közös képzést indít a hobbiállatok tartásról, tenyésztéséről. Az állatkerti nevelőszülők a tanfolyam díjából kedvezményben részesülnek.

Olvasom tovább...

 

2010-02-08

2010. Az Európai Ragadozók Éve - Február a dögkeselyű hónapja!

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) 2010-es kampányának középpontjában Európa ragadozói állnak. A „piszkos 12” fantázianéven futó kampányhoz a Budapesti Állatkert is csatlakozott. A programban idén kiemelt 4 faj közül most a dögkeselyűt mutatjuk be.

Olvasom tovább...

 

2010-01-29

Megnyílt az Ausztrálház!

Megnyílt az Ausztrálház a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az állatházban bemutatott fajok az ausztráliai régió faunájának széles keresztmetszetével ismertetik meg a látogatókat, a gerinctelenektől kezdve egészen az erszényesekig. Az állatbemutató terekhez a kontinens őslakosainak kultúráját, illetve Ausztrália felfedezésének történetét felelevenítő kiállítás is társul.

Olvasom tovább...

 

2010-01-29

Mackófesztivál január 30-tól február 2-ig

Az Állatkert nem alszik téli álmot! Éppen ellenkezőleg: szombattól keddig Mackófesztivállal várjuk a nagyközönséget. A négynapos programsorozat keretében játszóházat, arcfestést, méz és medvesajt kóstolót, mackóvásárt, játékos vetélkedőket, barnamedve és jegesmedve látványetetést szervezünk látogatóinknak. A négy nap során a játékmackóval érkező 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

Olvasom tovább...

 

2010-01-23

Vemhes az orangután!

A január 5-én született gorillakölyök után várhatóan az orangutánoknál is gyermekáldás lesz Állatkertünkben. Számos jel utal ugyanis a 12 esztendős, Jambi nevű nőstény vemhességére. A kicsi várhatóan még az év első felében megszületik.

Olvasom tovább...

 

2010-01-23

Nagy valószínűséggel fiú a gorillakölyök

Az állatkerti munkatársak megfigyelései szerint a január 5-én, kedden született, most két és fél hetes gorillakölyök valószínűleg fiú lehet. A kölyök nemének megállapítása azért nem volt egyszerű...

Olvasom tovább...

 

2010-01-15

Bemutatjuk Komjáti Orsolya selyemfestő munkáit

Mostantól láthatóak Komjáti Orsolya természet ihlette alkotásai az Állatkerti Ajándékboltban. A korábban ólomüveggel foglalkozó művésznő az utóbbi években selyemre készíti alkotásait. Meseillusztráció jellegű képein leginkább az állat- és növényvilág motívumait fedezhetjük fel.

Olvasom tovább...

 

2010-01-14

Önkénteseket keresünk!

Megnövekedett feladataink miatt önkénteseket keresünk.
Minden olyan állat- és állatkertbarát 18 évesnél idősebb nevelőszülőt vagy érdeklődőt várunk, aki nyitott, barátságos és jó kommunikációs készséggel rendelkezik.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 31 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink