Archívum

Összesen: 584 db

További oldalak: « 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 »

2011-03-16

Szezonkezdés az Állatkertben

Programok, kisállatok, fejlesztések, új látnivalók – és kevesebb tulajdonosi támogatás. Ezek voltak a fő napirendi pontok Állatkertünk tavaszváró, szezonnyitó sajtótájékoztatóján, amelyre múlt hét csütörtök délelőtt került sor.

Olvasom tovább...

 

2011-03-03

Mosolygós gekkóbabák

Gekkóbabák cseperednek a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az ifjú tapadógyíkok közül némelyik már három hónapos: ezek az állatok a pálmaházi „hüllőóvodában” kerülnek bemutatásra. A legfiatalabbak egyhetesek sincsenek, ők a Madagaszkár házban, a felnőttekkel közös terráriumban élnek. Az elkövetkező hetekben nyolc további tojás kikelésére is számítani lehet.

Olvasom tovább...

 

2011-02-21

Farksodró tréning

Az „Állatok akcióban” népszerű állatbemutató legújabb sztárjai az idei szezonban debütáló farksodrók lesznek. Az Újvilágban őshonos kisragadozókat a gondozók ezekben a hónapokban készítik fel a tavasszal megkezdődő bemutatókra.

Olvasom tovább...

 

2011-02-21

Niva és Norbi már együtt láthatóak

Összeengedték a gondozók Nivát és Norbit, a két szibériai tigrist. Mint ismeretes, a négyéves nőstény az ősszel érkezett a régebb óta itt élő hím mellé, de a két állat összeszoktatása egyáltalán nem volt problémamentes. Végül több mint tíz hetet kellett várni, hogy a pár két tagját összeengedhessék a gondozók.

Olvasom tovább...

 

2011-02-21

Gyermekáldás a vízidisznóknál!

Újabb fejezet kezdődött vízidisznóink folytatásos családregényében. Fruzsina és Roger nászából ugyanis a közelmúltban három kölyök született. Az apróságok az Állatsimogató szomszédságában található Dél-Amerika Házban, annak fűtött belső terében tekinthetők meg.

Olvasom tovább...

 

2011-01-26

Kérjük, idén is támogassa adója 1%-val az állatkerti állatokat!

Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik tavaly adójuk 1 %-át az Állatkerti Alapítványnak ajánlották! Kérjük, ha tehetik idén is támogassák az állatkert lakóit személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával!

Olvasom tovább...

 

2011-01-24

Mackófesztivál február 2-6-ig!

Február 2-től február 6-ig Mackófesztiválnak ad otthont a Fővárosi Állat-és Növénykert! Lesz macipofi arcfestés, mackókészítés, mézkóstolás és plüss mackó vásár is.
A Mackófesztivál ideje alatt a mackóval, mackóban, brummogva érkező kismackók számára a belépés 14 éves korig díjtalan!

Olvasom tovább...

 

2011-01-20

Konyha nyolcezer állatnak

Sárgarépából több vagonnyi, lisztkukacból 20 fürdőkádnyi fogyott Állatkertünkben a 2010-es esztendőben. Az állatok takarmányozása az év során összesen mintegy 199 millió forintba került. Ez naponta 540 ezer forintnyi átlagos takarmányköltséget jelent. A legnagyobb mennyiség – összesen mintegy 350 tonna – a nagytestű növényevők által kedvelt réti szénából fogyott. A felhasznált 181 különböző takarmányféleség között akad gyümölcsös joghurt, vörösszúnyog lárva, tea és tejbegríz is.

Olvasom tovább...

 

2011-01-20

2011 az emberszabásúak éve az európai állatkertekben

Az emberszabásúak védelme érdekében indított kampányt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége, amely kampányban Állatkertünk is részt vesz. A kampány keretében az emberszabásúak fennmaradását fenyegető veszélyekre kívánjuk felhívni a figyelmet, mi több, a fő látogatási szezonban adományokat is gyűjtünk majd a szabad természetben zajló védelmi programok közvetlen támogatására.

Olvasom tovább...

 

2011-01-06

Boldog születésnapot Bongo!

Egy éve már, hogy megszületett Bongo, a gorillabébi. Tavaly az intézmény első újszülöttje volt, mára azonban már osztoznia kell a sztárságon Moirával és Vilivel a szintén tavaly született orangkölykökkel.

Olvasom tovább...

 

2011-01-03

Vilmos lett a kis orangután neve!

Vilmosnak neveztük el a most három és fél hetes orangután kölyköt. A kicsi anyai nagyapja, az egykor Budapesten élt Willem nevű állat után kapta ezt a nevet. Vilmos egyébként rendesen fejlődik, Mengi, az anyaállat példásan gondoskodik róla.

Olvasom tovább...

 

2010-12-18

Vessünk véget a bocstalanságnak!

Az Oázis Kertészet idén is támogatja az Állatkerti Alapítványt, méghozzá egy igazán szép cél érdekében.
Likeold az Oázis Kertészetet a Facebookon, hogy legyen kis jegesmacink!

Olvasom tovább...

 

2010-12-18

Ismét orangbébi született!

Mindkét nőstény orangután kölyköt nevel a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az áprilisban anyává lett Jambi után a budapesti születésű, 14 éves Mengi is világra hozott egy kölyköt. A most kilenc napos apróságot kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja.

Olvasom tovább...

 

2010-12-08

Már kapható a 2011-es állatkerti naptár!

Megjelent a 2011-es évre szóló naptár, mely a Fővárosi Állat-és Növénykert lakóit mutatja be.
Megvásárlásával Ön támogatja az Állatkertet, és szebbé varázsolja az itt élő állatok mindennapjait!
Ára: 690 Ft

Olvasom tovább...

 

2010-11-29

Angyalok Erdeje

Ötszáz, Budapesten felállított karácsonyfa segítségével gyűjtik a felajánlásokat alapítványok, jótékony szervezetek az Angyalok Erdejében december elejétől. Jöjjön el, és szavazzon ránk!

Olvasom tovább...

 

2010-11-26

Megérkezett Zafriel!

Megérkezett Budapestre Zafriel, az Állatkert legújabb orrszarvúja. A húszéves hím az európai állatkertek orrszarvú tenyészprogramja keretében Izraelből érkezett a magyar fővárosba, mégpedig légi úton, az EL AL légitársaság egyik teherszállító óriásgépével.

Olvasom tovább...

 

2010-11-13

Összebarátkoztak az elefántok

Összeengedték a gondozók Angele-t és Assamot, Állatkertünk két új elefántját. Az elefántpár láthatóan remekül összebarátkozott, mi több, Angele a két idősebb nősténnyel is találkozott az elmúlt napokban.

Olvasom tovább...

 

2010-11-08

Megérkezett az új tigrislány!

Új párt kapott Norbi, a Fővárosi Állat- és Növénykert hím szibériai tigrise a múlt hét szerdán érkezett Niva személyében. A négyéves nőstény a hollandiai Rhenen állatkertjéről került a magyar fővárosba. Nadia, a korábban Budapesten élt nőstény a Skopjei Állatkert lakója lett.

Olvasom tovább...

 

2010-10-28

Újabb állatkerti szakkönyv!

A Fővárosi Állat-és Növénykert védett hazai állatfajokat bemutató könyvsorozatában az európai vidra és a mocsári teknős után most az európai bölény került sorra.
A könyv kapható az Állatkerti Ajándékboltban.

Olvasom tovább...

 

2010-10-26

Tüskés békagyík az Állatkertben

Magyarországon először mutatják be a szélesorrú békagyíkot a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A világon csak három állatkertben, Európában egyedül Budapesten látható hüllők bizarr különlegessége, hogy veszély esetén támadójukat vérrel lövik szemen.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 »