Archívum

Összesen: 601 db

További oldalak: « 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 31 »

2010-09-29

Megjelent Fábián Éva új lemeze!

Elkészült Fábián Éva hatodik, gyerekeknek szóló meselemeze, Állati jó mesék, állati jó zenék címmel.

A lemezbemutató koncert október 10-én, vasárnap 14:00-kor lesz a Fővárosi Állat-és Növénykertben.

Olvasom tovább...

 

2010-09-25

Új zebrák a régi-új házban

Két ifjú zebralány érkezett Budapestre a hollandiai Hilvarenbeek városából. Az állatok a kedden megnyílt új állatházak egyikében kaptak szállást, amelyet nem sokkal a hivatalos megnyitó előtt vehettek birtokukba. Mostanra már teljesen hozzászoktak az új környezethez.

Olvasom tovább...

 

2010-09-24

Boldog születésnapot, Golo!

Az állatkert gorillacsapat ezüsthátú vezérhíme szeptember 27-én ünnepli 30. születésnapját. Szüetésnapja alkalmából bemutatjuk életútját, és néhány fotót a fiatal Golóról.

Olvasom tovább...

 

2010-09-21

„Régi-új” állatházak a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Két különleges épületet nyitottak meg ma az Állatkertben. A Bivalyház, illetve Régi Zsiráfház nevet viselő állatházak eredetileg 1912-ben épültek, ám az Állatkert rekonstrukciójának soron következő állomásaként a háború utáni épületeket az idei év első felében lebontották, és visszaépítették az elpusztult eredeti állatházakat.

Olvasom tovább...

 

2010-09-20

Nyugdíjashónapok az Állatkertben!

A Fővárosi Állat- és Növénykert október és november hónapokban kedvezményes belépési lehetőséget biztosít állatkertszerető szépkorú vendégeinek. A 2010. október 1-től november 30-ig tartó Nyugdíjashónapok keretében, nyugdíjas-igazolással rendelkező vendégeink az 1390 forintos szokásos nyugdíjasjegy helyett 700 forintért válthatnak belépőt.

Olvasom tovább...

 

2010-09-16

Nevelőszülők Találkozója október 3-án!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2010. október 3-án, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2010-09-16

2010. Az Európai Ragadozók Éve - Szeptember a barna delfin hónapja

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) 2010-es kampányának középpontjában Európa ragadozói állnak. A „piszkos 12” fantázianéven futó kampányhoz a Budapesti Állatkert is csatlakozott. A programban idén kiemelt 4 faj közül most a barna delfint mutatjuk be.

Olvasom tovább...

 

2010-08-24

Evita borját cumisüveggel táplálják

Mhorr gazella született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ez az Afrikában őshonos patás annyira megritkult, hogy a vadonból már teljesen ki is pusztult és csupán állatkerti egyedei ismeretesek. Ezért minden egyes állatkerti szaporulat természetvédelmi jelentőséggel is bír.

Olvasom tovább...

 

2010-08-10

Alpakacsikó született!

Tovább folytatódik a „baby boom”, vagyis a kisállatok számának folyamatos és robbanásszerű növekedése a Fővárosi Állat- és Növénykertben: ezúttal az alpakáknál született egy csikó. A kicsi nőstény és a Jessy-Mira nevet kapta.

Olvasom tovább...

 

2010-08-10

Mosómedve kölykök születettek!

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tovább gyarapodott azon állatfajok száma, amelyeknél a látogatók a közelmúltban született kölyköket láthatnak. Ezúttal a mosómedvéknél volt gyermekáldás. A júliusban világra jött kölykök épp a napokban merészkedtek elő a biztonságot nyújtó odúból.

Olvasom tovább...

 

2010-07-13

Fióka a hóbaglyoknál

Az Állatkertben cseperedő kölykök és fiókák sokasága a közelmúltban újabb jövevénnyel gyarapodott. Sikeresen kikelt ugyanis az egyik tojás a hóbaglyoknál. A sarkkör mentén fészkelő faj a mi éghajlatunkon csak a legritkább esetben szaporodik, így a budapesti fióka világra jövetele ritka eseménynek számít.

Olvasom tovább...

 

2010-07-13

Három kölyök született a szurikátáknál

Újabb kölykök születtek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ezúttal az Afrikában őshonos szurikátáknál. A három apróság az elmúlt heteket nagyrészt a föld alatti járatrendszerben töltötte, mostanra azonban már jól láthatja őket a közönség.

Olvasom tovább...

 

2010-06-21

Szitatunga borjú született!

Ismét szaporulatnak örvendenek a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Legutóbb a szitatunga nevű ritka antilopfajnál volt gyermekáldás. A kicsi – a felnőttekhez hasonlóan – igen félénk, a közönség egy betekintőablakon keresztül láthatja az apróságot.

Olvasom tovább...

 

2010-06-08

Kölykök sokasága a prérikutyáknál

Prérikutya kölykök özöne fogadja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A tevék szomszédságában látható észak-amerikai kisemlősöknél ugyanis csaknem húsz kölyök született a közelmúltban!

Olvasom tovább...

 

2010-05-28

Kiskenguru homlokcsillaggal

Végleg kiköltözött az erszényből a kormos kenguruk csemetéje. Az ifjú erszényes egészen különleges, mert bár teljes egészében szürkésbarna-kormos színűnek kellene lennie, a fején olyanforma fehér foltot visel, amit a lovaknál csillagnak szoktak nevezni.

Olvasom tovább...

 

2010-05-28

Zebuborjú született!

Újabb állatkölyköket láthat a nagyközönség a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hucul lovaknál született kiscsikó után, a törpezebuknál is borjú született a közelmúltban.

Olvasom tovább...

 

2010-05-18

Séta a színfalak mögött

Biztos tűnődött már azon, hogy az állatkert zárása után milyen jó lenne maradni még egy kicsit és kifürkészni, vajon mit csinálnak éjszaka az állatok. Most végre itt a rendkívüli alkalom: jöjjön el zárás után, fedezze fel az Állatkert különleges esti hangulatát!

Olvasom tovább...

 

2010-05-12

Nevelőszülők Találkozója május 23-án!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2010. május 23-án, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2010-05-11

Makikölykök születtek

Gyermekáldás volt a Majomház szomszédságában lakó gyűrűsfarkú makiknál! A Gumus nevű hatéves nőstény még április 3-án hozott világra két kölyköt.

Olvasom tovább...

 

2010-05-11

Újabb majomkölyök az Állatkertben

Csilla és Maboa a Nyugat-Afrikában honos, mandrill nevű ritka majomfaj képviselői a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Figyelmünkre most azért érdemesek különösen, mert a két állat frigyéből épp a napokban született egy nagyon helyes mandrillkölyök. A ritkuló mandrillok állatkerti szaporítását egyébként a magyar főváros állatkertje irányítja, méghozzá egész Európára kiterjedő hatáskörrel.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 31 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink