Az elefántkifutótól kezdve születésnapi koncertig...

2018-06-04

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért 2017-ben is az alapító okiratában megfogalmazottak szerint minden lehető eszközzel segítette alapítója, a Fővárosi Állat és Növénykert működését.

 

Az állatkerti szolgáltatások minőségi ellátása céljából az Állatkert teljes nyitvatartási idejében folyamatosan biztosítottuk az Állatkertben az információs szolgálatot, a telefonközpont kezelését, és a csomagmegőrző üzemeltetését, a talált tárgyak megőrzését, amire közel 8 M Ft-ot költöttünk.

Az szja 1% gyűjtése során gyűjtött több mint 5,8 M Ft-ot kiegészítve több mint 7 M Ft-ot adtunk át az Állatkertnek. Az összeg nagyobbik felét az elefántkifutó korszerűsítésének segítéseként utaltuk át, hogy a novemberben születendő kis elefánt a lehető legjobb körülmények közé érkezhessen, s megújított fűtési rendszerrel várhassák a kis jövevényt. Másfél millió forintot fordítottunk más állatok – főként az orángutánok és a gorillák – kifutójának környezetgazdagítására, s közel ugyanennyit táplálék kiegészítő készítmények beszerzésére.  Mintegy három millió forint értékű tárgyi adományokat gyűjtöttünk az állatorvosi munka segítésére, így beszereztünk egy korszerű soft laser berendezést. Tárgyi adományokkal – ismeretterjesztő könyvekkel – támogattuk az Állatkert ismeretterjesztő és pedagógiai munkáját, valamint az új állatkerti projekt, a Holnemvolt Vár építési munkálatait.   

Anyagi támogatással és önkéntes munkaerő biztosításával évek óta részt vettünk az Állatkertben megrendezett jótékony célú „Sérült gyermekek napja” és a Dreamnight programok rendezésében. De más állatkerti programok lebonyolításában, mint az Állatkertek éjszakája, az Állatszeretet fesztivál, Mackófesztivál lebonyolításában, vagy az Zenés Állatkerti Esték közönségének kiszolgálásában is részelt alapítványunk.  

Nagy sikerrel folytattuk a „Fogadj örökbe” programunk, amelynek keretében az állatkerti nevelőszülők számára két szülői értekezletet tartottunk. Ezeken az egész napos rendezvényeken a hagyományos ismeretterjesztő előadások és vezetések mellett szórakoztató formában is felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

A tavalyi év költségei között Alapítványunk fennállásának 25. évfordulójának méltó megünneplése is szerepelt: februárban nagy sikerű fotókiállítást tartottunk a a Benczúr Hotelben, augusztusban pedig egy nagyszabású születésnapi koncertet Sztártesók az állatkertben címmel, amelyen közel ezer néző hallgathatta meg a Király Linda és Viktor,Tóth Gabi és Vera, valamint Vastag Csaba és Tamás fergeteges koncertjét.

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

Bronz fokozatú támogatóink